•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Hur får man mer lust?Sex är viktigt för vårt välmående

Sex är viktigt för vårt välmående. Rent fysiskt så är sex ett riktigt hälsopiller som ger många positiva verkningar i kroppen samtidigt som det sätter fart på våra må bra hormoner. När vi har sex ökar även intimiteten i vår relation vilket gör att vi känner oss närmare varandra. Det öppnar dörren för en tryggare relation där vi lättare kan öppna oss och känna gemenskap, stark vi-känsla och fyllas av god energi.

I dagens hetsiga vardag är det tyvärr många som saknar lust eller har en önskan om att känna mer lust och ha mer sex. Det blir lätt en ond cirkel med en nedåtgående trend där relationen blir mer och mer ansträngd och fattig på närhet och öppenhet.

Så vad gör man då? Hur får man mer lust?

Vänta inte

Gå inte och vänta på att lusten ska infinna sig av sig själv om du upplever att du saknar lust. Lusten behöver ofta hjälp på traven i detta läge. Kramas, pussas, kela och ta mycket på varandra utan krav på att det ska leda till sex. Detta främjar lustens glöd att börja pyra.

Skapa tid och utrymme för att ha sex

Känner du att tiden inte räcker till och att det finns annat som hela tiden kommer före sexet? Skapa då helt enkelt ett utrymme för sex. Det finns alltid plats för det som är viktigt och sex är viktigt. Planera och schemalägg, ställ klockan tidigare om det är nödvändigt, det kan kanske låta lite tråkigt men till en början är det bästa vägen. Ju mer sex man har desto mer sex vill man ha så på sikt kommer det bli mer naturligt och tiden för sex kommer mer av sig själv när lusten åter finns.

Tänk på sex

Det vi tänker på växer och tar större plats i våra liv. Så tänk på sex, fantisera och föreställ dig i sexuella aktiviteter. Hitta små tillfällen i vardagen där du faktiskt aktivt tänker på sex, det kan vara när du sitter på bussen, i en bilkö eller lagar mat. När hjärnan fokuserar på sex så blir även kroppen mer inriktad på sex och njutning och svarar med att släppa fram lust. 

Ändra tanken

Har du kanske fastnat i tankar som inte banar väg för sex och lust till sex? Utmana dig själv att byta till motsatt tanke om dig själv. Tänk nya positiva tankar som rör sex. Det är faktiskt enkelt att byta mönster bara du försöker. Nya tankar blir nya sanningar.  

Exempel:

Gammal tanke - Ny tanke

Jag har ingen lust – Jag vill ha sex

Jag hinner inte ha sex – Jag har mycket tid för sex

Jag är dålig i sängen – Jag är bra i sängen

Jag är ful – Jag är sexig

Blir du inte tillfredsställd?

Minskad lust kan även hänga ihop med känslan av att man inte blir tillfredsställd. Du har själv ett eget ansvar för din njutning så visa din partner vad du gillar. Vägled med händerna och visa med ord eller ljud när det är skönt så att du är tydlig med vad du gillar och behöver. De flesta uppskattar att få vägledning för att kunna ge sin partner den mesta njutningen. När du blir ordentligt tillfredsställd så kommer du bli sugen snart igen.

Stötta varandra

I en stressad och fullspäckad vardag är det viktigt att stötta varandra och hjälpas åt för att skapa utrymme för lugn så att lusten har möjlighet att ta plats. Prata med varandra, lyssna på varandra och visa att ni älskar varandra. Vänta inte på att din partner ska göra det först, om du gör det så kommer även din partner att göra samma sak. Omtanken och respekten är en bra grogrund för lusten.

Sex istället för stress

Känner du dig stressad? Höga stressnivåer i kroppen under lång tid är faktiskt farligt för oss. En orgasm om dagen är rena lyckopillret som gör dig mer effektiv och minskar din stress. Njut gärna tillsammans med din partner men du kan givetvis onanera på egen hand också. När väl njutningen får det utrymme den behöver så faller så mycket annat i livet på plats och mycket av det som känts tungt blir nu lättare att hantera.

7 snabba tips som gynnar lusten 

  1. Öppen kommunikation: Att prata öppet och ärligt med din partner om dina önskningar och fantasier kan öppna dörrar till en djupare förståelse och en ökad lust.

  2. Utforska nytt: Att bryta rutiner kan vara nyckeln till att förnya passionen. Prova nya platser, tidpunkter och sätt att närma er varandra.

  3. Självvård: Att ta hand om din fysiska och mentala hälsa kan öka ditt självförtroende och din lust. Träning, hälsosam kost och tillräcklig sömn kan göra underverk.

  4. Intimitet utanför sovrummet: Intimitet handlar inte bara om sex. Små handlingar av ömhet och närhet i vardagen, som kyssar och kramar, kan bygga upp en starkare sexuell koppling.

  5. Sexuell utbildning: Att lära sig om den sexuella anatomin, förändringar med åldern och olika sätt att maximera njutningen kan öppna dörrar till nya upplevelser.

  6. Prova nya saker tillsammans: Gemensamma upplevelser, som att dansa tillsammans, laga mat eller delta i roliga aktiviteter, kan stärka er samhörighet och öka lusten.

  7. Prioritera mental närvaro: Stress och distraktioner kan påverka sexuell lust. Övningar som meditation och mindfulness kan hjälpa dig att närma dig ögonblicket med full närvaro.Här hittar du sköna massageprodukter för en stund med njutning
Här hittar du silikonglidmedel för skön intimmassage

Författare: Lis Jacobsson

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Alive knipkulor
Alive knipkulor
249 kr
Köp
Info
Orgasm Gel
Orgasm Gel
99 kr