•  Maximal diskretion
  •  Fysisk butik
  •  Helsvenskt
  •  Kunniga medarbetare
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Hjälpmedel vid vestibulit

Det finns olika grader av vestibulit och kvinnors problem varierar oerhört samt att graden av smärta är väldigt individuell. Den milda graden av vestibulit påverkar inte kvinnans vardagsliv utan smärtan i form av brännande sveda uppkommer vid slidmynningen efter samlag och sitter i upp till 12 timmar.

Vid medelsvår vestibulit upplevs svår smärta så fort en penetrering görs ex. finger, tampong, samlag eller undersökningsinstrument.

Vid den svåraste graden av vestibulit så innebär det kontinuerlig smärta. Rida, cykla, sitta, ha vissa kläder osv är otroligt besvärande pga. smärtan. Penetrering är oftast helt omöjligt för dessa kvinnor.

Vi på Lustjakt kommer ofta i kontakt med vestibulit då en stor del av våra kunder lider av denna åkomma. Det finns i dagsläget tyvärr inget botemedel mot vestibulit men vi har produkter som underlättar både träning och sexliv.

Det som vi kan bidra med när det gäller vestibulit är framförallt olika glidmedel och olika stavar för träning och onani, där vi har ett mycket brett sortiment. Vi har också erfarenheten av att träffat på många tjejer med problemet och vi har fått återkopplingar/feedback exempelvis när tjejer hittat ett glidmedel som passat just dem och när man med hjälp av olika stavar/vibratorer sakta har kunnat återfå ett sexliv med mindre smärta.

Stavar/vibratorer

Vissa kvinnor blir bättre av att använda en smalare, slät dildo eller vibrator i hårdplast. 1 cm till högst 2 cm i diameter och med en rundad topp. Börja inledningsvis med en 1 cm-stav om du har problem med att få in ett finger/tampong. Täck toppen med Xylocain salva 5% (receptfri). För in staven mellan de små blygdläpparna och vid slidmynningen, förgården/vestibulum, rotera den så att salvan täcker hela vestibulum. Vänta ca 15 minuter, för in staven genom slidmynningen förbi vestibulum och ut och in för att lära din kropp att det inte gör ont. Detta måste upprepas dagligen i veckor.
När du känner att det fungerar och att du ”öppnar dig” gör då om samma procedur utan Xylacain. När det fungerar så går du över till en stav med större diameter. Börja med Xylocain och sedan utan. När du känner att du öppnar dig utan att vara rädd med en stav som motsvarar din killes penis så brukar samlag gå bra. Det du gör är att du programmerar dina muskler till att slappna av och öppna upp sig och tillåta passage genom vestibulum. Metoden har gett bra resultat i 80% av fallen. Dock tar det tid innan det ger resultat ca 2-3 månader. Viktigt att starta med en liten diameter och att inte har för bråttom.

Att släta hårdplaststavar fungerar bättre för kvinnor med underlivssmärta beror på att de glider så lätt och materialet upplevs inte strävt tillsammans med glidmedel.


Glidmedel

I och med att vestibulit är ett smörjningsproblem i vulvan, så är det ett måste att alltid använd ett bra glidmedel så att friktionen och irritationen blir så liten som möjligt. Silikonbaserat glidmedel som är till  för kvinnors känsliga hy är det vi rekommenderar, dessa är benämnda med ”woman”. Vi har haft flertalet tjejer med vestibulit som testat samma märken i  varianterna ”Classic” och ”Woman”. De har upplevt att ”Classic” svider mer än det som heter ”Woman”.  Ett silikonbaserat glidmedel ger längre glidegenskaper och är därför också bättre än ett vattenbaserat glidmedel. Om man vill ha ett lösflytande glid eller ett i tjockare geléform är individuellt.

Många med vestibulit upplever att ett vattenbaserat glid brukar svida väldigt mycket mera  samt att de torkar snabbt ut, vilket ger mer irritation och smärta.  Vattenbaserade glidmedel med glycerin bör också undvikas då dessa lätt ger svampinfektioner om man har lätt för att få det.  
Exempelvis: Eros woman

Oljemassage

Vissa med vestibulit blir bättre av att smörja/massera underlivet dagligen med olja ex jordnötsolja, olivolja, barnolja, intimolja (välj en utan tillsatser och konserveringsmedel) eller silikonbaserat glidmedel. Detta tar hand om slemhinnorna. Smörj in oljan på det smärtande området ex. bak vid slidöppningen. Ta ett finger och känn var du är spänd exempelvis så kan man ha en spänd muskel 2 cm in, när du känner den spända muskeln så trycker du på den och kniper allt vad du kan i 5-10 sekunder, slappna av och fortsätt om och om ingen tills du känner att muskeln blivit mjuk. Du kan sedan gå vidare genom att massera det största smärtområdet med en vibrator. (om du använder olja så är det viktigt att vibratorn är i materialet hårdplast, då olja löser upp/skadar alla mjukare material.) Onanera gärna i samband med olje- eller vibratormassagen. Detta för att du ska förknippa upphetsningen med njutning och inte med smärta. Ju duktigare du är på att göra massagen, ju snabbare ser du ett resultat.

 

 

 

Populärast i kategorin
Hygiene
Hygiene
99 kr
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Feel Sensual Orgasm Gel
Feel Sensual Orgasm Gel
199 kr
Autorabbit
Autorabbit
299 kr
499 kr
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Satisfyer PRO G Spot Rabbit
Satisfyer PRO G Spot Rabbit
699 kr