•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Vanliga frågor om knipkulorEtt par knipkulor

Knipövningar stärker upp bäckenbottenmuskulaturen för att motverka slapphet och inkontinensbesvär. 
Genom att använda knipkulor så blir övningarna mer effektiva.

Här nedan kan du läsa om vanliga frågor angående knipkulor.

Är geishakulor och knipkulor samma sak?

Många kallar de klassiska knipkulorna med snöre mellan för geisha kulor, men egentligen så är det inte helt rätt. Geisha kulor är två små enskilda kulor som används som samlagskulor. Detta var en Geishas hemlighet. Dessa kulor är enbart för njutningens syfte, fast det finns de som använder dessa små kulor som knipkulor. Fast dessa små kulor saknar den ergonomiska storleken, den rörliga tyngden och utdragssnöret.

Vilket material ska jag välja på knipkulorna?

Silikon är det bästa materialet då det är allergivänligt.

Vilken storlek skall knipkulorna ha?

Det finns inga forskningsstudier om detta utan man får helt enkelt gå på känsla, vad som känns lagom för just dig. De flesta knipkulor har dock ett diametermått på ca 3,5 cm men det finns undantag om du önskar andra mått.

Kulorna har olika vikt, hur ska jag veta vilken jag ska välja?

-Storleken (och materialet) är det viktigaste när man väljer knipkulor/vaginalvikter. Kulan bör vara ca 3 cm i diameter, för då ger den ett bra motstånd i knipövningarna genom själva storleken. Väljer man en mindre kula så måste man vara starkare för att nå in till kulan och då kanske den inte ger samma motstånd i knipövningarna. Mindre kulor kan vara bra för kvinnor som har en tightare vagina eller exempelvis de som vill öva/träna knipövningar med kulor för att ”motverka” vaginism/vestibulit.
Vill du avancera i dina knipövningar så kan du lyfta vikter (en hantel, en petflaska eller ett mjölkpaket – ta det du har tillhands) samtidigt som du gör dina bäckenbottenövningar eller så kan du välja en tyngre knipkula som är svårare att hålla kvar pga. sin vikt.

När skall jag börja använda knipkulor?

Alla kvinnor kan använda knipkulor, men mycket unga kvinnor behöver det normalt sett knappast då de har sin muskeltonus i trim. Det är allt för vanligt att man inte börjar träna förrän problemen är ett faktum så börja hellre för tidigt än för sent. Börjar man träna sin förmåga att knipa tidigt, så minskar sannolikt risken för inkontinens.

Varför skall jag använda knipkulor?

Det finns framförallt av två anledningar. Den främsta är utan tvekan det faktum att regelbunden bäckenbottenträning förebygger problem med urinläckage i framtiden. Den andra anledningen är att med en vältraäad underlivsmuskelatur så får du med stor sannolikhet bättre kontroll på ditt sexliv, du får kraftigare orgasmer och en tightare slida. Att man dessutom kan knipa under samlag gör inte saken sämre, vare sig för dig eller din partner:-). Knipkulorna hjälper till så att du kniper med rätt muskler samt att de ger mera effekt åt dina övningar.

Hur sätter jag in knipkulorna?

-Stryk lite glidmedel på dina knipkulor och lite på slidöppningen. Tryck in knipkulorna precis som en tampong. Låt snöret hänga ut från slidmynningen.

Skall jag använda glidmedel när jag använder knipkulor?

Ja, ett glidmedel gör det lättare att föra in och ta ut kulorna. Vi rekommenderar att du använder ett silikonbaserat glidmedel som inte torkar ut.
Här hittar du lustjakts kategori silikonglidmedel

Hur känns det när jag har mina knipkulor på plats?

Det känns inget större, som när man har en tampong inne ungefär.

Jag tycker att knipkulorna är stora, har jag köpt fel?

-Knipkulor har en ergonomisk storlek, vilket innebär en diameter på ca 3,5 cm och en tyngd inuti som väger mellan 20 - 100 gram ca. Storleken är bra, för det ger motstånd i knipen och detta effektiviserar träningen. Det finns kulor som är lite mindre som man kan börja med om man tycker att det är obehagligt. Kom ihåg använda glidmedel på kulorna och slidmynningen när du för in dem.

Ska jag stå eller ligga ner när jag använder knipkulor?

-Ligg ner till att börja med. Det är enklare att hitta knipet då när du är otränad/ovan. Ligg ner med lätt böjda ben.

Hur länge kan jag ha knipkulorna i åt gången?

Använd kulorna aktivt när du har dem i , det vill säga gör:

  • 10 knipövningar och nu kniper du inte med full styrka utan bara hälften så hårt, men i gengäld så håller du kvar knipet så länge som möjligt. Detta tränar musklernas uthållighet.
  • Knip så hårt som du kan i fem sekunder, vila och upprepa så många gånger som du kan, upp till 10 repetitioner.
    Detta tränar musklernas styrka.
  • Knip i 3 sekunder, slappna av i en sekund och upprepa 10 gånger.
    Detta tränar snabbheten i muskulaturen och det är bra för att kunna hålla tätt när du anstränger dig plötsligt. Exempelvis om du hostar, skrattar, nyser eller lyfter tungt.

Hur ofta ska jag använda knipkulor för att få bästa resultat?

Daglig träning är bra, men bäst är den träning som verkligen blir av ;) Försök att få in dina knipövningar i en rutin ex kan du hålla kulorna när du står upp så kan du ex föra in kulorna innan du kliver in i duschen. Gör dina knipövningar under tiden som du duschar och sedan är du klar med din träning för dagen.

Hur kan jag effektivisera min träning med knipkulorna?

-Knip så hårt du kan i 5 sekunder. Slappna av lika länge och upprepa ytterligare. Max 10 knip i en följd. (gör detta 2-3 gånger om dagen) Ta det försiktigt så att du inte får träningsvärk. Börja med max 3 upprepningar och öka antalet dagen efter om det känns bra. Du kan också avancera din träning genom att knipa samtidigt som du belastar ex. hoppa samtidigt som du kniper, hosta samtidigt, lyfta något samtidigt. Du kan också knipa i 3 sekunder, slappna av och upprepa omgående. Upp till 10 snabba knip i en följd. Genom att träna rytmiskt och med korta maximala sammandragningar, så övar du dig på att parera snabba tryckövningar som sker exempelvis när du nyser, skrattar eller hostar.

Jag har inga problem med att hålla kvar kulorna. Bör jag träna ändå?

Absolut. Väldigt många kvinnor lider av att inte kunna hålla tätt. Börja träna regelbundet så kan du slippa du problem i framtiden. Det finns inga avigsidor med att träna så börja i tid.

Om knipkulorna har en rörlig tyngd, slipper jag knipa då?

-Nej, du måste alltid göra knipövningar om du vill ha ett bra resultat. Muskulaturen känner av att något rör sig och det underlättar då lite. Man kan säga att kulorna används som ett motivationsinstrument. Jobbet måste du däremot göra själv.

Hörs den rörliga tyngden i kulorna när jag har dem i?

De allra flesta knipkulor är ljudisolerade, så tyngden brukar inte höras när du har dem i.

Kan jag dra eller hänga något i snöret för att få större motstånd?

Du kan välja ett par tyngre kulor om du vill öka på din träning alternativt hänga en kula utvändigt (om de har ett längre avstånd mellan kulorna). Du kan också avancera din träning genom att lyfta vikter samtidigt som du gör dina knipövningar.

Kan knipkulorna ge mig träningsvärk?

Ja, det kan kännas som kraftig mensvärk. Så ta det lite försiktigt med träningen till att börja med och känn att det känns bra dagen efter.

Hur länge dröjer det innan jag märker effekt av min träning med knipkulor?

-Det beror på hur din muskulatur var när du startade med knipövningarna, samt hur intensivt du tränar. Du får i alla fall räkna med 5-20 veckor innan du märker resultat.

Hur ska jag rengöra mina knipkulor?

Använd bakteriedödande medel som är avsett för kulornas material exempelvis Hygiene. Skölj av dem med ljummet vatten och smörj dem med Hygiene och skölj sedan av och torka dem. Nu kan du förvara dem i en påse eller i originalförpackningen. Använd aldrig tvål eller handsprit då det är vanligt att de innehåller olja och olja löser upp/skadar alla gummimaterial.

Var hittar jag mer information om knipkulor och bäckenbottenträning?

Lustjakt har skapat en särskild webbplats som enbart handlar om knipkulor och bäckenbottenträning.
Här är länken till Knipkulor.se. På en annan av våra informationssidor hittar du också en del fakta om knipkulor: Intiminformation.se

Kan knipkulor göra att jag får starkare orgasm?

-Ja, ju starkare bäckenbottenmuskulatur du får/har – ju enklare får man orgasm och ju starkare orgasmer ger det. Knipkulor gör att man alltid kniper på rätt sätt, samt att de gör så att man får större effekt av sin träning snabbare än utan vaginalvikter.

Jag har återkommande urinläckage som jag tycker blir värre vid stress. Vad kan jag göra?

-Det finns flera former av inkontinens.
Stressinkontinens eller ansträngningsinkontinens.
Här har stress en fysisk betydelse. Det innebär att du ex. har svårt att hålla tätt när du skrattar, nyser, hostar eller utför någon aktivitet som ökar trycket i nedre delen av buken. Detta är vanligare hos kvinnor som har ett kortare urinrör och sämre anatomiska möjligheter att knipa åt ordentligt.
*Trängningsinkontinens innebär att man känner sig kissnödig och har svårt att hålla sig innan man kommer fram till toaletten. Dessutom behöver man kissa mellan 10 och 20 gånger om dagen. Vid nerkylning blir man kissnödig, men även psykisk stress kan påverka.
*Blandinkontinens – en kombination av trängnings- och ansträngningsinkontinens.

-Vi föreslår att du tränar din bäckenbotten. Gör knipövningar med eller utan knipkulor. Knipkulor används för att ge snabbare resultat och effektivare bäckenbottenträning. Övervikt påverkar också inkontinens negativt, så en viktminskning förbättrar läget. En vältränad bäckenbotten brukar också göra så att sexlivet förbättras och kvinnan får enklare orgasm och/eller starkare orgasmer.

Jag är gravid. Kan jag använda knipkulor?

-Ja, du kan använda knipkulor under graviditeten. Det är bra med en vältränad bäckenbottenmuskulatur. Under både graviditeten och förlossningen har du nytta av att ha starka muskler i bäckenbottnen. Du ska däremot vara väldigt noggrann med rengöring efteråt. Använd ett bakteriedödande medel ex Hygiene, så att du vet att dina knipkulor är bakteriefria. Du ska också tänka på vilket material dina kulor är gjorda av. Välj ett par som anger att de är ”Ftalatfria”. Hittar du inga med den upplysningen så skall du välja ett par i silikon, glas eller hårdplast.

Jag har nyligen fått barn. När kan jag börja med knipövningar och knipkulor?

-Grattis till bebisen. Du kan börja med knipövningar omgående, men du bör vänta med knipkulor tills efter din efterkontroll.

Måste jag träna knipövningar efter att jag fått barn?

-Ja, det bör du göra och det krävs regelbunden träning. Tränar du inte alls dina bäckenbottenmuskler efter en förlossning så återfås inte styrkan.

Jag har gjort kejsarsnitt, då behöver jag väl inte träna knipövningar?

-Jo, bäckenbottenmuskulaturen behöver ändå tränas. Detta eftersom muskulaturen varit utsatt för stor påfrestning under hela graviditeten.

Kan jag använda knipkulor under mensen?

Ja det går bra, men tänk på att man är lite mera infektionskänslig under mensen så om du använder kulorna så är det extra viktigt med rengöringen av kulorna så att de är ordentligt bakteriefria vid användandet, men det är inte fel att göra uppehåll med kulorna under den tiden.

Kan jag använda knipkulor även om jag har en skiljevägg i slidan?

-Ja, du kan använda knipkulor i den sidhalva som du har samlag i.

Finns det några risker med att använda knipkulor?

Nej inga risker om du väljer ett par kulor i ett bra material. Du kan aldrig bli för stark i din bäckenbottenmuskulatur.

Kan knipkulorna fastna?

Det är absolut ingen risk att de kan fastna eller vandra upp i kroppen. I värsta fall så kan det ta en liten stund att få tag på utdragssnöret men ingenting allvarligt kan inträffa.Här hittar du knipkulor som maximerar resultatet av dina knipövningar

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Pheromones Elexir For Her
Pheromones Elexir For Her
119 kr
Köp
Info