•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Känsel

Massageljus för het massageFör att få ett sexuellt gensvar i kroppen så krävs ett samspel mellan ett antal nivåer i det centrala nervsystemet. Glöm därför inte bort att huden är ett känselorgan och därmed också kroppens största erogena zon. Känsel räknas som ett av de fem klassiska sinnena (Syn, hörsel, smak, lukt och känsel) När man talar om känsel så innefattar det både lätt beröring, tryck, olika temperaturer och även smärta. Så känsel är ett samlingsuttryck för många olika sinnen – det så kallade hudsinnet.
Känselintryck registreras av känselkroppar i huden, muskler, leder, senor samt i organen och förs därefter vidare till hjärnan genom nervsystemet. Känselkropparnas antal varierar och därmed varierar också känsligheten på olika kroppsdelar. Fingertopparna är ett exempel på ett känsligt område, medan ryggen har relativt glest mellan känselkropparna.

Känselintrycken brukar delas in i fyra grupper 

• Taktil känsel så som vibrationer, texturer, tryck
• smärta
• kyla
• värme

Tips för att få mera stimulans i förspelet:

Ta på varandra från smekande lätt till olika hårda tryck. Testa att dra en sidenduk eller en fjäder över olika kroppsdelar - Hur känns olika tyger och material mot kroppen?
Tryck lite hårdare med fingrarna använd dig av släta varma stenar, hela händerna eller armbågarna.
Kanske vågar ni till och med testa en liten piska för att se vad smärtan gör?

Släck belysningen eller ta på en ögonbindel. Att ta bort synen förstärker de andra sinnena så att beröring, ljud, smak och doft upplevs mer intensivt.

Använd dig av olika temperaturer, stimulerar huden genom kalla och varma saker. Exempelvis hur reagerar din partner över att bli smekt av en isbit eller av varma stenar? Testa över armarna, fotlederna, nacken, bröstvårtorna och mera intimt. Penis och vagina kan vara känsliga för temperaturskillnader, och för många kan det vara en väldigt skön känsla. Att omsluta klitoris eller penisen med läpparna skapar värme och strax därefter så kan du blåsa ut luft som kyler.
Värme ökar cirkulationen och gör muskel och mjukdelar, mjukare och smidigare. Testa också att använda dig av kyla och värme växelvis. Kyl ett område exempelvis 30 sekunder för att därefter värma det lika länge. Upprepa detta några gånger. Nu drar blodkärlen ihop sig för att därefter vidga sig och på detta sätt så ökar cirkulation i området.
– Blunda, slappna av och känn efter inifrån hur smekningarna, den iskalla/varma beröringen, kyssarna och den varma andetagen känns och hitta nya känsliga områden tillsammans.

Prova även ett stimulerande medel som värmer, kyler, pirrar och ökar blodcirkulationen i området. Många stimulerande medel innehåller L-Arginin. L-Arginin behövs för att kroppen ska kunna bilda kväveoxid och kväveoxid i sin tur ger stimulans till svällfunktionen i våra genitala kroppsdelar. Effekten av olika stimulerande medel kan skilja sig från person till person, så testa dig fram vilken som är just din favorit. Ge inte upp om en sort inte fungerar, en annan sort kan vara rätt för just dig.

Elektriska stötar 
Elektriska impulser stimulerar nerverna på djupet i de erogena zonerna och ger en känsla som inte kan liknas med något annat. Här hittar du sexleksaker som har spännande elektrofunktion.

Några snabba tips:
Tänd ett massageljus för att få riktigt varm massageolja att hälla över huden när du vill ge en het massage.
Använd ett kylande eller värmande glidmedel för att få lite extra fart på blodgenomströmningen i könet.Författare: Lis Jacobsson

Populärast i kategorin
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info