•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Den destruktiva dramatriangeln

Den Destruktiva Dramatriangeln

Osunda relationer bygger ofta på den Destruktiva Dramatriangeln (DDT); Offer, Hjälpare och Förövare. Dessa tre roller kan lätt byta plats med varandra beroende på situation. Det innebär att en och samma person kan växla mellan de olika rollerna utan att vara medveten om det. Lär dig känna igen de olika rollerna.

Offret

En person som tycker synd om sig själv, som ofta hamnar i sämre positioner, och som anser sig vara oförmögen att ta sig ur sitt underläge. Kan byta skepnad till förövare och bli manipulativ i sitt sätt för att få personer i sin närhet att hjälpa dem eller kan på andra sätt sabotera för funktionella relationer.

Hjälparen

En person som gärna vill hjälpa till och lösa problem, helst andras, eftersom hjälparen själv inte anser sig ha några problem. Hjälparen har ett omedvetet behov av att känna sig behövd och värdefull, vilket får denne att må bättre. Hjälparen kan byta position till förövare eller offer om denne blir arg eller om ingen vill ha dennes hjälp.

Förövaren

En person som utövar olika former av kontroll för att få sin vilja igenom. Förövaren vill ofta dominera för att själv slippa känna sin egen svaghet. Förövaren kan ibland ta på sig hjälparens roll för att på så sätt försöka sona sitt dåliga beteende men om det inte finns något offer att vare sig hjälpa eller att kontrollera så kan förövaren själv hamna i offerrollen.

Anmärkning
Observera att både förövaren och hjälparen är i behov av att ha ett offer i sin närhet för att kunna bibehålla sin position så om du inte vill vara ett offer så bör du undvika dessa personlighetstyper.

Genomskåda dramat

Om du känner igen dessa tre roller så kan det vara en bra idé att genomskåda detta drama som dessa skapar och helt enkelt byta ut dem. Ta dig ur dramatriangeln!


Populärast i kategorin
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
ON Arousal gel ultra
ON Arousal gel ultra
249 kr
339 kr
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Satisfyer Laddkabel
Satisfyer Laddkabel
129 kr
Köp
Info
Hot stones
Hot stones
119 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info