•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Lär dig behärska utlösningenLär dig behärska utlösningen genom andning

Mannens orgasm och utlösning är två helt olika saker. Orgasmen kännetecknas av en serie sammandragningar och en skön pulserande känsla. Utlösningen däremot är bara en ryggradsreflex, en muskelryckning. Om mannen lär sig förhindra utlösningen kan även mannen bli mångorgastisk, det vill säga få förmågan att få flera orgasmer i rad. 

Förståelse för Fysiologi och Psykologi

För att börja förstå hur man kan behärska utlösning är det viktigt att ha kunskap om både fysiologiska och psykologiska aspekter av sexuell respons. Utlösning är en komplex process som involverar både det autonoma nervsystemet och det centrala nervsystemet. Det finns också psykologiska faktorer som kan påverka utlösningen, inklusive stress, ångest och förväntningar.

1. Andningen är viktig

Att använda andnings- och avslappningstekniker kan vara en effektiv strategi för att förlänga tiden innan utlösning inträffar. Genom att fokusera på djupa, lugna andetag kan en man hjälpa till att minska spänningar i kroppen och fördröja den reflexmässiga responsen som leder till utlösning. Andas helst in genom näsan och magen ska spännas ut som en ballong och pressas in mot naveln vid utandning.Progressiv muskelavslappning och mindfulness är också metoder som kan hjälpa till att öka medvetenheten om kroppens reaktioner och minska stressnivåerna.

2.Medvetenhet och Fokusering

En nyckelkomponent i att behärska utlösning är att utveckla medvetenhet och fokusering under sexuell aktivitet. Genom att vara närvarande i stunden kan en man lära sig att känna igen de tidiga tecknen på att närma sig utlösning och ta steg för att förlänga den sexuella upplevelsen. Detta kan inkludera att sakta ner tempot, ändra positioner eller använda tekniker för att distrahera sig själv från den upplevda stimulansen.

3. Spänn sexmuskeln

Spänn din PC-muskel* runt prostatan när du känner att utlösningen är på väg.

* PC-muskeln är mannens viktigaste "sexmuskel". Den sträcker sig från blygdbenet på kroppens framsida fram till svanskotan. Denna muskel är viktigt att träna om du vill ha starkare orgasmer, starkare erektion och större kontroll över utlösningen.

4. Slappna av

När du känner att utlösningen är nära så saktar du ner och slappnar av samtidigt som du andas djupt och spänner PC-muskeln. Sluta stimulera penis direkt efter de sköna sammandragningarna och njut av dem utan att gå steget över till utlösning. I början kommer du säkert att känna det konstigt att inte få utlösningen men med träning kommer orgasmen att intensifieras.

5. Konditionering och övning

Precis som med många färdigheter krävs det övning för att behärska utlösning. Detta kan inkludera att utforska sin egen kropp och sexuell respons på egen hand, eller med en partner. Att experimentera med olika tekniker och strategier kan hjälpa till att identifiera vad som fungerar bäst för varje individ. Regelbunden träning av dessa tekniker under sexuell aktivitet kan också hjälpa till att öka självförtroendet och kontrollen över utlösningen över tid.

6. Kommunikation med partner

Slutligen är öppen och ärlig kommunikation med en sexuell partner avgörande för att uppnå ömsesidig tillfredsställelse och förståelse. Att dela tankar, önskningar och behov kan hjälpa till att minska prestandaångest och skapa en mer avslappnad och givande sexuell upplevelse för båda parter.

Bonus

När du inte längre har något behov av att ejakulera så kan du förlänga din njutning, få fler orgasmer i rad och du på sikt kan du lära dig få helkroppsorgasmer, behålla din energi och samtidigt förbättra ditt välbefinnande och din hälsa.

Tips

Vid onani kan du trycka med tumme och fingrar högst upp eller längst ner på penis för att förhindra utlösningen. Alternativt kan du trycka uppåt vid mellangården. Pröva dig fram vad som passar bäst för dig. Om du känner obehag av att inte få utlösning så kan du försiktigt massera mellangården, testiklarna och svanskotan.

Tänk på

Det kan vara bra att inte behålla erektionen mer än 20-30 minuter så att blodet kan cirkulera fritt i kroppen. Därefter kan du/ni smeka upp den igen.

Avslutande Tankar

Att behärska utlösning är en process som kräver tid, tålamod och engagemang. Genom att utveckla en djupare förståelse för kroppen och sin egen sexuella respons, samt genom att använda en kombination av tekniker och övning, kan män lära sig att öka sin kontroll över utlösningen och därigenom förbättra sin sexuella hälsa och välbefinnande. Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon enstaka "rätt" metod för alla, utan att varje individ måste utforska och hitta vad som fungerar bäst för dem själva. Genom att ta itu med detta område av sexuell hälsa kan män uppleva ökad tillfredsställelse och njutning i sina sexuella relationer.

Författare: Lis Jacobsson 

Här hittar du fördröjande medel som kan förlänga njutningen
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Pheromones Elexir For Her
Pheromones Elexir For Her
119 kr
Köp
Info