•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Dildons historia

Dildons historia som sexleksakDe första dildosarna avbildades för mer än 30.000 år sedan i den paleolitiska konsten och det råder inget tvivel om att dessa avbildningar verkligen var vad de föreställer.
-En rolig detalj är att man uppfann en dildo innan man uppfann hjulet.

I Kina har arkeologer hittat dildosar som är mer än 12000 år gamla. De hittades i en grav i Xian. Sju dildos gjutna i brons och uppgifter tyder på att de användes av palatsets pigor som tjänstgjorde som kejserliga konkubiner.  Man fann också dildosar som man antar är konstverk och som är tillverkade av jade, trä och elfenben.

I Grekland var det staden Miletos som var den största tillverkaren av olika dildos. På den tiden kallades de olisbos och var tillverkade av sten, trä eller vadderat läder.  De var avsedda för ensamma kvinnor som vid användande smörjde in dem med olivolja som glidmedel.


Dildo efter "diletto"

I Italien var dildon känd som en "diletto" från det italienska ordet glädje. I mitten av 1800 talet  var den känd som  änkehjälparen. Förutom att dildos ofta användes för njutnings skull så användes de ofta i samlagscermonier.

I forntida Arabiska och Polynesiska länder, användes omogna bananer som dildos. Även i Afrika var det vanligt och ett fynd man gjort är en dildo tillverkad av kamelspillning överdragen med harts...

I Egypten är det känt att Cleopatra delade säng med en stor grupp män just efter ett möte med Caesar. Det visar kanske på den omåttliga sexdrift vi människor har och har haft sedan urminnes tider. På museum världen över så finns det otaliga verk av erotisk karaktär.

Både under tiden för romarriket och under det grekiska väldet så var det inte så mycket fokus på vilken läggning människor hade. Bisexualitet och homosexualitet var mycket vanligt och inget att höja på ögonbrynen åt. Den största motgången för öppen sexualitet och användande av dildos kom under medeltiden ca 500ekr då kyrkan förföljde och mördade "oliktänkare". Sex var fult och framförallt njutningsfull sex var en stor synd.

Under 1200-talet så användes ofta kyskhetsbälten för att hålla både män och kvinnor i schack. Även i det viktorianska England var sexualiteten förtryckt och all form av reproduktion av erotisk karaktär var förbjudet. Det var först i början på 1900 talet som de första riktiga vibratorerna såg dagens ljus. Med våra mått så var de knappast användarvänliga då de allra första hade en ångmotor som drivkälla och vägde 45 kilo…

1948, shockade sexologen Dr Alfred C. Kinsey världen genom sin rapport "Sexual behaviour in the human male" som beskrev hur 94 % av männen och 40 % av kvinnorna regelbundet tillfredsställde sig själva genom onani.

-Du kanske själv är en nöjd ägare av din alldeles egna "olisbos," diletto, dildo "eller" buttius pluggius"

Här hittar du populära dildos för alla tillfällen

Populärast i kategorin
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info