•  Mysig butik på landet
 •  Sveriges största riktiga butik
 •  Helsvenskt
 •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Materialinfo/skötsel

Jelly
Jelly är idag ett av de allra vanligaste materialen i intimprodukter. Anledningen till detta är att det är en gummiblandning som i de allra flesta fall är mycket mjuk och följsam. Materialet finns i Populär Rabbit i jellymaterial.ett otal olika utföranden så som stavar, klitiorisvibratorer, ringar och mycket mera. Ringar i detta material är exempelvis mycket töjbara, men ta det försiktigt för de är inte hur töjbara som helst.

Dessa produkter är ofta behandlade när de anländer från tillverkaren för att inte torka ut, vilket innebär att de kan upplevas lite klibbiga, men detta går genast bort med lite glidmedel. Det är mycket viktigt att du tar hand om dina jellyleksaker, rengör dem i ljummet vatten med bakteriedödande rengöringsmedel exempelvis Hygiene och förvara dem alltid åtskilda, aldrig tillsammans med andra jellyprodukter eller andra material, då många material inte tål varandra. Smörj med jämna mellanrum in din leksak med ett silikonbaserat glidmedel för att förhindra uttorkning och sprickbildning.

Du bör inte använda tvål, olja, matolja, oljebaserade glid eller hett vatten på dina jellyprodukter då det förstör dem på sikt. Jellyprodukter är ofta lätt parfymerade och finns i många klara färger. Vi rekommenderar dig att alltid använda glidmedel tillsammans med jellyprodukter då de i annat fall kan ge upphov till irritation på grund av att friktion lätt uppstår.

Om du väljer att dela din leksak med någon, använd då alltid kondom eftersom jelly är ett lite porösare material som bakterier lätt fastnar på. Produkter av jelly har ofta ett mycket fördelaktigt pris och bör inte användas av latexallergiker.

TPR/TPE
TPR står för "Termogummi/ Thermo Plastic Rubber" och TPE står för "Thermo Plastic Elastomer". När det handlar om sexleksaker så är deras material så lika att de är nästan samma sak. Den största skillnaden är att TPE är mindre poröst och en mjukare version av TPR.  

Termoplastiskt gummi eller termoplastiska elastomerer är ett av de nyare materialen på marknaden (Den första termoplastisk elastomer (TPE) blev tillgänglig 1959.) Materialet har silikon liknande egenskaper.

 • Det är en miljövänlig råvara.En rabbit stav i god kvalitet, gjord i TPE-material.
 • Materialet är mjuk, lätt, flexibelt och starkt material som har mycket god slitstyrka.
 • Den är allergitestad.
 • Latexfri.
 • Icke-giftig.
 • Utan mjukgörare (ftalater).
 • 100% återvinningsbar när den kasseras.
 • PVC-fri.


TPR och TPE innehåller inte silikon och är kompatibla med vattenbaserad och silikon glidmedel.

Det finns latexfria kondomer i polyuretan som är en typ av termoplastisk elastomer.

Kortfattat: TPE är ett gummiliknande material som kombinerar det vulkade gummits egenskaper med termoplastens processfördelar. Detta ger ett fantastiskt, flexibelt, effektivt och återvinningsbart material. 

  TPE Värmehärdad gummi
Tillverkning Snabb (sekunder) Långsam (minuter)
Avfall Återvinning 100% Hög andel avfall
Härdningsmedel Inget alls Krävs
Tillsatser Minimala eller inga Många processhjälpmedel
Design / utförande Obegränsade Begränsad

Materialen används idag i t ex bilar, sportartiklar, skor/sulor, handtag, medicinska produkter t ex kateter, hälsoprodukter, tätningar, slangar och sexleksaker samt mycket mer. Om du väljer att dela din leksak med någon, använd då alltid kondom eftersom materialet är ett lite porösare material som bakterier lätt fastnar på.


Plast / Hårdplast

Plast är ett hårt och helt oflexibelt material. Hårdplastprodukter fortplantar vibrationer mycket bättre än mjuka material vilket också gör dem till mycket bra klitorisvibratorer, g-punktvibratorer Hårdplaststav i romantisk design.mm. De har ofta en helt slät yta vilket gör dessa leksaker mycket lätta att hålla rena. Görs med fördel rent medrengöringsmedlet Hygiene som är bakteriedödande.

En vattentät hårdplastleksak kan med fördel användas i badet eller duschen. En fördel är då att använda dem tillsammans med silikonbaserat glidmedel. Många kunder föredrar hårdplastprodukter till analleksaker då de är mycket lätta att hålla bakteriefria. Om man lider av vestibulit, slidkramp eller andra underlivsproblem så är smala hårdplastprodukter att föredra.
Ett bra glidmedel tillsammans med hårdplastleksaken gör att den glider väldigt lätt utan att ge stor friktion och irritation. Många plastleksaker har guld- eller silverbeläggning vilket ger dem intryck av att vara lite lyxigare och exklusivare. Om du är nickelallergiker bör du dock undvika dessa guld/silver produkter.

Hårdplastprodukter låter ofta lite högre än produkter i mjukare material, ett tips är att lägga ett litet ark papper runt batterierna som då reducerar lite av ljudet. Hårdplast kan upplevas hårt och kallt, men värm leksaken i handen en liten stund eller om den är vattentät under ljummet vatten. Hårdheten upplevs inte vid användandet om den bara hanteras varsamt. Detta material kan med fördel användas av latexallergiker.


Pearlshine

Produkter i detta material är mycket prisvärda. Pearlshine kan upplevas lite småstrukturerat i materialet när man tar i det, men det är inget som känns vid användning. Detta material är ofta En bra stav i pearlshine-material.fodrat mellan vibratorn och ytan vilket gör att de upplevs mycket mjuka och tysta. Materialet är mycket lätt att hålla rent med exempelvis rengöringsmedlet Hygiene.
Pearlshine finns i många glada färger. Förvara alltid din pearlshineleksak enskilt - aldrig tillsammans med andra produkter eller andra material, då många material inte tål varandra. Du bör inte använda tvål, olja, matolja, oljebaserade glid eller hett vatten på dina pearlshineprodukter då det förstör dem på sikt. Pearlshine bör ej användas av latexallergiker.


Latex /Gummi

Detta material är latex med kemikalietillsatser eller en gummiblandning. Många leksaker är gjorda i dessa blandningar. Gummiblandningarna är ofta mycket mjuka och flexibla. Dessa material är ofta mycket prisvärda.
Vi rekommenderar att alltid använda glidmedel tillsammans med dessa material då de i annat fall kan ge upphov till irritation, då friktion lätt uppstår.

Bör rengöras med bakteriedödande rengöringsmedel ex Hygiene. Förvara alltid denna leksak enskilt - aldrig tillsammans med andra latex/gummiprodukter eller andra material, då många material inte tål varandra. Du bör inte använda tvål, olja,matolja, oljebaserade glid eller hett vatten på dessa då det kan förstöra dem på sikt. Behandla dem med jämna mellanrum med silikonbaserat glidmedel eller talk för att de inte skall torka ut och spricka. Bör ej användas av latexallergiker.


Naturlatex

Naturlatex utvinns ur saven på Kautschukträdet och är en ren naturprodukt utan några kemikalietillsatser. Detta är ett bra material som är mycket svårt att hitta på marknaden. Bör rengörasKondomer gjorda i naturlatex.
med bakteriedödande rengöringsmedel ex Hygiene. Vi rekommenderar att alltid använda glidmedel tillsammans med dessa material då de i annat fall kan ge upphov till irritation, då friktion lätt uppstår.

Förvara alltid denna leksak enskilt - aldrig tillsammans med andra produkter eller andra material, då många material inte tål varandra. Du bör inte använda tvål, olja, matolja, oljebaserade glid eller hett vatten på dessa då det kan förstöra dem på sikt. 9 av 10 latexallergiker tål Naturlatex. Om du tålkondomer kan du nästan med säkerhet anta att du också tål detta material.

SilikonEn designstav i silikonmaterial från svenska LELO.
Silikon är ett exklusivt material för dig som inte tål latex men ändå vill ha en mjukare produkt. Silikon har en annorlunda ytstruktur som kan påminna lite om hud, fast inte så verklighetstroget som Cyberskin. Produkter i silikon som inte har någon motor går att koka vid rengöring om man så önskar. "Fun factory" tillverkar produkter i silikon och samtliga produkter i deras sortiment är doftfria.


Vi rekommenderar att alltid använda glidmedel tillsammans med silikonprodukter då de i annat fall kan ge upphov till irritation, då friktion lätt uppstår. Förvara alltid silikonprodukter enskilt - aldrig tillsammans med andra silikonprodukter eller andra material, då många material inte tål varandra. Bör rengöras med bakteriedödande rengöringsmedel ex Hygiene.
Du bör inte använda tvål, olja, matolja, oljebaserade glid eller hett vatten på silikon då det kan förstöra dem på sikt.

Om du väljer att dela din leksak med någon, använd då alltid kondom eftersom silikon är ett poröst material som bakterier lätt fastnar på. Detta material kan med fördel användas av latexallergiker.


Cyberskin / Loveclone
 mfl
Originalet i detta material som är mycket verklighetstroget heter Cyberskin ® och det är ett exklusivt material. Många kopior på detta material har kommit under åren t.ex. Loveclone, UR3, Onanihjälpmedel med mycket hudkänsla.Realskin, Ultraskin, Superskin, loveskin, och många, många fler. Dessa kopior är ofta mera prisvärda än orginalet. Dessa material är det närmaste hudkänsla du kan komma, många gånger är det svårt att känna skillnad mot den "äkta varan".

Dessa produkter är tillverkade av termoplastiska elastomerer (TPE) eller silikonelastomerer som är blandningar av Polyvinylklorid (PVC) och Silikon. På dessa behandlar man ytan med med powder eller majsstärkelse, så att materialet känns om len hud. Om man inte behandlar den med Powder eller majstärkelse så kommer den att bli klibbig och förlora hudkänslan. 
Vi rekommenderar att alltid använda glidmedel tillsammans med dessa material då de i annat fall kan ge upphov till irritation, då friktion lätt uppstår. Använd bara vattenbaserat glid på cyberskin och liknande material. Olja kan lösa upp materialet och silikon kan göra att produkten på sikt blir klibbig.

Efter användning måste materialet tvättas, vi rekommenderar bakteriedödande medel exempelvis Hygiene och därefter klappar du den försiktigt torr med en handduk och låt den därefter stå och lufttorka i minst 15 minuter. Behandla den därefter med Powder eller majsstärkelse. 
Använd aldrig talk eller baby pulver, eftersom dessa kan orsaka irritation (talk har också visat sig ha samband med livmoderhalscancer).

Dessa leksaker levereras oftast med lite pulver på ytan det är inte giftig, men som vanligt med nya leksaker så ska den givetvis rengöras noggrant före första användning. 
Om du väljer att dela din leksak med någon, använd då alltid kondom eftersom cyberskin är ett poröst material som bakterier lätt fastnar på. Bör ej användas av latexallergiker.

När den inte används så förvara den på en sval, torr plats och gärna mörkt exempelvis inuti en plastpåse, separat från andra leksaker. 
Ta alltid ut batterierna innan förvaring.


Akrylplast

Detta är ett hårt material som påminner om hårdplast. Akrylplast är ett exklusivt material som skall se ut som glas. Dessa produkter är ofta fantasifullt utformade och mycket vackra att se på.En plugg i akrylplast ser ut som glas. Detta material kan läggas i frysen en kort stund eller värmas i mikrovågsugn några sekunder och sedan användas på kroppen. (gäller endast produkter som inte har motorer).
Leksaker som är gjorda av Akryl har många bra användningsområden såsom G-punktsstimulation ochprostatastimulation under tryck. Ett bra glidmedel tillsammans med akrylleksaken gör att den glider väldigt lätt utan att ge för stor friktion och irritation. Akrylens helt släta yta gör att dessa leksaker mycket lätta att hålla rena. Görs med fördel rent med rengöringsmedlet Hygiene, som är bakteriedödande.

Många kunder föredrar akrylplastprodukter till analleksaker då de är mycket lätta att hålla bakteriefria. Detta material kan med fördel användas av latexallergiker.


Glas

Många nya produkter har kommit i glas de senaste åren. Dessa produkter är tillverkade i mycket stöttåligt glas. De flesta går också att värma några sekunder i microvågsung eller lägga en kort stund i frysen (läs på förpackningen). Ett bra glidmedel tillsammans med glasleksaken gör att den glider väldigt lätt utan att ge för stor friktion och irritation.
Glasets helt släta yta gör att dessa leksaker mycket lätta att hålla rena. Görs med fördel rent medrengöringsmedlet Hygiene som är bakteriedödande. Detta material kan med fördel användas avlatexallergiker.


Metall

Metall är ett ovanligt material som ofta används av S & M utövare. Dessa produkter är inte lätta att hitta på marknaden och finns ej i så många varianter. Detta material är tungt, hårt och kan Tuffa handklovar gjorda i metall.upplevas lite kallt. Kan med fördel värmas i handen innan användning. Ett bra glidmedel tillsammans med metalleksaken gör att den glider väldigt lätt utan att ge för stor friktion.
Metallens helt släta yta gör att dessa leksaker mycket lätta att hålla rena. Görs med fördel rent medrengöringsmedlet Hygiene som är bakteriedödande. Detta material kan med fördel användas avlatexallergiker, men bör inte användas av nickelallergiker.


Neopren

(kloroprengummi, polykloroprengummi eller chlorobutadien) är en polymer baserad på kloropren och elastomer. Neopren är ett syntetiskt gummimaterial som exempelvis har  god väder beständighet.  Materialet har extrem töjbarhet och flexibilitet. Neopren är nog mest känd som ett material för våtdräkter. Bland våra produkter så används materialet mest i strap on-selar, handbojor och andrabondageprodukter.  I andra branscher så hittar man materialet i exempelvis jackor, kablar, slang och packningar.

Neopren är mycket hygienisk eftersom den har en tät yta. Rengöring med vanligt vatten och lite mild tvål kan räcka. 
Neopren kan användas tillsammans med både silikon och vattenbaserat glidmedel.


Polyamin/Nylon

Kallas syntetiska polyamid, termoplast känd under varunamnen Nylon, Cordura, Kevlar. Det är ett syntetisk fiber. Polyamid är relativt stark och har god beständighet mot oljor, fetter och lösningsmedel. Är också hudvänlig. I
Bland våra produkter används den mest i strap on-selar och bojor. 

Nylon kan lätt tvättas i tvättmaskinen eller i tvålvatten. 


Polyester

Polyester är en typ av polymer, som finns i både hårdplast (i omättad form) och som termoplast (i mättad form) Kallas även esterplaster. I vardagen möts vi av dem överallt bla i fibrer och mikrofibrer för textilier, konstgjord päls,  fleece tyger, PET flaskor, filmer och livsmedelsförpackningar, filmer och cd-skivor.

Polyesterfiber började tillverkas för allmänheten i början på 1950-talet. Nu är det världens näst viktigaste tygmaterial efter bomull och utgör 20 % av världsproduktionen.
Läs produktens tvättråd.

Paddel gjord i läder.
Läder

Läder är djurhud som har behandlats genom garvning för att bevarat sin naturliga styrka och spänst. Viktiga egenskaper hos garvat läder är slittålighet, formbarhet och förmåga att släppa igenom vattenånga. 

Bland våra produkter så finner du det bland kläder, bondageprodukter och strap on-selar.
Läder kan lätt rengöras med en fuktig trasa. Dessutom kan man använda en bild tvål på en mjuk borste/trasa.


Konstläder

Även kallat läderimitation, fuskläder, skinnimitation, fuskskinn eller fuskmocka.
Konstläder är en blandning av textilmaterial (naturliga eller syntetiska fibrer) tillsammans med en PVC-beläggning. (Kan ibland ha en Polyuretanbeläggning istället för PVC.) Ytan kan vara slät eller lätt strukturerad, så att den motsvarar läderstruktur. Konstläder används i vissa sammanhang istället för naturligt läder av ekonomiska, praktiska eller ideologiska skäl. Det är oftast billigare än läder och enklare att underhålla, de är vattentäta, mer hållbara samt enklare att rengöra.I våra produtker finner du det i kläder, bondageprodukter och strap on-selar.


Källa: Lustjakt

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Pheromones Elexir For Her
Pheromones Elexir For Her
119 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info