•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

G-punktsorgasm Hitta g-punkten och få g-punktsorgasm

Har du också undrat över g-punken. Var hittas den? Hur stimuleras den? G-punktsorgasm vad är det? Här får du svar på dina frågor. 

G-punkten
Man pratar ibland om en tredje form av orgasm, som utlöses från den så kallade G-punkten, uppkallad efter en tysk-amerikansk gynekolog vid namn Gräfenberg.

När g-punkten stimuleras så sväller området och genom fortsatt stimulering så kan det utmynna i sammandragningar och en explosiv känsla som kan fortplanta sig i hela bäckenbotten, en s k g-punktsorgasm. Vid g-punktsorgasm kan en del kvinnor ejakulera en vätska genom urinröret (som inte är urin).

Hitta g-punkten
G-punkten hittas i kvinnans vagina, ett par centimeter innanför slidöppningen. Den sitter i slidans framvägg ganska nära urinröret, som löper alldeles framför slidväggen.

Tips:
Om din partner tecknar "Kom hit" med fingret så stimuleras oftast detta område. Din partner kan också föra in pekfingret i vaginan och samtidigt placera tummen på klitoris. Försök föra ihop fingrarna. Pekfingret hamnar då på g-punkten och på klitoris baksida.

Underlättar orgasm
Om du har svårt att få orgasm så kan det underlätta om du stimulerar g-punkten och klitoris samtidigt.

Intensivare orgasm
Stimuleras G-punkten kan du uppleva en mer intensiv orgasm, speciellt om klitoris blir stimulerad samtidigt.

Annan känsla
G-punktorgasmen känns annorlunda än en klitorisorgasm. Ett annat djup. Vissa kvinnor upplever denna orgasm som dovare och inte lika intensiv som klitorisorgasmen medan andra tycker att g-punktsorgasmen ger en mer explosiv njutning, till både kropp och sinne. Pröva själv vad du tycker.

Flera orgasmer
Genom stimulering av G-punkten kan du lättare få en serie orgasmer. Fortsätt därför smeka g-punkten efter att du fått en klitorisorgasm. Låt det inte gå för lång tid emellan så du hinner "svalna av".

                     

GÖR SÅ HÄR
Du kan trycka mot g-punktsområdet med en böjd stav. För mer stimulans så kan du använda en vibrerande stav. Du kan även låta massera området med staven. Pröva dig fram vad som känns bäst för dig.

Förberedelse
Det underlättar att hitta och stimulera g-punkten om kvinnan blivit upphetsad och svullen. Det är också viktigt att det inte är torrt i slidan. Använd ett bra glidmedel.

Dubbel orgasm
Det finns produkter som är utformade för att stimulera g-punkten och klitoris samtidigt. Du kan bara ligga och njuta och låta vibrationerna ge dig den stimulans du behöver för att få en dubbel orgasm.

Bästa samlagsställningen
G-punkten stimuleras bäst när mannen tränger in bakifrån, antingen när kvinnan står på alla fyra eller ligger på magen (helst med en kudde under sig). Mannen bör praktisera grunda stötar eftersom g-punkten ligger bara några få centimeter innanför slidmynningen.

 

PRODUKTTIPS

G-punktstav
Det är lättare att komma åt g-punkten om du använder dig av en böjd stav. Tänk på att en mjuk stav ger vika lättare så bästa alternativen är oftast de hårda stavarna, t ex de i hårdplast. Hitta din g-punktsstav här

Glidmedel
Det är bra att använda ett glidmedel vid g-punktsstimulans. Bästa glidegenskaperna har ett silikonbaserat glid. Hitta ditt glidmedel här


Författare: Lis Jacobsson

 


Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO G Spot Rabbit
Satisfyer PRO G Spot Rabbit
699 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info