•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

När kan jag inte använda potenspump?

En erektionspump /potenspump / vakuumpump även känd som en vakuumterapienhet, är ett medicinskt hjälpmedel som används för att behandla erektil dysfunktion (ED). De flesta män kan använda en potenspump som är ett billigt och effektivt hjälpmedel som kan användas om och om igen.
Trots dess effektivitet och popularitet finns det vissa situationer där användningen av en erektionspump kan vara olämplig eller till och med skadlig för användaren. Det är viktigt att förstå dessa situationer för att undvika eventuella komplikationer eller skador. Här är några fall där man bör vara försiktig eller undvika att använda en erektionspump:

  1. Användning av blodförtunnande läkemedel: Personer som tar blodförtunnande läkemedel, såsom warfarin eller aspirin, bör vara försiktiga med att använda en erektionspump. Dessa läkemedel kan öka risken för blödningar, och användning av en pump kan ytterligare öka risken för skador eller blåmärken på penisens vävnader.
  2. Blödningsrubbningar: Individer som lider av blödningsrubbningar, såsom hemofili, bör undvika att använda en erektionspump eftersom det kan öka risken för allvarliga blödningar och komplikationer.
  3. Penisdeformiteter: För personer med anatomiska abnormiteter eller deformiteter i penisen, såsom Peyronies sjukdom, kan användningen av en erektionspump vara smärtsam eller leda till ytterligare skada på vävnaderna. Det är viktigt att rådgöra med en läkare innan man använder en pump i sådana fall.
  4. Infektioner: Om det finns tecken på infektion på eller runt penisen, såsom rodnad, svullnad eller smärta, är det bäst att undvika att använda en erektionspump tills infektionen har behandlats och läkt. Användning av en pump i närvaro av en infektion kan sprida infektionen eller orsaka ytterligare obehag.
  5. Minskad känslighet Personer med minskad känsel i penisen bör vara extra försiktiga vid användning av en erektionspump. Eftersom de kanske inte känner smärta eller obehag på samma sätt som andra användare, är det viktigt att vara uppmärksam på eventuella tecken på överdriven tryck eller obehag under användningen.
  6. Svårighet att hantera vakuumtrycket: Användare som har svårigheter att hantera vakuumtrycket i en erektionspump bör vara försiktiga. Att applicera för högt tryck kan orsaka obehag, smärta eller till och med skada på penisvävnaden. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner noggrant och att inte applicera för mycket tryck.
  7. Biverkningar och obehag: Vissa användare kan uppleva obehag eller biverkningar vid användning av en erektionspump, såsom blåmärken, svullnad eller smärta. Om detta inträffar är det viktigt att sluta använda pumpen och rådgöra med en läkare för ytterligare råd.

Om du medicinerarar eller har någon sjukdom så är det alltid bra att rådfråga din läkare.


Ansvarig utgivare: Lis Jacobsson
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info
Eros Woman Silicone Care 100ml
Eros Woman Silicone Care 100ml
219 kr
Köp
Info