•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Om knipkulorna (vaginalvikter)

Klassiska knipkulorKnipkulor används för att förstärka effekten av bäckenbottenträning. Förutom att vara till hjälp att förebygga, eller minska inkontinensbesvär, hjälper kulornas användande även till att förbättra sexlivet för kvinnan och hennes partner.

Knipkulor

Knipkulor är runda kulor, oftast en, två eller tre som är sammanlänkade med ett utdragssnöre. Kulorna har normalt en diameter på ca 3,5 cm och de flesta kulor en rörlig tyngd inuti sig, som har en vikt mellan 20 till 100 gram. Tyngden inuti kulorna rör på sig, vilket gör att slidmuskulaturerna automatiskt börjar jobba. Gör du samtidigt knipövningar, stärks muskulaturen ytterligare och träningen blir effektivare.

Visa kategorin Knipkulor

KnipkulorGesiha-kulor

Det finns även så kallade Geisha-kulor på marknaden (se bild till vänster). Dessa är cirka 1,5 cm i diameter och saknar snöre. Även geishakulor går att använda som knipkulor, men det förutsätter en redan ganska vältränad muskulatur då de är små och tunga att hålla kvar. Geishakulornas små mått gör att du inte får en maximal yta att knipa mot för att få bästa effekt av träningen. Deras främst uppgift är egentligen att öka njutningen under samlag.

Skötselråd

Var noga med din hygien så att du undviker infektioner. Tvätta dina knipkulor med ljummet vatten och någon antiseptisk, bakteriedödande lösning för att vara säker på att slippa bakterier.

Produkttips: Rengöringsmedlet Hygiene är en av våra mest köpta produkter.

Kan knipkulorna fastna?

Lugn, alldeles lugn, kulorna försvinner inte in i kroppen och börjar vandra in i livmodern. Däremot kanske du får hoppa en stund om du inte når utdragssnöret.

Glidmedel

Använd alltid ett glidmedel för att underlätta införandet knipkulorna, samt för att förhindra irritation i slidan.

Olika material och prisklasser

Knipkulor är oftast gjorda i hårdplast, latex eller silikon även om det finns andra material, som t ex sten och glas men det är mer ovanligt.

Hårdplast

Kulor i hårdplast är ofta mycket prisvänliga men tyvärr kan de ibland vara utrustade med ett bomullssnöre och en infästning där bakterier lätt fastnar.
Skötsel: Kulor med bomullssnöre bör kokas för att hållas bakteriefria.

Latex

De är betydligt lättare att hålla fria från bakterier då även snöret är täckt med latex. En nackdel med latex är risken för latexallergi.
Skötsel: Efter att du har rengjort dem så bör du smörja dessa kulor med silikonglidmedel eller pudra dem med Powder, det gör att kulorna inte torkar ut och spricker. Observera att latexkulor ej tål att kokas.

Silikon

Silikonmaterial är mycket hudvänligt och passar bra för dig som är allergisk eller är känslig. De är också lätta att hålla bakteriefria då även snöret är täckt med silikon. Dessa kulor är ofta ljudisolerade för att de även ska kunna användas bland andra människor utan att det märks.
Skötsel: Efter att du har rengjort och torkat dem så bör du pudra dem med Powder, det gör att kulorna inte torkar ut och spricker.
Glidmedel: Observera att silikonkulor kan reagerar med silikonglidmedel, därför bör man alltid använda vattenbaserat glid till dessa kulor samt att de ej tål att kokas.

Citat från SBU:s webbplats:

"Litteraturen redovisar observationer gjorda i första hand på kvinnor med ansträngningsinkontinens i åldern kring klimakteriet.
Fem studier, varav en RCT-studie, inkluderande 129 kvinnor med ansträngningsinkontinens, visade subjektiv bot eller stor förbättring hos 63-72 procent av de kvinnor som fullföljt fyra till sex månaders behandling.
Objektiva resultat inkluderar reduktion av läckage vid blöjvägningstest, förbättring i förmåga att hålla tyngre vikter intravaginalt, ökad bäckenbottenstyrka (perineometer) och signifikant minskning i inkontinensepisoder.
I flera av studierna utfördes BBT samtidigt."

Här hittar du bra knipkulor i olika utföranden

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Munstycke 5p
Satisfyer PRO 2 Munstycke 5p
129 kr
Köp
Info
Eros Woman Silicone Care 100ml
Eros Woman Silicone Care 100ml
219 kr
Köp
Info