•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Erogena zooner
Vad är erogena zoner?

Vi har alla erogena zoner på våra kroppar. En erogen zon är områden på kroppen som har en förhöjd känslighet och när dessa stimuleras så väcker det ett sexuellt gensvar. Dessa områden kan finnas var som helst på kroppen, och det som utmärker dem är att de väcker lust när man berör och kysser just dem.  

Känselsinnet finns huvudsakligen i huden och huden är människans största organ. Känselsinnet börjar utvecklas redan i fosterstadiet. En nyfödd är känsligast runt munnen. I huden finns känselkroppar som gör att vi har känsel och så att vi reagerar på beröring, smärta, värme, kyla mm.  Känselkropparna skickar signalerna vidare genom nerverna till hjärnan och du blir medveten om upplevelsen när infon når hjärnan. Vissa ställen på kroppen har många fler känselkroppar än andra. Ett av våra mest känsliga områden på kroppen är fingertopparna, läpparna och näsan. Andra ställen har mindre känsel exempelvis ryggen.

Svenska forskare har sett att de som har mest hår på kroppen uppger att de har sex oftare. Förklaringen kan vara så att de som har fler nervceller känner av beröring mer och njuter mer av det och det ena leder till det andra.

Smärta registreras inte av känselkroppar utan av så kallade fria nervändar.

Att beröra och bli berörd är en central roll i människors samspel. En öm, varm beröring känns bra för de flesta av oss och ökar känslan av trygghet. En nära kontakt med en annan människa stärker känslobanden mellan parterna.

 

Hjärnan

Här har vi nog den viktigaste erogena zonen. För att vi ska kunna njuta av beröringen så behöver man vara i rätt sinnesstämning. Om man är för stressad eller för trött så kommer man troligtvis inte heller kunna njuta av den fysiska stimulansen. Så känn av eller fråga din respektive om de vill ha lite kroppslig ompysslande av dig. Eller börja smek och se hur reaktionen blir.  

Håret

Kamma eller smek försiktigt i håret, massera i hårbotten. Erbjud dig att tvätta din partners hår, medan du känner schampot löddra under fingrarna så kan du upptäcka att en av din älsklings mest erogena zoner. Huvudmassage kan vara otroligt avslappnande och  sexigt. 

Tinningarna

Ett bra ställe att börja en förförelse. Massera din partner här med mjuka cirkelformade rörelser.

Munnen - "fliken"

Kyss långsamt och innerligt så det upplevs intimt och sensuellt. Sug försiktigt på överläppen så att din underläpp rör vid den lilla fliken bakom överläppen som binder ihop den med tandköttet.. Sug på underläppen, bit lätt i den. För din tunga under överläpp och mungipa. När du väckt den andre till liv med dessa försiktiga kyssar kan det öka upphetsningen ytterligare genom djupa kyssar. Kyss varandra länge, ha en riktig kyssorgie - det ökar garanterat upphetsningen. Titta gärna din partner djupt i ögonen samtidigt, detta upplever många som väldigt sexigt. 

Öronen

Använd tungan på och i örat och bit försiktigt i örsnibben. Se bara så att mottagaren verkar gilla det, vissa tycker det här är obehagligt, speciellt om de inte är ordentligt uppvärmda i förväg. Andas lite varm andedräkt på halsen och bakom örat samt lite in i örat och låt andningen höras (tänk på att du är precis vid örat så låt inte för högt bara). Det är det många som tycker det är sensuellt och upphetsande. 

Nacken och halsen

Ett väldigt känsligt område där många är superkänsliga är bakom öronen och ner i nacken, på ryggen och ut över axlarna.  Använd fingrar, slutna och öppna läppar eller tunga till att förvissa dig om hur känsligt det egentligen är. Detta område skickar lätt ilningar genom hela kroppen. Kyss och naffsa försiktigt. 

Ryggraden

Ta lååång tid på dig att bearbeta ryggraden. Sträckan från midjan till hårfästet ska ta minst en minut. Kyss och slicka ryggen, långsamt och försiktigt ut mot midjan. Jobba dig upp mot nacken.

Armar och händer

En mans händer är för många kvinnor det mest erotiska på honom, och hennes egna är ofta också sexuellt laddade. 

Tryck till med din tumme i handflatan och gör små, långsamma cirkelrörelser. Samtidigt kan du till exempel viska söta ord i örat. Låt dina fingertoppar beskriva ett mönster av små rörelser upp och ned längs insidan underarmarna. Glöm inte armhålorna, som ofta är kittliga men även mycket känsliga. Smek gärna försiktigt med en fjäder.

Spänn ut fingrarna och dra dem mellan din partners fingrar. Kyss och slicka på handflatan och sug in fingrarna i din mun och gör cirkelrörelser runt dem med tungan. Glöm inte de känsliga fingertopparna. 

Tips: Visa sköna massageprodukter

Brösten

Massera huden på den översta delen av brösten med bägge händerna. Fokusera gärna på området ovanför nyckelbenen som också är ett känsligt område. Du får gärna trycka till lite. Vidrör och massera lätt bröstet i allt mindre cirklar in mot bröstvårtorna. Värm upp tumme och pekfinger mot varandra innan du försiktigt rullar bröstvårtorna mellan dem. Börja med en bröstvårta i taget.

Lek med tungan över brösten många tycker om att man nafsar lite försiktigt i bröstvårtorna. Kyss brösten ordentlig, sug försiktigt och lek med tungan över bröstvårtan och vårtgården. Både kvinnor och mäns bröstvårtor är känsliga och erogena och de kan styvna vid upphetsning. 

Tips: Visa produkter för bröststimulans

Magen och naveln

Naveln och nedre delen av magen är mycket nära könsorganet, vilket bidrar till en upphetsande känsla. I gamla Hollywoodfilmer skulle naveln alltid vara täckt, eftersom den var för vulgär att visa. Och i orientalisk sexuell konst betraktas naveln som en pendang till slidöppningen. Kolla teorierna genom att fokusera på detta område, smek lent och följsamt med fingrar, tunga, läppar, en isbit, en tygbit i siden eller en fjäder.

Skinkorna och insidan av låren

Inga grabbtag, inte direkt i alla fall. Smek däremot försiktigt, men kontinuerligt på sidorna av skinkorna och använd omväxlande fingrar och tunga längs insidan av låren. Tänk på att när det gäller kvinnan så går långa nervtrådar från klitoris, ca 12-15 cm ner längs lårens insidor, så därför bör du ägna detta område extra tid genom smekningar.  

Rumpan och anus

Rumpan är långt ifrån en kroppsdel som bara är gjord för att sitta på. Tvärtom, skinkorna och stjärten är ett högerogent område. Smek, knåda, klappa, massera eller daska den även i vardagen. Det lilla partiet under svanskotan kan vara prefekt att placera sitt finger på. 
Anus, ändtarmen består av massor nerver vilket gör att många tycker att de är skönt med beröring i anus och området runt omkring. Det viktigaste är att du är försiktig och tar det lugnt. Använd rikligt med glidmedel. Lyssna också av, då alla inte uppskattar detta område. 

Tips: Visa analprodukter

Prostatan

Mannen har också prostatan sittande analt, detta är en punkt som kvinnan inte har – så glöm inte denna speciella punkt. Mannens prostata är mycket känslig för beröring och betraktas som en erogen zon. Vill du stimulera prostatan så finns det speciella produkter för det som oftast är böjda i toppen för att enklare kunna stimulera prostatan. Vibration ger prostatastimulansen större njutning och gör musklerna i anus mer avslappnade. 

Till viss del kan prostatan även stimuleras via mellangården, mellan anus och pung. Så glöm inte detta område. Vissa prostataprodukter en form av utbuktning som gör att detta område också blir stimulerat. 

Tips: Visa produkter som stimulerar prostatan

Knäna och vristerna

Den mjuka huden i knävecken är en väldigt känslig punkt. En erogen zon som lätt glöms bort. Lägg mycket tid på att massera den varsamt. Massera även fördjupningarna på båda sidor om vristerna med båda händerna. Även fötterna är en erogen zon för många. Kyss fotsulorna och ovansidan av foten. Kanske även prova att suga på en tå, vilket många upplever extra erotiskt. 

Slidan

Utforska slidan genom att föra in ett finger (eller ett par). Utforska varje del och låt det ta sin tid. Använd olika tekniker såsom rytmiska tryckningar, massage och cirklande rörelser. Använd gärna ett glidmedel.

Blygdläpparna och klitoris

Cirkulera gärna med fingrarna runt klitoris och området runt omkring först. Du kan också rulla klitoris mellan blygdläpparna innan du vidrör klitoris direkt. Om du drar isär blygdläpparna så blir klitoris mer framträdande. Be din partner om hjälp på vilket sätt som känns skönast för henne och hur hårt du ska trycka. 

Denna del är mycket känslig för beröring så börja försiktigt och lätt. Tunga är ett perfekt redskap. Börja med att slicka längst ner på hennes slida och gå uppåt längs blygdläpparna till klitoris. Rulla tungan fram och tillbaka över klitoris, cirkulera och fladdra uppåt. Du kan också suga lite försiktigt på blygdläpparna och klitoris.

Anmärkning: Stimulering av klitoris är ett måste för att de flesta kvinnor ska få orgasm. 

Tips: Visa produkter för klitorisstimulans 

Pungen

Glöm inte bort pungen, många koncentrerar sin uppmärksamhet på penis men struntar i det som finns där under. Pungen och testiklarna som är extremt känsliga för beröring bara längtar efter att få bi sedda, smekta, lätt kramade eller hårdare, kyssta och kanske tom tagna i munnen. Om du är osäker på hur han vill ha det eller om han gillar det du gör, var inte rädd för att fråga.
Vibrationer påverkar nerverna på djupet på ett sätt som vanlig beröring inte kan göra, så ibland är det bra att använda en vibrator för att stimulera extra.  

Penis

Ollonet på toppen av Penis är det känsligaste området på penis. Även Frenulum – den lilla strängen på undersidan penis mellan ollonet och förhuden, är också väldigt känslig för beröring. Använd gärna munnen och tungan för att stimulera penis och ollon.   

 
Författare: Lis Jacobsson

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Hair Remover
Hair Remover
149 kr
Köp
Info
Anal cream ease 20 ml
Anal cream ease 20 ml
139 kr
Köp
Info