•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Samlagsställningen har betydelse

Det finns många olika samlagsställningar att välja mellan och de ger alla olika förutsättningar till stimulans och intensiv orgasm.


Ryggläge för kvinnan
Samlagsställningen har betydelse
Ryggläge ger kvinnan möjlighet att både slappna av och att bygga upp en muskelspänning, som att spänna mag- och benmuskler. En del kvinnor måste slappna av för att få orgasm medan andra kvinnor behöver spänna sina muskler intensivt. Kroppsnärheten, intimiteten och ögon- kontakten gynnas i denna ställning. Det är vanligt att benen börjar darra när orgasmen när närmar sig och i ryggläge kan det kännas mer bekvämt för kvinnan att ligga och låta kroppen få fritt spelrum. I denna ställning är det lätt för kvinnan att själv tillfredsställa klitoris, till exempel med en klitorisvibrator

Tips till mannen
Om du istället för de vanliga in-och-ut-rörelserna gör en cirklande rörelse så ökar du förutsättningarna att kvinnans g-punkt blir stimulerad.

Du kan också tränga in djupt så att ditt blygdben kommer mot kvinnans klitoris och praktisera mer gungande rörelser. Du kommer bli mindre stimulerad medan kvinnan kommer att få mer stimulans mot klitoris och större chans att nå orgasm.

Pröva olika varianter för att stimuleras mer. Sannolikheten att ni får gemensam orgasm ökar.

Det kan bli en helt annan känsla om mannen lutar sig på armbågarna eller mot handflatorna under missionären. Kvinnan kan också pröva hur det känns när benen är i olika positioner. Mannen kommer oftast djupare in ju högre kvinnan håller benen, t ex placerar benen över mannens axlar.

Trängre
Om kvinnan drar upp knäna, med benen ihop, och lägger fötterna mot mannens bröstkorg så blir slidmynningen trängre. Detta ökar friktionen och stimulansen för båda.

Kvinnan kan också använda en analplugg under samlag för att upplevas trängre. Har pluggen vibrationer så känns de för båda under samlag. 

Tänk på
Att det är betydligt lättare för kvinnan att få orgasm om klitoris stimuleras under samlaget. För de allra flesta kvinnor är det helt nödvändigt. Många kvinnor som har svårt att få orgasm får de enkelt om de använder en lufttrycksvibrator mot klitoris samtidigt som samlag.

Vanligast
Den vanligaste samlagsställningen i ryggläge kallas missionären. 

Kvinnan ovanpå
När kvinnan sitter ovanpå mannen så kan hon bestämma takten och även luta sig framåt eller bakåt för att få mer stimulans åt klitoris eller inne i slidan. Istället för att rida upp och ner kan hon även gunga fram och tillbaka och samtidigt gnida klitoris mot mannens blygdben. Om kvinnan sätter sig bak och fram så kan penis stimulera andra punkter inne i slidan.

Ridställningen ger mannen fria händer att stimulera brösten eller klitoris om kvinnan lutar sig bakåt. Mannen kan också njuta av en skön syn av både bröst och kön i aktion.


Kvinnan på mage
När kvinnan ligger på mage och mannen tränger in bakifrån så kommer man varandra mycket nära. Kvinnan kan antingen pressa ihop låren eller så kan mannen placera sig mellan låren.

Om mannen ligger helt still ovanpå så kan kvinnan praktisera knipövningar och göra små juck uppåt mot mannen. Hon kan också gnida klitoris mot något, t ex en kudde eller en vibrator.


Bakifrån
När mannen tränger in bakifrån så kan det ske på många olika sätt

- Kvinnan på mage

- Kvinnan på knä, s k doggy style 

- Liggandes på sidan, s k skedställningen

- Framåtböjd stående

En ställning bakifrån lämpar sig mycket bra för stimulering av g-punkten eftersom penis vinklas mot främre slidväggen, där g-punkten sitter.

Ofta kan mannen tränga in mycket djupt bakifrån. Om kvinnan svankar ordentligt så kommer mannen in längre.

I denna ställning kan mannen lätt smeka brösten eller klitoris. Många män njuter också av att se könen i aktion.

Dildo med sugpropp

Har du ingen partner?
-Sätt en stav med sugpropp på kylskåpsdörren och låt den tränga in bakifrån.


 

Det finns också flera samlagskuddar, gungor och positionshjälpmedel ifall man vill ha lite extra stöd, hjälp och mer fritt spelrum. Här hittar ni flera olika.

Stående
Denna ställning är kanske inte den mest praktiska eftersom det är svårare för mannen att tränga in när båda står upp. Det underlättar om kvinnan böjer sig framåt eller om hon lägger upp sina ben runt hans midja. För att ha samlag stående är det en förutsättning att mannen och kvinnan är lika långa. En nackdel är att penetreringen oftast blir relativt ytlig.

                                                                 

LEK OCH NJUT
Ställningar och teknik i all ära men glöm inte bort lekfullheten, nyfikenheten och glädjen i sexlivet.

Författare: Lis Jacobsson

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO G Spot Rabbit
Satisfyer PRO G Spot Rabbit
699 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info