•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Här samlar vi lite vanliga frågor rörande bröstDet du vill veta om kvinnobröst


Det är något speciellt med bröst, inte bara att de är tilltalande utseendemässigt eller att de fyller en praktiskt funktion. Brösten och speciellt bröstvårtorna räknas som en erogen zon eftersom beröring direkt kan framkalla mycket starka lustkänslor hos båda män och kvinnor.

Att luta huvudet mot någons bröst är förknippad med omhändertagande och trygghet. Brösten fyller därför en central roll när det gäller ditt emotionella och sexuella välbefinnande.


Hur stimulerar jag tjejens bröst?

-När kvinnor blir upphetsade kan brösten svälla och bröstvårtorna kan bli styva. Därför kan det vara skönt att smeka, kyssa, småbita, massera, krama eller nypa lätt i bröstvårtorna, men det är inte alla som gillar det. Vissa tjejer har väldigt känsliga bröstvårtor och tycker inte om mycket stimulans. Läs av eller fråga efter vad just din partner gillar.

Är det bara kvinnors bröstvårtor som är erogena zoner eller gäller det samma för män?

-Både män och kvinnor har erogena zoner vid bröstvårtorna. Vissa är mer känsliga än andra. Det är mer individuellt än könsbundet.

Varför använder man bröstklämmor?

-En del personer tycker om klämmor på bröstvårtorna, då det kan ge en typ av upphetsande smärta som upplevs skön vid onani eller/och sex.

Min tjej tycker att det är obehagligt när jag smeker hennes bröst. Kan hon vänja sig av med det?

-Brösten är inte en erogen zon för alla. En del älskar att bli smekta på bröst och bröstvårtor, medan andra upplever det obehagligt och inte alls förknippat med lust. Det är inget konstigt - alla är vi olika. Att hon upplever beröringen obehaglig kan vara svårt att bli av med. Tiden kan förändra hennes erogena zoner och helt plötsligt ge nya, men då pratar vi om många år och kanske kommer hon aldrig att gilla beröring på just brösten. Försök att hitta andra erogena zoner istället, som hon uppskattar och njuter av genom smekningar och kyssar. Erogena zoner kan exempelvis vara nacken, halsen, magen, fotlederna osv. Sök och ni ska säkerligen hitta flera erogena zoner. 

Består ett bröst bara av fett?

-Nej, ett bröst består av fettvävnad men även av mjölkkörtlar och mjölkgångar, samt bindväv som håller ihop bröstet. 

Jag undrar varför mina bröst är så ömma?

-Ömma bröst beror ofta på hormonförändringar och är vanligt innan och under mensen. Det kan också vara ett tecken på att man är gravid. Ibland kan orsaken vara så enkel som att man har en BH som inte har rätt passform. Om ömheten inte går över så kontakta din vårdcentral för rådgivning.

Jag känner en knöl i bröstet, vart vänder jag mig?

-Vänd dig till din Vårdcentral eller tilll en Bröstmottagning.

Hur undersöker man sina bröst?

- Stå framför en spegel och lyft upp armarna över huvudet. Titta på bösten, har de sin vanliga form? ser bröstvårtorna ut som vanligt? och följer de med uppåt när du lyfter armarna? Är huden jämn och har den sin vanliga färg? När du går in i duschen, ta lite duschtvål i handen och rör handen i små cirkelrörelser från bröstvårtan, runt bröstet och upp i armhålan.  Skaffa dig en dag i månaden som du undersöker dina bröst. Det är viktigt att lära känna hur sina bröst känns, då är det också enklare att upptäcka när något inte är som vanligt. Alla bröst är mer eller mindre ojämna. Mest ojämna är de veckan före menstrauation och runt puberteten. Lär dig känna dina egna ojämnheter. 

I 50-års åldern förändras brösten, bröstkörtlarna ersätts av fett. Detta gör att brösten blir enklare att undersöka. 


Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Eros Woman Silicone Care 100ml
Eros Woman Silicone Care 100ml
219 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info