•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Silikonbaserat glidmedel + vissa produkter av silikon=SANT 

– Ett unikt påstående som håller

Under alla år som silikonbaserade glidmedel funnits på marknaden så har det florerat olika rykten om att dessa glidmedel inte är lämpliga att användas tillsammans med produkter av silikon. Nu har det äntligen gjorts ett test för att utröna huruvida detta är ett riktigt påstående eller inte.

Testet

Ett flertal glidmedel från Pjur är under lång tid testade tillsammans med Swans produkter av silikon. Resultatet är att Pjurs glidmedel är helt säkra att använda tillsammans med Swans silikonprodukter. Den tyska ursprungsreleasen från Pjur hittar du på sida 2 av denna pressrelease.

Slutsats

Slutsatsen i detta test är att det är helt lugnt att använda Pjurs silikonbaserade glidmedel tillsammans med Swans produkter av silikon. Men då det endast är ett glidmedelsmärke testat på en materialtyp så skall det bli mycket intressant att se om samma resultat gäller för även andra märken och material.

Den Tyska Undersökningen (fritt översatt):

Ofta hör man att silikonbaserade glidmedel inte fungerar ihop med produkter av silikon. Det finns oräknerliga åsikter om detta, så Pjur och det kanadensiska företaget Swanproducer BMS Factory ville verkligen ta reda på hur det egentligen förhåller sig genom att göra en omfattande test. Så Sean Marshall, marknadskoordinator hos BMS valde att utföra testerna på sina egna Swan-produkter av högkvalitativt silikon. 

Allt som allt så utfördes tre olika tester med tre olika silikonbaserade glidmedel, med fokus på storsäljare hos Pjur som ofta används tillsammans med sexleksaker: Pjur Orginal, Pjur Woman och Pjur basic. I varje test så placerades en Swan-produkt tillsammans med innehållet i två flaskor av varje sort glidmedel, i en behållare. Sedan lämnades vibratorn i vätskan i 3,5 månader utan avbrott. Efter denna tid togs leksakerna ut, rengjordes och undersöktes noga. Absolut inga förändringar i materialet kunde upptäckas.

När Sean blir tillfrågad om testerna så säger han, “Våra tester tog ganska lång tid, men vi ville vara helt säkra på att vi verkligen kunde påvisa eventuella effekter, om de skulle uppstå. Resultatet av testerna är mycket positiva. Det är säkert att säga att dessa tester var en framgång för Pjur, Swan och BMS som leverantör av dessa starka varumärken. Det bör noteras att dessa experiment inte har utförts i forskningsmiljö och att var silikonbaserade glidmedel skall användas måste även fortsättningsvis avgöras av användarna. Hursomhelst så hjälper dessa tester till att bana väg för mer än mer professionella och vetenskapliga tester i framtiden.”

Denna test borde undanröja många tvivel hos de som använder silikonbaserat glidmedel och som tidigare varit osäkra på hur de vågat att använda detta tillsammans med sexleksaker. Det bör tilläggas att testerna är utförda på produkter av mycket god kvalité. Skador på material är ofta resultatet av dålig kvalité.

Alexander Giebel, grundare och VD på pjur group, förklarar: “Kvalité lönar sig alltid. Premium produkter är mycket mer kostnadseffektiva i långa loppet, då man kan använda dessa långt mycket längre än de billigare alternativen. För att inte tala om den många gånger överlägsna designen, yrkesstoltheten och köpupplevelsen. Det är synd att så många kunder och konsumenter ger sig in i ett priskrig och ges falska förhoppningar.

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Eros Woman Silicone Care 100ml
Eros Woman Silicone Care 100ml
219 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info