•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Olika anledningar till potensproblemErektionsproblem

Det finns två huvudgrupper av omständigheter som gör att potensproblem uppstår. Man brukar dela upp i fysiologiska orsaker och psykologiska orsaker. Inte helt sällan så är det en kombination av de båda. Ofta om det är fysiologiska problem som är den ursprungliga orsaken så kommer de psykologiska smygande då tron på den egna förmågan blir svagare.

Fysiska och psykiska orsaker
De olika typerna brukar vanligtvis yttra sig lite olika. Om problemen är fysiska brukar besvären komma gradvis och morgon- och nattståndet försvinner. Lusten brukar däremot vara oförändrad.
Vid psykiska orsaker är det oftast tvärtom. Det är inga problem att få stånd vid onani och man kan fortfarande få erektioner på natten och morgonen men tillsammans med en partner sviker erektionen.

Rökning
Vetenskapliga studier visar att män som röker oftare har erektionsproblem än de som icke röker.
Nikotinet orsakar kärlsammandragning och minskar blodgenomströmmningen till penis. Det finns även andra skadliga ämnen i cigaretten som på sikt försämrar blodkärlen till penis.

Rökning och snusning kan även leda till hjärt- och kärlsjukdomar som i sin tur försämrar erektionen.

Alkohol
Alkohol påverkar sexlivet negativt och en kraftigt berusad man är i praktiken tillfälligt impotent.
Vid missbruk skadas organen i kroppen, speciellt levern. Det uppstår störning i kroppens hormonbalans som försämrar erektionsförmågan ytterligare.
Liten mängd alkohol kan dock ibland öka lusten och ha en lugnande effekt.

Droger
Droger som t ex hasch, amfetamin och heroin skadar kroppens alla organ, vilket också leder till nedsatt erektionsförmåga. Missbruket brukar också ta överhanden och sex blir ointressant.
En frisk man skall heller inte tillföra extra testosteron eller anabola steroider, då detta kan leda till nedsatt erektionsförmåga.

Anabola steroider
Anabola steroider innehåller manliga könshormoner som bygger upp vävnaderna i kroppen. Om man tillför könshormoner utifrån slutar kroppen tillverka det naturligt manliga könshormonet testosteron. Erektionen kommer då att försämras och testiklarna krymper.

Läkemedel
Läkemedel kan ibland ge biverkningar i form av erektionsproblem. Antidepressiva läkemedel, blodtrycksmedel, lugnande medel, vattendrivande medel, cancerbehandling och östrogen kan alla påverka erektionsförmågan.

Ny partner
Om du har träffat en ny partner kan det ibland hända att erektionen sviktar. Detta har oftast psykiska orsaker, både medvetna och omedvetna känslor kan ligga bakom som t ex prestationsångest och skuldkänslor mot förra partnern.

Skador i bäckenområdet
Det kan hända att om du har utsatts för en skada i bäckenområdet kan blodkärlen och nervbanorna till penis ha skadats.

Olika problem
Problemen kan se väldigt olika ut, allt från att ha problem med att få stånd, till att behålla potensen eller hur lång tid som måste gå mellan varje utlösning. Eftersom alla har olika grundförutsättning ska man alltid jämföra med hur sitt eget sexliv såg ut innan problemen uppstod.

När problem börjar uppstå har detta oftast en mycket negativ inverkan på hela livssituationen. Det är vanligt att ifrågasätta sin manlighet och identitet. Det är lätt hänt att man börjar dra sig undan sin partner eller inte vill hamna i situationer där manligheten står på spel. Detta gör att kontakten med andra kan bli spänd och leda till onödiga konflikter. Det är bra att skaffa sig kunskap om vad som förorsakar problemen och hur man får hjälp.


Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info
Eros Woman Silicone Care 100ml
Eros Woman Silicone Care 100ml
219 kr
Köp
Info