•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Analsex – är det farligt?

Små blödningar
Vid analsex, när du penetrerar anus, kan det ibland förekomma det du upptäcker att det blivit små bristningar i ändtarmen. Dessa kan ge upphov till små blödningar. Detta kan också hända vid vanliga toalettbesök och läker vanligtvis ihop omgående. Om du däremot upptäcker att du blöder vid analt samlag ska du helst avbryta.

Smärta
Det är inte ovanligt att gör lite ont precis i början av penetrationen men det behöver inte vara så. Det är mycket individuellt och kan också vara olika från gång till gång. Det är alltid den som blir penetrerar som avgör vad gränsen går och som bestämmer om samlaget ska avbrytas eller inte.

Könssjukdomar
HIV, gonorré, klamydia, syfilis, kondylom och herpes kan smitta genom analsamlag. Det är därför bra att använda kondom för att skydda sig mot könssjukdomar.

Andra sjukdomar
Det kan finnas en risk för mannen att få urinrörskatarr och urinvägsinfektion vid analt samlag. Använd därför kondom. Det är också en risk för kvinnan att få infektioner av tarmbakterier om mannen först har analsex och sedan växlar till vaginalt samlag. Det är därför mycket viktigt med rengöring eller kanske allra bäst – använd kondom vid analsex.

Skador
Om penetrationen utförs försiktigt och med respekt för den andre partners önskningar så är det ovanligt att skador uppkommer. När däremot penetrationen sker snabbt och okänsligt kan det skada ringmuskeln och ge upphov till blödningar. Det är också viktigt att använda rikligt med glidmedel. Analsex ska inte praktiseras på så sätt att fysiska eller psykiska skador uppstår.

God läkningsförmåga
Det finns många blodkärl i anus och läkningsförmågan är mycket god och dessa kärl brukar i regel läkas mycket snabbt.

Använd säkra produkter
Om du vill penetrera en dildo, analstav, analkulor eller en analplugg så är det viktigt att du undersöker produkten först så det inte är någon vass och kantig yta. Du bör helst se till att produkten du använder har en bred bas i botten så att den inte glider in. Använd produkter som är avsedda att använda vid anal stimulans och experimentera inte med andra föremål.

Fingrar
Om du stoppar in fingrarna i anus så bör du ha korta naglar så att du inte skadar ändtarmen. Använd helst en fingerkondom, då det är lätt att avföring fastnar under naglarna, och du sprider bakterier vidare.

Anal inkontinens
Anal inkontinens är när du läcker avföring pga av det blivit en förslappning av ändtarmsöppningens slutmuskel. En sådan skada kan t ex uppkomma om du har fört in alltför stora föremål i anus eller att penetreringen har skett våldsamt.

Farligt med analsex?
Det är oftast ofarligt med analsex så länge som du använder ditt förstånd och följer ovanstående rekommendationer. Om det bör ont – fortsätt inte. Om det uppstått problem – uppsök läkare. Njuter du av analsex och inte har något obehag av det – fortsätt.


PRODUKTTIPS

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO G Spot Rabbit
Satisfyer PRO G Spot Rabbit
699 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info