•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Allt om vibratorer - Satisfyer
en guide till dig som ska köpa en vibrator


Lite historik

1869 uppfanns vibratorn av en läkare för att bota hysteri, som var en av den tidens vanligaste diagnoser för en rad psykiska störningar. Vibratorn var i början ångdriven och användes främst av medicinska skäl eftersom orgasmen ansågs vara lugnande för kvinnan.

Varför använda en vibrator?
Vibrationer retar nerver som normalt inte blir stimulerade. En vibrator är därför det enklaste och snabbaste sättet för kvinnor att få orgasm.

Olika sorters vibrationer?
Vibrationerna kan gå i olika hastigheter men styrkan i vibrationerna och hur slagfärdiga och djupgående de är kan också skilja sig åt. En vibrator med ytliga vibrationer kan upplevas mer kittlande än en vibrator som har mer djupa och slagkraftiga vibrationer. Det sistnämnda alternativet är bra att välja om du behöver mycket stimulans då den påverkar djupare ner i vävnaden. Det finns även lufttrycksvibratorer som stimulerar med pulserande luft istället för vibrationer. Stimulansen med lufttryck är mycket effektiv och djupgående vilket underlättar orgasm.
Det finns också de sexleksaker som suger in (olika krafigt sug)och på så sätt ger mer och krafigare stimulans.

Drivkraft
Rent generellt kan man säga att vill du ha en vibrator som är mycket kraftfull så bör du välja en vibrator som drivs med stora batterier, är uppladdningsbar eller går på el. En vibrator som drivs med knappcellsbatterier är ofta rent generellt mindre kraftfulla. Det kan också vara bra att veta att ett knappcellsbatteri oftast har en kortare drifttid än ett större batteri.

Olika material
En vibrator kan vara gjord i många olika material och det är oftast en smaksak vad man vill ha och gillar. Det som kan vara bra att veta är att väljer du ett hudliknande material som t ex Cyberskin så kräver en sådan vibrator lite mer skötsel. Efter rengöring behöver den talkas/pudras för att behålla sin hudkänsla och inte bli klibbig.

Blir du lätt öm?
Om du lätt blir öm i underlivet så kan det vara bra att välja en vibrator i hårdplast. En hård, slät yta ger mindre friktion än en mjukare och mer porös yta. Ett mjukare material drar också åt sig mycket fukt, vilket ger en större friktion. Förutom hårdplast så är även glas och metall ett bra val men de är inte lika vanliga och även ofta dyrare än en vibrator i hårdplast.

Storlek
Ska du välja din första stav och är lite osäker på vilken storlek så kan det vara bra att välja en modell mindre. Detta gäller speciellt om du vill ha en stav i t ex hårdplast, då dessa inte är flexibla alls. Det ska inte bara vara skönt utan det ska även kännas bekvämt att använda staven.

Glidmedel
Även om du normalt inte behöver använda ett glidmedel så kan det kännas skönare tillsammans med en sexleksak. Precis som tidigare nämnts så kan materialet också suga åt sig fukt så att du behöver tillsätta lite extra glid. Bäst glid har ett silikonbaserat glidmedel men detta ska inte användas tillsammans med sexleksaker i silikonmaterial eller hudliknande material. Läs på informationstexten på produkten.

Vattentät
Även om det står att vibratorn är vattentät så rekommenderar vi inte att du har den nedsänkt i vatten. Det är ytterst få produkter som är 100% vattentäta. Vill du t ex använda din vibrator i duschen så får du se till att locket är ordentligt åtskruvat. Efter användning så är det viktigt att du tar ur batterierna och låter locket ligga öppet till dess att eventuell fukt är helt borta.

Kallt och varmt
Om du väljer en stav i glas eller metall så kan dessa oftast värmas upp eller kylas ner för att ge dig en lite speciell känsla vid användning. Kan t ex värmas upp i varmvatten och kylas ner med isvatten. Kolla bara först om sexleksaken är vattentät eller inte. 


OLIKA VIBRATORER

G-punktsstavar - böjda stavar som stimulerar till g-punktsorgasm
Klitorisvibratorer - lättaste sättet att få klitorisorgasm
Rabbit stavar - trippel stimulans och maximal njutning
Stavar - olika modeller för vaginal stimulans 
Vibrerande ägg - diskret utseende och mångsidig njutning
Lufttrycksvibratorer - dessa puffar luft mot och runt klitoris
Intimsug - olika stora munstycken för sug på klitoris eller på hela vulvan

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Munstycke 5p
Satisfyer PRO 2 Munstycke 5p
129 kr
Köp
Info
Eros Woman Silicone Care 100ml
Eros Woman Silicone Care 100ml
219 kr
Köp
Info