•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Må bra till kropp och själ

Lär dig hemligheten med ett fantastiskt (sex)liv och lev ditt liv i lust och glädje. Om du mår bra så kommer det att påverka din lust och glädje även i sexlivet. Genom att ta kommandot över dina tankar så styr du hur du ska må och känna, både psykiskt och fysiskt.

Hur ökar man sin lust och glädje?

TANKAR STYR
Känslor och lust är lite svårt att ta på. Det är både abstrakt och individuellt. Vad vi tänker påverkar vårt välbefinnande men även vår lust och glädje. Här nedan finns några exempel på tankar som ökar respektive sänker graden av vårt naturliga välbefinnande.

Gynnsamma tankar är tankar som har ett positivt fokus, t ex

- "Jag njuter av beröring."

- "Jag är tacksam för min kropp och älskar den som den är."

- "Jag visar min partner hur jag vill bli tillfredsställd."

- "Jag låter lusten få tid och utrymme."

- "Jag har tryggt och säkert sex."

- "Jag bejakar min sexualitet och njuter av den."

Ogynnsamma tankar är tankar som har ett negativt fokus, t ex 

- "Jag har svårt att få orgasm."

- "Jag är tjock och jag vill inte visa mina valkar."

- "Min partner är dålig på att tillfredsställa mig."

- "Jag har aldrig någon lust."

- "Jag är rädd att bli med barn / få könssjukdom."

- "Jag har svårt att tillåta mig att ge mig hän."

Ovanstående meningar är bara exempel på positiva/negativa tankar och övertygelser vi kan ha om oss själva och vårt sexliv.

-Kan det vara så att en positiv tanke kan öka vår lust och glädje?
-Kan det vara så att en negativ tanke kan bidra till att sänka vår lust och glädje?


Tankar styr kroppenVAD HÄNDER I KROPPEN
Vår kropp agerar utefter våra tankar. Ibland är det synligt, som när vi bestämmer oss för att klia oss på näsan och så gör vi det.

Det som sker på ett omedvetet plan har vi ofta sämre koll på. När vi t ex är arga och oroliga då tror kroppen den är utsatt för fara och det s k "fäkta och fly-systemet" sätts på. Nu gör sig kroppen redo att kämpa och många viktiga funktioner stängs tillfälligtvis ner eller fungerar sämre. Det fungerar jättebra när du behöver all kraft och energi för att till exempel undkomma ett fallande träd men om du hela tiden går och är orolig, ledsen och arg så fungerar inte din kropp optimalt och energinivån sänks.

-Kan det vara så att negativa tankar och stress kan sänka vår lust och sexuella förmåga? 
TANKAR ÄR MÅLSÖKANDE
Har du tänkt på att vår hjärna fungerar lite grann som en målsökande robot och att detta sker helt omedvetet. 

Tankar är målsökande

Om någon t ex gillar stora bröst och tänker mycket på stora bröst så kommer dennes hjärna att titta efter stora bröst. Helt plötsligt kommer denna person att se stora bröst överallt. Man skulle lite förenklat säga att de flesta ser det de vill se.

Problemet uppstår när vi tänker och fokuserar på saker vi inte vill ha. Våra tankar skapar en berättelse om oss själva och vårt sexliv och hjärnan uppfyller sin egen skapelse, oavsett om det är bra eller dåligt. 

Kanske har du upplevt att när du vaknat glad och pigg på morgonen så har den dagen blivit mer positiv än de dagar du har vaknat sur och tvär? Enkelt uttryckt skulle kan kunna säga att din verklighet är en spegelbild på hur du mår, på ett medvetet och ett omedvetet plan. Hur du upplever din vardag säger därför mycket om dig själv.    

Om du skulle tänka negativt om sitt sexliv så kommer du antagligen känna dig missnöjd, kanske ledsen eller vara avundsjuk på andra som har bra sexliv.  Den negativa känslan du då upplever kan ha en stor spännvidd från mycket stark till en mer diffus olustkänsla.

-Kan det vara så att den negativa känslan som uppstår är kroppens sätt att visa att du fokuserar på något oönskat?


FOKUS PÅ ANDRA
Lägg också märke till vad du fokuserar på hos andra. Säger det någonting om dig själv? Tror du det påverkar dig?

- "Jag tror de flesta har ett dåligt sexliv."

- "Jag tycker synd om min kompis som har ett dåligt sexliv."

Oavsett om man fokuserar på andras negativa situation eller sin egen så skapar tankarna och de känslor som uppstår en reaktion i den egna kroppen.

-Kan det vara möjligt att prata och fokusera på något negativt eller andras olycka utan att sänka sin egen glädje?


Många tankar är ärvda
ÄRVDA TANKAR

Vi ärver många synsätt om sex från våra föräldrar och vi påverkas och tar intryck av den miljö vi vistas i, oavsett om vi är medvetna om det eller inte.

- "Inga fina flickor gör det."

- "Det är fult att njuta."

- "Bara mjäkiga pojkar visar känslor."


-Kan det vara så att ovanstående negativa synsätt kan minska lusten och glädjen? 

KRAFTEN I NUET
Våra positiva tankar och övertygelser om oss själva och vårt sexliv höjer vår lust och glädje och förorsakar inga bekymmer för oss. Glädje och lust är egentligen ett naturligt tillstånd men genom att medvetengöra vad som sänker oss så kan vi lättare behålla eller återfå vår känsla av välbefinnande. Oavsett om man pratar om någonting som har hänt eller pratar om framtiden så blir det en känslomässig reaktion i kroppen just nu. Framtiden skapas utifrån nuet och i det ligger en oerhörd kraft.

När du t ex tänker tillbaka eller ser fram emot en glädjefylld händelse så fylls du av en lyckokänsla även i nuet när du tänker på det.

-Kan det vara så att när vi medvetet väljer vad vi tänker och pratar om så väljer vi också den känsla vi vill uppleva i nuet?


TANKAR KAN ORSAKA INRE KONFLIKT

Ibland händer det att vi önskar oss något men samtidigt inte tror att det går eller att det kräver något av oss som vi inte är villiga att försaka. Vi hamnar då i en konflikt med oss själva när vi har motstridiga tankar.

"Jag tror att för att bli framgångsrik så måste man försaka sin familj".

-Kan det vara så att när vi ifrågasätter våra egna begränsade tankar och övertygelser så får vi tillgång till fler lösningar och upplever mer glädje?

Kroppen kan inte se skillnad mellan fantasi och verklighet
FANTASI ELLER VERKLIGHET
Visste du att kroppen reagerar utefter dina tankar och kan inte skilja mellan fantasi och verklighet. Detta är något som du kan lära dig att utnyttja. Om du till exempel tänker på en citron så rinner saliven till oavsett om du har den framför dig i verkligheten eller inte. Vad händer om du tänker på sex?


TANKAR PÅVERKAR HÄLSAN

Det är sällan jobbet i sig som förorsakar stress utan det är nästan alltid våra negativa tankar om jobbet som stressar. I detta ligger också vår största frihet. Oavsett vad som händer så kan vi alltid välja våra tankar om det som händer oss.

-Kan det vara så att genom att medvetet välja våra tankar så kan vi också påverka vår kropp och dess funktioner?BRA ELLER DÅLIGT?
Vi vill gärna bedöma och värdera saker och ting i rätt eller fel, positivt eller negativt, sant eller falskt. Ofta kan det visa sig att en negativ händelse i en förlängning ledde till något positivt. Var händelsen då negativ? Genom att inte värdera och döma det som händer dig så känner du dig lättare till sinnes. Din omgivning kommer också att uppskatta om du är mindre fördömande.

-Kan det vara möjligt att redan i nuet "zooma ut" och känna tillförsikt att det väntar något bra "runt hörnet"?

Tänk dig att du njuter av den första biten av choklad. Du suger på den andaktsfullt, låter doften förföra dig och dina smaklökar dansar av glädje. Resten av chokladkakan vräker du i dig och smaken känner du knappt. Skillnaden är enorm i upplevelsen av chokladen.


Praktiskt övningPRAKTISK ÖVNING

Älska medvetet och med fullständig närvaro. Låt det ta tid. Bli hänförd. Var nyfiken. Stanna i njutningen så länge du/ni kan. Ta långa djupa andetag när du känner orgasmen närmar sig. Rör dig/er inte. Andas tillsammans med din älskade. Låt upphetsningen falla. Fortsätt njut. Låt ditt fokus vara på hudkontakt, beröring, ögonkontakt, andetag och på vad som händer i kroppen. Så fort dina tankar vandrar iväg så tar du dem mjukt tillbaka till nuet och njutningen igen. Det är njutningen som är målet inte orgasmen.POSITIVT FOKUS

När glädjen blir ett viktigt mål för dig så börjar du medvetet välja de tankar som känns bra för dig,
både i livet i stort och i din njutning.Uppskatta dig själv

-"Gynnar den här tanken mig?"

-"Gynnar den min lust och min glädje?"

Det är inte en slump att många böcker och coacher uppmanar oss att känna tacksamhet och uppskattning. Vet du varför?

När man fokuserar på det som man uppskattar i sitt liv så blir man naturligt gladare än om man fokuserar på de saker man inte vill ha i sitt liv. Man blir så upptagen med att må bra att man inte har tid med att må dåligt.

När man aktivt börjar tänka på saker som man uppskattar i sitt liv så blir det gärna en positiv spiral och fler bra saker inträffar. När man redan är på gott humör så håller man lättare utkik efter fler saker att bli glad av. Jämför t ex de där dagarna du vaknat sur och arg med de dagar som du vaknat glad och pigg. När man blivit en riktig hejare på att känna uppskattning så kan nästan vilken händelse som helst vändas till en positiv upplevelse. -"Jag uppskattar att jag fick sparken för nu fick jag tillfälle att...."

Du vet säkert vikten av att uppskatta din partner och vet också att det är oerhört glädjande att bli uppskattad. Genom att visa din partner uppskattning så stärks relationen på en positiv grund.

-Kan det vara så att när man fokuserar på sin partners positiva sidor så blir man glad och med ett glatt sinne ser vi ännu lättare fler bra saker med relationen?

Om din älskade med uppskattande blick säger snälla saker till dig så är det förmodligen lätt att vara snäll tillbaka.

-Kan det vara så att vi bemöter vår partner såsom vi själva blir bemötta?

-Kan det också vara så att det är viktigt att vi alltid känner en positiv och glädjefylld förväntan när vi vill ha ett positivt resultat?         

Glöm inte känna uppskattning för den viktigaste personen i ditt liv - DU själv.


TÄNK POSITIVT OM DIG SJÄLV
Det är lättare att känna sig sexig och känna njutning om man uppskattar sin kropp fullt ut, precis som den är. Dessutom så är de kärleksfulla tankarna mycket vitaliserande för kroppen så effekten blir dessutom synlig på mer än ett plan. Älska din kropp och den kommer att älska dig tillbaka.

-Kan det vara så att när man uppskattar sig själv så ser man världen genom tacksamma ögon?Övning i kärlekÖVNING - Hedra kroppen
Syftet med denna övning är att du låter din älskade veta att du älskar hans/hennes kropp som den är och att du själv känner att din egen kropp är älskad.
Stå båda nakna framför en spegel. Be din partner beskriva sin kropp detaljerat men utan värdering och undvik helt negativa omdömen. Bara lyssna och krama din älskade. Överös din partners kropp med kyssar. Byt därefter med varandra. Låt även blickarna utforska varandras kön. Lägg märke till de tankar som kommer och låt dem bara passera, både när du betraktar och låter sig betraktas. Visa varandra respekt genom att se varandra i ögonen och buga inför varje övning.                                                                       

UPPSKATTA NUET
När uppskattning blir ett viktigt mål för oss så kommer vi automatiskt fokusera på saker som vi uppskattar. Känslan av tacksamhet och uppskattning är ett av de mest kraftfulla verktygen vi kan använda oss av för att skapa en positiv förändring i våra liv.

Genom att våra mer närvarande i kroppen och använda våra sinnen så ökar vi förmågan att uppleva fullständig njutning. Fokusera på doft, smak, lukt, syn, ljud och beröring. Låt dig vila från hjärnans tjatter och unna dig att bara vara. Det är ren njutning i sig.

-Kan det vara så att när vi är "befriade" från våra tankar så uppnår vi automatiskt en känsla av totalt välbefinnande?

 Om vi själva njuter av att skänka njutning till vår partner så märks det. Om vi gör det motvilligt och enbart för att vår partner vill det, då märker vår partner det också. Äkta njutning känns. Det är svårt att slappna av och njuta fullt ut av upplevelsen om vi känner en outtalad motvilja från vår partner.

-Kan det vara så att genom att själv njuta fullt ut så är det lättare för vår partner att slappna av och göra detsamma?     


KRAVFYLLT ELLER LUSTFYLLT?
-”Kommer du inte snart”?Krav och prestation hör inte ihop med njutning. Det är ingen tävling först i mål. Njut av att ge och njut av att få. Glöm tiden och kraven.Prestation hör inte ihop med njutning

-Kan det vara så att när vi tänker på annat än njutningen och inte är närvarande i kroppen så tappar vi lusten?

Släpp taget om att du måste få orgasm. Lust och njutning innebär allt annat än att kämpa sig till en orgasm. Ju mer vi kämpar desto svårare kan det bli att uppnå den fulländade njutningen.      


Övning byt känslaÖVNING - Byt känsla
Vi kan alla uppleva att vi har många måsten i livet. Vi måste jobba. Vi måste få orgasm. Sanningen är att vi måste ingenting. Inte ens andas. Men vi VILL andas för vi tycker det är underbart att leva. Vi VILL få orgasm för vi tycker det är sååå skönt.

Pröva att byta ut alla dina MÅSTEN till ordet VILL. Vad händer? Hur känns det?
MINSKA STRESSEN

När vi måste något så blir vi stressade, kroppen reagerar negativt, magen knyter sig, axlarna dras upp, humöret sjunker och energinivån blir låg.

När vi vill något ser vi med glädje fram emot detta. Vi känner en lätthet i både kropp och sinne. Det inte bara känns lätt utan det är lätt och roligt när vi gör något vi vill.

-Kan det vara så att enbart genom att byta ut ett ord så kan vi förändra vår känsla, vår upplevelse och få ett mer positivt resultat?

                                           
Träna upp din förmåga till att känna glädjeVAD TRÄNAR DU PÅ?
Det vi ägnar stor uppmärksamhet och det vi ofta gör blir vi bra på. Om vi ständigt oroar oss så blir vi bra på att oroa oss. Om vårt mål är att njuta av livet och vi också gör det, då blir vi bra på att njuta.

-Kan det vara så att det är viktigt för vårt välbefinnande att tänka på vilken förmåga vi tränar upp?          


TVÅ KÄNSLOLÄGEN
Det finns egentligt bara två olika sorters känslolägen. Det ena känns bra, det andra inte. Våra positiva känslor grundar sig i kärlek och tillit. De känslor som inte känns bra grundar sig i rädsla och brist.                                                                 

Ett exempel
Mr X ber sin vän hålla sitt mest dyrbara föremål. Vännen tappar dyrgripen som går i kras.

Nedan illustreras exempel på vad som kan hända om Mr X reagerar utifrån rädsla/brist kontra kärlek/tillit.

Om Mr X agerar utifrån rädsla så kanske han blir jättearg. Hjärnan börjar genast skapa en berättelse utifrån känslan. Är det inte så att vännen alltid har varit avundsjuk? Han gjorde säkert detta med flit. Har nog aldrig egentligen tyckt om honom. Jag borde inte ha bett honom hålla dyrgripen. Hela min besparing gick upp i rök. Mitt liv är i spillror. Jag är en fattig man.

Kanske är också denna händelse något som Mr X ältar hela sitt liv och han blir lika arg varje gång han tänker på det. Naturligtvis kunde Mr X lika gärna reagerat med någon annan negativ känsla och till exempel hamnat i en offerroll. –”Varför händer detta mig”?  -”Aldrig får man vara glad”.

Vad händer vid negativ känsla, t ex ilska, oro, sorg, skuld

Kroppen utsätts för ökad belastning. (Det så kallade Fly-och-fäkta-systemet sätts på).

Immunförsvaret försvagas*.

Kroppshållning ändras. (Syns t ex väldigt tydligt på barn som är arga eller ledsna).

Ansiktsuttryck och ögonens blick förändras. (Kan upplevas hårdare, stramare, livlöst etc).

Rösten ändras. (T ex tunnare, mer gäll, hård, strupen snörps åt, suckar).

Energinivån och vitaliteten i kroppen minskar.

Hjärnan skapar en berättelse utefter den negativa känslan, som vi sedan lever efter. Hjärnan är också som en målsökande robot. (Börjar vi tänka på en upprörande händelse så kommer vi lätt på fler saker att vara upprörd över).

Sist men inte minst... Humöret sjunker.

-Kan det vara så att varje tanke och handling som grundar sig i en känsla av brist/rädsla slår tillbaka till oss själva?

* Forskningsrapport från Kalifornien (Institute of HearthMath) visar att känslor som kärlek, glädje, tacksamhet och uppskattning gjorde immunförsvaret 300 0000 gånger starkare. Vid t ex rädsla, ilska och stress drogs DNA:et samman och blev kortare, vilket i sin tur stängde ner många DNA-koder.


Vad händer vid positiv känsla
Om Mr X istället känner kärlek och tillit så kommer Mr X ha en förståelse och en medkänsla för en sådan händelse. Han skulle ha en tillit till att han inte står och faller med detta. Kanske upplever han också att det t o m var något bra. Nu slipper han oroa sig för denna dyrgrip. Kanske gläds han redan åt en ny.

Även om Mr X skulle få vetskap om att vännen gjort detta med flit, så skulle han ändå ha medkänsla med honom. Han förstår istället att vännen är arg/ledsen/avundsjuk. Hela kroppen genomsyras av den positiva energin. En lätthet kan upplevas. Kroppshållning, ansiktsuttryck, röstläge, blick säger oss att denna person är i harmoni. Immunförsvaret och vitaliteten stärks. Hjärnan skapar en positiv berättelse utifrån den positiva känslan, som vi sedan lever efter.

Fokus ligger på det positiva, vilket utvecklar en förmåga att vända det mesta till något bra.

Sist men inte minst.... Humöret är på topp.

-Kan det vara så att varje tanke och handling som grundar sig en känsla av kärlek och tillit gör vårt liv mer glädjefyllt?

                     
Övning i att känna av andraÖVNING - Iaktta andra

Genom att iaktta andra så kan du se om det verkligen stämmer att våra tankar och känslor styr våra liv.

Det är svårt att veta vad folk tänker innerst inne men du kan alltid lyssna på vad de säger. Vad pratar de arga om? De glada? De ledsna?

Vilket fokus har de, på det önskade eller oönskade?

Önskade: t ex glad, frisk, rik eller det oönskade, t ex inte ledsen, inte sjuk, inte fattig.

Titta på kroppshållning och ansiktsuttryck. Kan du se om någon är ledsen, irriterad eller glad?

 

Genom att även lära känna dig själv så kan du lättare upptäcka när du tänker, talar och handlar utifrån tillit och kärlek eller rädsla och brist. Livet går upp och ner, känslor kommer och går, lusten likaså. Men våra tankar om det som händer oss kan vi alltid styra över. 

LYCKA TILL MED ATT SKAPA DIG ETT FANTASTISKT OCH GLÄDJEFYLLT (SEX)LIV!

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Satisfyer Premium Kalender
Satisfyer Premium Kalender
2195 kr
11700 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info