•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Här samlar vi lite vanliga frågor om olika materialLite olika material i sexleksaker


Det är inte alltid så lätt att veta skillnaden mellan olika material och vad man ska välja. En stav i jellymaterial eller hårdplast? 

Beroende på vilket material du väljer så kan upplevelsen av din sexleksak skilja sig ganska mycket. Det är också skillnad på vilket sätt du sköter om din produkt eller vilket glidmedel du ska använda. Här nedan får du information om de olika vanligaste materialen.
En mer utförlig information hittar du här.

Vad är jelly?

Jelly är idag ett av de allra vanligaste materialen i sexleksaker. Anledningen till detta är att det är en gummiblandning som i de allra flesta fall är mycket mjuk och följsam. Materialet finns i ett otal olika utföranden så som stavar, klitiorisvibratorer, ringar och mycket mera. Ringar i detta material är exempelvis mycket töjbara, men ta det försiktigt för de är inte hur töjbara som helst. Dessa produkter är ofta behandlade när de anländer från tillverkaren för att inte torka ut, vilket innebär att de kan upplevas lite klibbiga, men detta går genast bort med lite glidmedel.

Det är mycket viktigt att du tar hand om dina jellyleksaker, rengör dem i ljummet vatten med bakteriedödande rengöringsmedel exempelvis Hygiene och förvara dem alltid åtskilda, aldrig tillsammans med andra jellyprodukter eller andra material, då många material inte tål varandra. Smörj med jämna mellanrum in din leksak med ett silikonbaserat glidmedel för att förhindra uttorkning och sprickbildning. Du bör inte använda tvål, olja, matolja, oljebaserade glid eller hett vatten på dina jellyprodukter då det förstör dem på sikt.

Jellyprodukter är ofta lätt parfymerade och finns i många klara färger. Vi rekommenderar dig att alltid använda glidmedel tillsammans med jellyprodukter då de i annat fall kan ge upphov till irritation på grund av att friktion lätt uppstår. Om du väljer att dela din leksak med någon, använd då alltid kondom eftersom jelly är ett lite porösare material som bakterier lätt fastnar på.

Produkter av jelly har ofta ett mycket fördelaktigt pris och bör inte användas av latexallergiker.

Vad är silikon?

Silikon är ett exklusivt material för dig som inte tål latex men ändå vill ha en mjukare produkt. Silikon har en annorlunda ytstruktur som kan påminna lite om hud, fast inte så verklighetstroget som Cyberskin.

Produkter i silikon som inte har någon motor går att koka vid rengöring om man så önskar.

Vi rekommenderar att alltid använda glidmedel tillsammans med silikonprodukter då de i annat fall kan ge upphov till irritation, då friktion lätt uppstår. Använd vattenbaserade glidmedel till produkter i silikon. Förvara alltid silikonprodukter enskilt – aldrig tillsammans med andra silikonprodukter eller andra material, då många material inte tål varandra.

Bör rengöras med bakteriedödande rengöringsmedel ex Hygiene. Du bör inte använda tvål, olja, matolja, oljebaserade glid eller hett vatten på silikon då det kan förstöra dem på sikt. Om du väljer att dela din leksak med någon, använd då alltid kondom eftersom silikon är ett poröst material som bakterier lätt fastnar på. Detta material kan med fördel användas av latexallergiker.

Vad är Cyberskin / Loveclone?

Originalet i detta material som är mycket verklighetstroget heter Cyberskin. Cyberskin är ett exklusivt material. Många kopior på detta material har kommit under åren t.ex. Loveclone, UR3, Realskin och dessa kopior är ofta mera prisvärda. Dessa material är det närmaste hudkänsla du kan komma, många gånger är det svårt att känna skillnad mot den ”äkta varan”. Vi rekommenderar att alltid använda glidmedel tillsammans med dessa material då de i annat fall kan ge upphov till irritation, då friktion lätt uppstår. Efter användning måste materialet tvättas, vi rekommenderar bakteriedödande medel ex Hygiene och därefter torkas produkten torr och sedan skall den efterbehandlas med Powder (majstärkelse). Powder behövs för att hudkänslan skall bestå. Om du väljer att dela din leksak med någon, använd då alltid kondom eftersom cyberskin är ett poröst material som bakterier lätt fastnar på. Bör ej användas av latexallergiker.

Vad är gummi?

Detta material är latex med kemikalietillsatser eller en gummiblandning. Många leksaker är gjorda i dessa blandningar. Gummiblandningarna är ofta mycket mjuka och flexibla. Dessa material är ofta mycket prisvärda. Vi rekommenderar att alltid använda glidmedel tillsammans med dessa material då de i annat fall kan ge upphov till irritation, då friktion lätt uppstår. Bör rengöras med bakteriedödande rengöringsmedel ex Hygiene. Förvara alltid denna leksak enskilt – aldrig tillsammans med andra latex/gummiprodukter eller andra material, då många material inte tål varandra. Du bör inte använda tvål, olja,matolja, oljebaserade glid eller hett vatten på dessa då det kan förstöra dem på sikt. Behandla dem med jämna mellanrum med silikonbaserat glidmedel eller talk för att de inte skall torka ut och spricka. Bör ej användas av latexallergiker.

Vad är Pearlshine?

Produkter i detta material är mycket prisvärda. Pearlshine kan upplevas lite småstrukturerat i materialet när man tar i det, men det är inget som känns vid användning. Detta material är ofta fodrat mellan vibratorn och ytan vilket gör att de upplevs mycket mjuka och tysta. Materialet är mycket lätt att hålla rent med exempelvis rengöringsmedlet Hygiene. Pearlshine finns i många glada färger. Förvara alltid din pearlshineleksak enskilt – aldrig tillsammans med andra produkter eller andra material, då många material inte tål varandra. Du bör inte använda tvål, olja, matolja, oljebaserade glid eller hett vatten på dina pearlshineprodukter då det förstör dem på sikt. Pearlshine bör ej användas av latexallergiker.

Vad är akrylplast?

Detta är ett hårt material som påminner om hårdplast. Akrylplast är ett exklusivt material som skall se ut som glas. Dessa produkter är ofta fantasifullt utformade och mycket vackra att se på. Detta material kan läggas i frysen en kort stund eller värmas i mikrovågsugn några sekunder och sedan användas på kroppen. (gäller endast produkter som inte har motorer).

Leksaker som är gjorda av Akryl har många bra användningsområden såsom G-punktsstimulation och prostatastimulation under tryck. Ett bra glidmedel tillsammans med akrylleksaken gör att den glider väldigt lätt utan att ge för stor friktion och irritation. Akrylens helt släta yta gör att dessa leksaker mycket lätta att hålla rena. Görs med fördel rent med rengöringsmedlet Hygiene, som är bakteriedödande. Många kunder föredrar akrylplastprodukter till analleksaker då de är mycket lätta att hålla bakteriefria. Detta material kan med fördel användas av latexallergiker.

Vad plast?

Plast är ett hårt och helt oflexibelt material. Hårdplastprodukter fortplantar vibrationer mycket bättre än mjuka material vilket också gör dem till mycket bra klitorisvibratorer, g-punktvibratorer m.m. De har ofta en helt slät yta vilket gör dessa leksaker mycket lätta att hålla rena. Görs med fördel rent med rengöringsmedlet Hygiene som är bakteriedödande. En vattentät hårdplastleksak kan med fördel användas i badet eller duschen. En fördel är då att använda dem tillsammans med silikonbaserat glidmedel. Många kunder föredrar hårdplastprodukter till analleksaker då de är mycket lätta att hålla bakteriefria. Om man lider av vestibulit, slidkramp eller andra underlivsproblem så är smala hårdplastprodukter att föredra. Ett bra glidmedel tillsammans med hårdplastleksaken gör att den glider väldigt lätt utan att ge stor friktion och irritation. Många plastleksaker har guld- eller silverbeläggning vilket ger dem intryck av att vara lite lyxigare och exklusivare. Om du är nickelallergiker bör du dock undvika dessa guld/silver produkter. Hårdplastprodukter låter ofta lite högre än produkter i mjukare material, ett tips är att lägga ett litet ark papper runt batterierna som då reducerar lite av ljudet. Hårdplast kan upplevas hårt och kallt, men värm leksaken i handen en liten stund eller om den är vattentät under ljummet vatten. Hårdheten upplevs inte vid användandet om den bara hanteras varsamt. Detta material kan med fördel användas av latexallergiker.

Vad menas med materialet naturlatex?

Naturlatex utvinns ur saven på Kautschukträdet och är en ren naturprodukt utan några kemikalietillsatser. Detta är ett bra material som är mycket svårt att hitta på marknaden. Bör rengöras med bakteriedödande rengöringsmedel ex Hygiene. Vi rekommenderar att alltid använda glidmedel tillsammans med dessa material då de i annat fall kan ge upphov till irritation, då friktion lätt uppstår. Förvara alltid denna leksak enskilt – aldrig tillsammans med andra produkter eller andra material, då många material inte tål varandra. Du bör inte använda tvål, olja, matolja, oljebaserade glid eller hett vatten på dessa då det kan förstöra dem på sikt. 9 av 10 latexallergiker tål Naturlatex. Om du tål kondomer kan du nästan med säkerhet anta att du också tål detta material.
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Orgasm Gel
Orgasm Gel
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Glide 4 you
Glide 4 you
179 kr
Köp
Info