•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Här samlar vi lite vanliga frågor vi fått om klitorisEn orkidebild, klitoris lookalike

 

Klitoris är den mest känsliga erogena zonen hos kvinnor.

Här nedan ser du lite frågeställningar om klitoris och tips hur man kan göra för att stimulera klitoris för att få orgasm.

Var sitter klitoris?

- Precis där de inre blygdläpparna möts, framför urinröret, sitter klitoris.

Vilken klitorisvibrator är det vanligast att man köper som nybörjare?

- Många kvinnor föredrar en diskret produkt som inte är så iögonfallande. Ett vibrerande ägg är diskret och erbjuder många olika användningsområden. Du kan använda ägg vid klitorisstimulans eller placera ägget i vaginan för att få extra sköna vibrationer, vid såväl parsex som onani.

Hur hårt ska jag stimulera tjejens klitoris?

- Klitoris ”ollon” är olika känsligt från person till person och känsligheten varierar under olika faser av upphetsningen, och smeksätten kan behöva varieras för att det ska kännas skönt. Men generellt sätt så är det ofta bra att börja väcka upp klitoris lite varligt med lätt beröring av t ex fingrar eller tunga. När klitoris blivit mer styv så kan du gå över till lite mer kraftfull stimulans, t ex med en vibrator. Använd gärna glidmedel för att förhöja känslan för tjejen. Blir det för torrt så kan det ge skav och irritation men fråga gärna vad som känns bäst för henne.

Är det enklare att få orgasm om jag stimulerar klitoris?

- Ja, att stimulera klitoris är det enklaste och snabbaste sättet att få orgasm för de flesta kvinnor. Du kan stimulerar klitoris med vibrator, fingrar eller handflatan. Om du har en partner så är tungan, munnen eller hans penis sköna alternativ. Du kan också smörja in ett stimulerande medel eller glidmedel på klitoris för att underlätta orgasm och göra det än skönare.

Vad har klitoris för uppgift?

Klitoris uppgift är att ge njutning och är ett cirka tre-nio centimeter långt organ som under fosterstadiet utvecklas till en penis hos pojkar. Den består av ett ollon, ett skaft och två skänklar (ben) som ligger dolda under huden. Klitoris skyddas av en liten förhud som kallas klitorishuvan. Det lilla organet är fyllt med blodkärl, svällkroppsvävnad och mängder med känselnerver. Detta område är ytmässigt försett med flest känselmottagare på hela kroppen, det är därför det är så mycket enklare att få en klitorisorgasm än en vaginalorgasm.

Vad ska jag välja för klitorisvibrator?

- Välj gärna en klitorisvibrator med steglös kontroll, då har du flera hastigheter att välja mellan. Testa dig fram till vad du gillar bäst eller ex öka hastigheten när orgasmen närmar sig. En del tycker om lätt och mjuk stimulering medan andra vill ha det hårdare. Har du svårt att få orgasm, så bör du välja en mycket kraftigt vibrerande klitorisvibrator. Har du lätt för att bli öm så ska den vara svagt vibrerande. Använd gärna ett glidmedel vid klitorisstimulans om du upplever att det blir mer hårdhänt än skönt och lustfyllt.

Vad innebär begreppet "klitorisvibratorer"?

- En klitorisvibrator är en vibrator som främst är till för att användas utvärtes på klitoris eller området intill. Dessa vibratorer finns i ett flertal olika utföranden med såväl starka som svaga vibrationer.
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Alive knipkulor
Alive knipkulor
249 kr
Köp
Info
Orgasm Gel
Orgasm Gel
99 kr