•  Maximal diskretion
  •  Fysisk butik
  •  Helsvenskt
  •  Kunniga medarbetare
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Lär dig mer om upphetsningsfasen


Ju mer kunskap du har om din kropp och vad som händer med den under sexuell upphetsning desto bättre blir oftast dina sexuella erfarenheter. Lär dig därför hur du fungerar.

Upphetsning

Lusten till sex väcks upp antingen av våra tankar eller av direkt fysisk beröring (som också väcker upp tanken på sex). Denna första fas är otrolig viktig för annars blir det troligtvis ingen orgasm alls för dig. 

Mental lust
Tanken på sex kan komma när och var som helst. Ibland räcker det att du ser något eller någon som för tankarna till sex. Ju mer du gillar sex desto mer tänker du förmodligen på sex. Hur lätt du tänker på sex beror på flera olika faktorer. Genom att uppmärksamma dessa så kan du själv bana väg för mer lust i ditt liv. Här nedan finner du några faktorer.

Sinnesstämning
Din sinnesstämning avgör hur mycket du tänker på sex. När du är avslappnad och mår bra tänker du betydligt mer på sex än när du är stressad och mår mindre bra. När du t ex är frustrerad eller deprimerad hamnar tankar på sex ganska långt ner på skalan.

Anmärkning
Detta gäller inte de som missbrukar sex som ett flyktbeteende när de mår dåligt.
 

Vilken attraktionsnivå?
Om du inte är attraherad av din parter eller kanske till och med är arg på din partner så är troligtvis lusten till sex låg. Hur reagerar kroppen om du smeker dig själv eller läser en erotisk bok? 

Vad minns du?
Både ditt sinne och din kropp har ett minne. Om du minns alla dina sköna stunder så vill du bara ha mer. Om du däremot har dålig erfarenhet av njutning och sex så infinner sig inte lusten lika lätt. Ta alltid ansvar för din egen njutning.

För trött för sex?
Om du ofta är för trött för sex så kanske du kan fundera på varför. Kan du ta annorlunda val?
Har du tagit ett medvetet eller ett omedvetet val att prioritera andra saker före sex?
Känner du alltid en förlamande trötthet när din partner vill ha sex?


Tänk på
Trötthet som regelbundet uppstår i specifika situationer (som t ex vid sex) kan också tyda på ett omedvetet flyktbeteende som kroppen tar till för att fly undan.

Lustfasen
Kroppens svarar på dina erotiska tankar genom att öka blodgenomströmningen i hela kroppen. Hormoner strömmar till och kroppen laddar för sex och ditt sinne tappar fokus för allt annat. Pirrande känsla infinner sig (speciellt i underlivet), bröstvårtorna styvnar, lätt rodnad i huden infinner sig, svettproduktionen kan öka och muskelanspänningen i vissa kroppsdelar ökar.

Mannen får stånd och testiklarna flyttas upp i pungen, som sväller.
Kvinnan blir fuktigare och klitoris styvare. Både de inre och de yttre blygdläpparna ökar i storlek, likaså vaginan. Författare: Lis Jacobsson
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Hygiene
Hygiene
99 kr
Holy Mary Climax Oil
Holy Mary Climax Oil
229 kr
Autorabbit
Autorabbit
299 kr
499 kr
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Eros Woman Silicone Care 100ml
Eros Woman Silicone Care 100ml
219 kr
Alive knipkulor
Alive knipkulor
249 kr