•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Glidmedel vanliga frågor
Beskrivande bild om glidmedel

 
När kvinnan blir sexuellt upphetsad så bildas sekret inne i slidan för att underlätta penetration. Det händer att även att mannen bildar sekret som kommer ut från ollonet. Detta sekret gör att friktionen minskar och det blir skönare under samlaget. När detta sekret inte räcker till så är glidmedel att föredra för att slippa skav och ömma slemhinnor.

Visa alla vattenbaserade glidmedel
Visa alla silikonbaserade glidmedel
Visa alla oljebaserade glidmedel
Visa alla hudvårdande glidmedel
Visa alla glidmedel för analsex
Visa alla smaksatta glidmedel

LUSTJAKT REKOMMENDERAR: Scandero Dream glide

Kan jag ha alla glid på min silikonstav?

-Nej, du bör använda vattenbaserade glidmedel till din silikonprodukt. Enligt kemin, löser lika – lika. Det vill säga att silikonglidmedel kan förstöra din silikonleksak. Däremot så har vi under åren testat på våra demoprodukter och hittills har alla klarat sig. Men man vet aldrig... Du bör aldrig använda ett oljesilikonbaserat glidmedel på några leksaker. Oljan löser upp och förstör alla mjuka material ex jelly, silikon, loveclone samt även kondomer. Detta gäller även matolja, olivolja, barnolja och liknande.

Bör jag ha glidmedel till min sexleksak?

-Ja, du bör använda glidmedel till din sexleksak. En leksak upplevs annorlunda än ett kön och den kräver ofta också glidmedel pga materialet. Om du använder din leksak utan glidmedel så kan du (om du är för torr) få mikroskopiska små skador på slidväggen, i dessa småskador fäster bakterier lätt – vilket gör att du enklare får infektioner såsom urinvägsinfektioner eller svamp.
Speciellt klitorisstimulans kräver extra mycket glidmedel då man inte har någon lubrikation/fuktighet i området och många klitorisvibratorer vibrerar mycket kraftigt. Glidmedel behövs även vid användning av knipkulor, vid införandet av kulorna och eventuellt uttagandet.

Blir onani bättre med glidmedel?

Ja, de allra flesta tycker det. Då glidmedel gör hela beröringen lite mjukare och mer sensuell. Känslan med glidmedel är en helt annan än utan. Både killar och tjejer brukar uppskatta känslan av onani med glidmedel. Glidmedel förhindrar också att småskador uppstår pga att det blir för torrt och för mycket friktion.

Måste jag använda glidmedel vid analsex?

Vid analsex så är det oerhört viktigt att använda ett bra glidmedel då det annars kan uppstå friktionsskador på ändtarmen vilket givetvis bör undvikas. Anus producerar inget eget glidmedel så någon form av glid måste tillföras vid såväl partnersex som vid användande av leksaker. Tänk också på att den lilla mängd glidmedel som kondomer oftast är behandlade med absolut inte räcker för att ge tillräckligt glid vid analsex.

Vart är det bäst att applicera glidmedlet?

-Smörj lite på penis och/eller på slidöppningen innan samlag. Glöm inte bort att smörja klitoris för extra stimulans ;)

Kan jag använda tvål eller schampo som glidmedel?

-Det är inte att rekommendera. Slidans slemhinnor gillar normalt inte att få parfymerat eller uttorkande medel på sig, och de ska överhuvudtaget inte komma i kontakt med annat än de glidmedel som är anpassade just för detta.

Kan jag få svamp av mitt glidmedel?

-Ja, om du är känslig och ditt glidmedel innehåller glycerin eller någon annan form av socker. Om du använder oljesilikonbaserade glidmedel, så är du också mer utsatt för infektioner. Detta gäller inte vanliga silikonbaserade glidmedel.

Hur lång hållbarhet är det på glidmedel?

- Står det en datummärkning på förpackningen så gäller denna som minst hållbar tom, men det innebär också att den kan hålla bra mycket längre. Står det inget, så är det: 1 års hållbarhet på vattenbaserade glidmedel from att förpackningen bryts och 4 år på silikonbaserade from att förpackningen bryts.

Vilket är bäst? Silikonbaserat eller vattenbaserat glidmedel?

Tveklöst så är det silikonbaserat glidmedel som är mest "allround" men det finns situationer där ett vattenbaserat kanske lämpar sig bättre. Som med allting annat så är det mycket individuellt vilket glidmedel man tycker är bäst. För att späda på ytterligare så skiljer det oerhört mycket mellan olika fabrikat och sorter. Men vi tycker nog att ett silikonbaserat lämpar sig lite bättre som "förstaglid".

Kan man ha oralsex när man använt glidmedel?

-Ja, det går fint. Välj gärna en smaksatt variant om du vill att det ska smaka något. Inget av våra glidmedel är farliga att förtära, däremot så kanske inte de oljebaserade gliden är lika trevliga vid oralsex.

Kan man ha glidmedel i håret?

-Vi hör många av våra kunder som gillar att ha silikonbaserat glid i håret på huvudet. Tydligen är det kanonbra!

Vi har också hört otaliga kunder som använder silikonglidmedel till att exempelvis: smörja in sina eksem, massera med, smörja sina tatueringar för att få fram färgen och glansen i tatueringen, vid analbesvär, massera nagelbanden, smörja gnisslande dörrar, till listerna i bildörren på vintern för att förhindra frysning etc. etc.. - Ett mirakelmedel helt enkelt ;)

Vilken typ av glidmedel bör vi använda vid analsex?

Det allra bästa är att använda ett silikonbaserat glidmedel då detta inte tas upp av kroppen eller dunstar bort likt de vattenbaserade gör. Om man däremot har analsex utan kondom så går det även bra att använda ett oljebaserat glidmedel. Detta är dock helt uteslutet om kondom används då det annars förstör kondomen. Vattenbaserade är lämpliga som starthjälp vid vaginalsex men vid analsex hinner de försvinna vilket gör dem direkt olämpliga i detta sammanhang.

Varför är de silikonbaserade gliden dyrare?

-De är helt enkelt dyrare att framställa än de vattenbaserade. Men å andra sidan så krävs det mycket mindre silikonbaserat glidmedel jämfört med ett vattenbaserat. Bara några få droppar kan räcka av ett silikonbaserat glidmedel.

Jag tycker att glidet känns klibbigt och strävt efter en stund, ska det vara så?

-Då är det förmodligen så att du idag använder ett vattenbaserat glidmedel, men skulle behöva ett glidmedel med mer långvarigt glid – troligtvis ett silikonbaserat glidmedel.

Vad är skillnaden mellan vattenbaserat och silikonbaserat glidmedel?

- Vattenbaserat glidmedel kan man säga att det är en starthjälp. Det hjälper till tills kroppens eget sekret ordnar glidet. Upplever man det torrt och strävt efter en stund, så betyder det att man behöver ytterligare lite mer glidmedel. Ett silikonbaserat glidmedel ger längre glidförmåga. Torkar inte ut och försvinner så snabbt. Krävs mindre mängd än ett vattenbaserat glidmedel.

Vad är för och nackdelar med oljebaserade glidmedel?

Oljebaserade glidmedel ger ofta ett långvarigt och bra glid. Så de kan exempelvis vara väl lämpade till analsex. Dock skall man tänka på följande:
Oljebaserade glidmedel bryter ner latex vilket innebär att de absolut inte får användas tillsammans med kondom. De är också svåra att tvätta bort då de inte löses upp i vatten, vilket i sin tur innebär att bakterier får en bra grogrund. Som en följd av detta så finns det viss risk att bli drabbad av svampinfektioner och andra besvär.

Behöver jag skämmas över att köpa glidmedel?

När vi startade Lustjakt för strax över tio år sedan så var det väldigt tabubelagt att prata om glidmedel i största allmänhet. Inte minst partners emellan så ansågs det lite genant och pinsamt. När en kvinna inte blev tillräckligt blöt så var det en utbredd missuppfattning att hon heller inte var upphetsad tillräckligt.

Vi har under det senaste året/åren märkt en tydlig tendens att fler och fler väljer att krydda sina samliv med hjälp av olika glidmedel. Som en effekt av att fler och fler har upptäckt de stora fördelarna som följer vid ett rikligt bruk av glidmedel, så har tabustämpeln sakta suddats bort och nu innehåller nära nog varannan order som lämnar Lustjakt någon form av glidmedel.

Kan man använda massageolja som glidmedel?

Ja, de värmande massageoljorna går även att använda som glidmedel. Har man lätt för att bli öm i underlivet, så avråder vi dock.. Detta pga att ph-värdet inte är lika bra på massageoljan som på ett glidmedel.

Kan man använda glidmedel på tampong?

-Ja, det går jättebra. Om det gör ont att sätta tampongen på plats så underlättar det införandet om du tar en klick glidmedel på tampongen eller vid slidöppningen.

Kan man få kroppen att producera mer eget sekret?

-Det finns en zon ovanför g-punkten som kallas för AFE-zonen. Stimuleras denna med en g-punktsvibrator så blir många kvinnor fuktigare för stunden. Lider du av mycket torra slemhinnor ex pga ålder så kan man prova östrogen som har effekt på slemhinnorna i underlivet. Idag finns det receptfria preparat på Apoteket som ofta fungerar mycket bra när det gäller just torra slemhinnor.

Kan jag ha glidmedel tillsammans med kondom?

-Du kan använda vattenbaserade eller silikonbaserade glidmedel tillsammans med kondom. Både neutrala och smaksatta. Däremot ska du inte använda oljesilikonbaserade glidmedel tillsammans med kondom, då oljan löser upp och förstör kondomen. Detta gäller även tillsammans med sexleksaker.

Kan jag vara allergisk mot glidmedel?

-Ja, om ditt glidmedel är smaksatt och innehåller ex jordgubb och du inte tål det så kan du vara allergisk mot det. Det kan också vara så att du är överkänslig mot ex Parabener. Det kan visa sig genom exempelvis klåda, sveda, rodnader eller utslag.

Kan jag använda glidmedel vid massage?

-Ja, det är ypperligt bra att använda ett silikonbaserat glidmedel vid massage. Fördelen är att du inte behöver byta olja om massagen leder till intimmassage;-).

Kan jag använda glidmedel om jag försöker bli gravid?

Det finns vissa studier som visar att glycerin kan verka negativt på spermiernas framfart så vi rekommenderar ett glidmedel som inte innehåller glycerin. Då det finns ganska lite forskning på detta område så brukar vi helt enkelt rekommendera att man använder så lite glidmedel som möjligt då man aktivt försöker att bli gravid. Men som sagt så finns det ganska lite forskning inom området och i och med detta så förespråkar vi lite försiktighet.

Finns det någon forskning angående glidmedel?

-En studie gjordes 2010 vid Indiana University och omfattade 2 453 kvinnor. Denna studie visade att de kvinnor som använder glidmedel vid sex får högre nivåer av tillfredställelse, sexuell njutning och glädje. Det visar sig också att det lindrar smärta för många av kvinnorna. Detta är den största studien hittills i sitt slag och den visar tydligt på att glidmedel verkligen är en mycket bra sexleksak.

Det gör ont vid samlag nu efter att jag fött barn (3mån sen), vad ska jag göra?

- Om du fortfarande ammar så är det fullt naturligt, då dina hormonnivåer av östrogen är låga. Detta brukar försvinna någon månad efter avslutad amning. Fram till dess så är det bra att använda rikligt av ett silikonbaserat glidmedel. Gärna ett för kvinnors känsliga hy exempelvis women eller sensitive.

Behöver jag glidmedel till mina knipkulor?

-Ja, du behöver glidmedel när du för in dina kulor och eventuellt även vid uttagandet. Du har ingen lubrikation/fuktighet när du använder kulorna i träningssyfte. Så för att förhindra att du får mikroskopiska små skador i slemhinnorna där bakterier lätt fästerså rekommenderar vi absolut att du använder glidmedel.

Varför skall jag använda glidmedel?

Glidmedel är utan tvekan det sexhjälpmedel som har störst inverkan på människors sexliv. Oavsett hur blöt du är så kan rätt glidmedel ta ditt samliv till nya höjder. Om det är någonting som vi rekommenderar så är det ett bra glidmedel. ALLA borde ta till vana att använda glidmedel, MYCKET glidmedel.

Andra anledningar till att använda glidmedel kan vara olika situationer som gör att sekretproduktionen minskar. Stress, barnafödande, ammning, klimakteriet eller allmänn oro kan göra att kanske inte våtheten stämmer överens med kåtheten.

Var kan jag lära mig mer om glidmedel?

Lustjakt har skapat en särskild sida om just glidmedel där du kan fördjupa dig lite mer i ämnet.
Sidan om glidmedel hittar du här

Kan man använda vilket glidmedel som helst under graviditeten?

-Rådfråga din barnmorska eller läkare för att vara på den säkra sidan. Så vitt vi vet idag, så finns det ingen uppgift att man behöver undvika någon sorts glidmedel. Men råd och rön kan ändra sig. Vi rekommenderar däremot att man är återhållsam med användande av andra cremer.
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Royal Climax
Royal Climax
349 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Durex Intense Orgasm Gel
Durex Intense Orgasm Gel
169 kr
Köp
Info