•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Här samlar vi lite vanliga frågor om sexleksakerEn bild på sexleksaker


Oavsett om du vill ha en sexleksak för att göra sexlivet skönare, roligare, bekvämare, mer varierat eller som ett hjälpmedel så kommer den med all sannorlikhet berika ditt sexliv. Här nedan har vi samlat lite frågor om sexleksaker.
 

Är dyrare sexleksaker bättre än billiga?

Nej det är absolut inte säkert att det är så. Visst kan man hävda att man får lite vad man betalar för men många gånger så uppfyller en billigare produkt kundens behov lika bra som en dyrare produkt.

Kan det vara beroendeframkallande att använda sexleksaker?

Faktum är att det kan det vara. Det är ett välkänt faktum att om man har mycket sex så vill man ha än mer sex. Detsamma gäller användandet av sexleksaker. Det som händer i kroppen vid orgasm är att kroppen utsöndrar en stor mängd hormoner, vilka ökar välbefinnandet. Detta är huvudanledningen till varför användandet av sexleksaker ofta får effekten att även det gemensamma samlivet får sig en rejäl skjuts framåt. Mycket vill ha mer.

Varför skall man använda sexleksaker?

Genom att använda en sexleksak får du ett mer varierat, stimulerande och spännande sexliv. Det ökar inte bara förutsättningarna att du får en orgasm utan gör den också många gånger både intensivare och skönare. Många tycker dessutom att det är ett bekvämt sätt att bli tillfredställd. Att ditt sexliv dessutom blir roligare och att du blir mer glad och nöjd i din vardag får anses som en extra trevlig bonus.

Vi är helt övertygade om att om fler bejakade sin sexualitet så skulle världen vara en bättre plats:-)

Var slänger jag mina trasiga leksaker?

Det beror lite på vilken typ av sexleksak det rör sig om men om det är en vibrerande leksak så källsorteras den som elektronik. Batterierna lämnas givetvis till batteriinsamlingen.

Om jag är gravid, kan det då vara farligt att använda sexleksaker?

När det gäller graviditet och sexleksaker så är det ingen fara. Man kan likställa användande av sexleksaker med ett vanligt samlag. Men är det så att du ändå är tveksam så rekommenderar vi att du rådfrågar din läkare. Man ska däremot vara mycket noggrann med hygienen under graviditeten. Använd alltid ett bakteriedödande rengöringsmedel ex Hygiene för att undvika infektioner.

Vilka olika material är sexleksaker gjorda av?

En sexleksak kan vara tillverkad av en mängd olika material och att välja rätt är av yttersta vikt då de ofta har helt olika egenskaper. Vi har skapat en särskilld sida som beskriver alla dessa: Lustjakts materialbeskrivning.

Har sexleksaker alltid haft en tabustämpel?

Nej detta varierar över tid. Den senaste tidens tabustämpel grundlades redan på medeltiden då kyrkan fick för sig att onani var syndigt enligt bibeln. Det är först nu på senare tid som Påven har offentliggjort att det inte längre är att betrakta som olämpligt.

Var hittar jag sexleksaker?

Du navigerar i menyn till vänster där du hittar de olika produktkategorier som finns på Lustjakt. Om du vill ha lite tips och råd på leksaker för kvinnor så har vi en artikel om detta här.

När började man använda sexleksaker?

Lite av en definitionsfråga, men i Kina har det påträffats stora mängder dildos i gravar som är ca 12.000 år gamla. I det antika Grekland var det staden Miletus som var den största producenten av den tidens sexleksaker, vilka på den tiden benämndes olisbos och var tillverkade av läder, trä eller sten.

Även i Italien blev det med tiden vanligt med sexleksaker och där gick de då under namnet "diletto" som härrör från det Italienska ordet "delight".

Hur gammalt är ordet sexleksaker?

Ordet sex härstammar från det latinska ordet "sex" som där betydde kön. Betydelsen av ord skiftar över tid och det är inte mer än ca 3000 år sedan som våra indiska, nordiska och grekiska förfäder förstod varandra. En språkforskare Lustjakt talat med tror att ordet sexleksaker är ett nytt ord som smugit sig in i språket de senste hundra åren och att det troligtvis är en direkt översättning från engelskans "sextoys".

Kan det vara farligt att använda sexleksaker?

Normalt sett så är det aldrig farligt att använda sexleksaker. Om det är så att du lider av någon åkomma som gör dig tveksam så rekommenderar vi dig att kontakta en läkare för att få ett utlåtande.
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Satisfyer Premium Kalender
Satisfyer Premium Kalender
2195 kr
11700 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info