•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Olika mycket sexlust Få balans i sexlivet

Vad kan man göra när den ena partnern vill ha mer sex än den andre?

Livet är föränderligt och har sina toppar och dalar. Sexlusten likaså. Men om du och din partner alltid har olika sexlust så kan det skapa problem i relationen. Hur gör de kärlekspar som lyckats behålla sin balans och sexuella harmoni genom åren? Läs de personliga tipsen.

När jag har mer lust
Om min partner inte vill ha sex med mig så tar jag inte åt mig personligen. Det är nog vanligt att många känner sig ratade, fula och värdelösa när deras partner inte vill ha sex. Jag vet att problemet inte ligger hos mig.

Jag tror också att en del upplever att de vill "ge igen" när de känner sig ratad och vill få den andre att uppleva samma förnedrande känsla. Det är något jag aldrig skulle göra för det förvärrar bara situationen.

Om min partner inte vill ha sex med mig eller har lust eller ork att tillfredsställa mig så kan jag ju alltid tillfredsställa mig själv. Bara för att min partner inte har lust så behöver jag inte låta bli. Att onanera handlar om för mig att bevara min sexualitet, min hälsa och mitt välbefinnande.

Jag uppskattar däremot mycket när min partner vill vara med när jag onanerar. Det skapar en intimitet och en speciell samhörighet oss emellan samtidigt som det känns extra spännande och förhöjer njutningen för mig. Jag tror dessutom att min partner tycker om att se mig njuta och känner en tillfredsställelse i det.


När jag har mindre lust
Jag tror att i vår sexualitet och i våra inviter är vi väldigt sårbara. Jag försöker vara lyhörd och inkännande för att inte såra min partner när jag avvisar sexinviten. Jag vill inte att min partner ska skämmas för sin lust eller känna sig oälskad. Jag försöker ha en rak och tydlig kommunikation även om det är ibland är svårt att uttrycka vad man känner.

Även om jag inte vill ha sex så visar jag min kärlek genom ömsint beröring och kärleksfulla blickar. Jag har alltid tyckt att det är viktigt att ta på varandra för att behålla den fysiska intimiteten.

Jag skulle aldrig rulla över på andra sidan sängen eller vända ryggen mot min partner utan att först ha sagt ett kärleksfullt godnatt. Även om jag är för trött för sex så tar jag inte avstånd från min partner.

Jag skulle heller aldrig använda sex som ett maktmedel eller som en muta. För mig handlar kärlek om ett givande och tagande utan krav.

Min partners sexlust är ett utmärkt tillfälle för mig att komma i kontakt med min egen lust. När vi börjar smeka och kyssa varandra så vaknar ofta min kropp till liv även om lusten var svag från början.

Genom att ta varje tillfälle i akt till njutning så blir det en standard och en normalitet att ha mycket sex och närhet. Jag känner sällan prestationsångest för att jag måste få orgasm. Orgasmen är bara en del av upplevelsen och behöver inte alltid vara målet.

De gånger som jag har haft sex mer sällan så har lusten sjunkit undan och "startsträckan" har blivit längre.

Även om jag inte skulle ha lust till sex själv så älskar jag att tillfredsställa min partner. Det är underbart att se sin partner njuta och ett sätt för mig att visa min kärlek. Jag använder både mina händer, läppar och tunga för att ge min partner orgasm.

Om jag vare sig har lust till sex eller har ork att tillfredsställa min partner så kan jag be min partner att onanera själv medan jag ser på. Jag vill gärna känna mig delaktig och jag tycker det känns extra intimt om jag håller om min partner när denne onanerar. Det blir en gemensam och delad sexuell upplevelse och vi behåller närheten till varandra även de perioder när jag är ointresserad av sex.

Ge av din kärlek

Likväl som vi planerar in jobb, fritid, umgänge och träning så är det minst lika viktigt för oss att planera in tid för en kärleksstund. Det är respektlös mot "sexet" att prioritera det sist. Vi har alltid undrat varför de flesta par väntar med sex till sent på kvällen när man oftast är som mest trött och har minst energi. Att älska när man är pigg ger en helt annan upplevelse.

Även i de tider då sexlivet är helt stiltje så finns det ingen anledning att sluta ta på varandras kroppar. Vi turas regelbundet om att ge varandra massage eller ger annan skön beröring som väcker välbehag.

Vi tror att vår förmåga att älska kvarstår livet ut så länge som vi anpassar oss och är flexibla i vårt utövande av vår sexualitet. Varje ny fas i livet ger oss ett unikt tillfälle till förändring och utmaning när vi väljer att se varandra ur ett nytt perspektiv. På detta sätt håller vi vår relation levande och vår relation växer och fördjupas.

 


Tips
Testa olika sexleksaker och stimulera varandra på nya sätt och finn oväntat sköna upplevelser.

Författare: Lustjakt/ Lis Jacobsson

Produkttips
Film som ger instruktioner för oförglömlig intimmassage
Massageolja med L-argin som ökar lusten.
Kortspel för sexuell upptäcktsfärd med intima frågor och utmaningar.Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO G Spot Rabbit
Satisfyer PRO G Spot Rabbit
699 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Durex Intense Orgasm Gel
Durex Intense Orgasm Gel
169 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info