•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Skötselråd

Rengöring av sexleksaker

Ofta räcker sunt förnuft långt vad gäller hur man hanterar sina leksaker men det finns många gånger en del att lära som man kanske var helt omedveten om. Här har vi samlat goda råd som kan hjälpa dig att öka livslängden på dina leksaker så att du kan njuta av dem utan problem och under lång tid.

Hantering

Även om en produkt är av hög kvalitet kommer den ändå utsättas för slitage och är känslig för oaktsam behandling.

När du hanterar en produkt så var varsam och utsätt den inte för en omildare behandling än den är designad för. Tänk alltid på vad produkten är avsedd till. De flesta produkter som är böjbara eller tänjbara är det till en viss gräns. En penisring är till exempel elastisk, men inte hur elastisk som helst. Om du tänjer materialet för mycket kan det uppstå bristningar, i värsta fall kan ringen gå av. 
Leksaker med sladd, till exempel vibrerande ägg är extra utsatta för påfrestningar kring sladdens infästningar. Undvik i största möjliga mån att dra i sladden för att undvika att produkten börjar glappa i kontakten.

Om din leksak går för högvarv under en längre tid kan det hända att den blir varm över elektronikdelen. Detta är 
ett varningstecken! Sänk hastigheten eller stäng av motorn helt, annars finns det risk att motorn bränner. På pärlstavar och andra apparater med roterande kärna kan motorn bränna om pärlorna "stryps" med handen eller används analt då musklerna i baken och handen är mycket starkare än musklerna i slidan. Elektronik kan också ta skada av att ramla i golvet.

Vi rekommenderar att du använder batterier av hög kvalitet för att produkten ska fungera tillfredsställande. En avancerad stav, t ex en s k Rabbit kräver bra batterier av god kvalité för att rotation och vibration ska fungera korrekt. Om du är en flitig användare är uppladdningsbara batterier ett prisvärt och miljövänligt alternativ. Var uppmärksam när du sätter i de uppladdningsbara batterierna då dessa ofta är någon millimeter större än vanliga batterier, så att de inte fastnar i kontrollen. 

Tänk på att alla mjuka material som gummi, latex, jelly, silikon, cyberskin löses upp av olja. Använd därför aldrig oljebaserade eller oljesilikonbaserade glidmedel tillsammans med dessa produkter. Gäller alla former av olja så som matolja, barnolja och liknande. 

Var rädd om dig! Om du använder en stav både analt och vaginalt eller delar den med någon annan rekommenderar vi att du använder kondom på staven och byter mellan varven. 

Vård och rengöring

Rätt skötsel ökar produkternas livslängd. Rengöring är också viktigt eftersom det minskar risken för bland annat infektioner och irritationer i de områden där du är extra känslig.

Om din vibrator inte är vattentät så bör du vara aktsam så att inte elektroniken tar skada när du sköljer av leksaken. Tag för säkerhetsskull ut batterierna innan du tvättar av din leksak. Om du av misstag skulle få in lite fukt in i batterifacket bör du ta av locket och låta produkten torka i rumstemperatur. För att förhindra att batterikontakterna rostar kan du applicera pyttelite vaselin på dem. Om din produkt har bifogade skötselanvisningar rekommenderar vi att de följs.

Rengöring
Vi rekommenderar Hygiene, en dryg rengöringsgelé som kan användas på fasta material som hårdplast, gummi, jelly, silikon, läder, glas, vinyl, lack, akrylplast, cyberskin m.m. Hygiene är enkelt att använda och rengör dina produkter utan att skada materialet, samtidigt som det är milt mot huden. Hygiene tar bort minst 99% av sjukdomsalstrande bakterier.

OBS! Använd inte tvål till dina mjuka produkter för om tvålen innehåller någon form av olja så kan det lösa upp och skada materialet. Detta syns inte omgående utan på sikt. 

Gör så här:
Skölj av produkten med ljummet vatten eller torka av den med en trasa.
Applicera rengöringsmedlet på en bit papper eller en trasa och torka eller skölj av.
Klart! Om du vill kan du torka av staven med en torr trasa.

Rengöring av Fleshlight lösvagina? Läs här

Efterbehandling
Mjuka stavar tillverkade i material som latex, gummi och jelly mår bra av att efterbehandlas med några droppar silikonbaserat glidmedel. Visa silikonbaserade glidmedel
Produkter i hudliknande material, tex loveclone, cyber skin, magic flesh osv. håller sig bäst om de talkas efter rengöringen. Låt produkten först torka ordentligt och talka sedan med t ex Powder.

Förvaring
Om du har träffat en säljare från Lustjakt på ett Homeparty noterade du kanske att hon eller han förvarade varje leksak i en separat förpackning (i en fryspåse, i originalförpackningen, eller i en tygpåse med plast invändigt). Förpackningarna skyddar förstås produkterna från resdamm men huvudsyftet med plasten är att skydda produkterna från varandra. Leksaker innehåller ämnen som kan reagera med ämnen i andra leksaker och därigenom skada produkterna och till och med få dem att "smälta". Kombinera gärna leksaker med varandra under leken men förvara dem alltid separat. Separat förvaring minskar dessutom risken för bakteriespridning.

Erotiska produkter skall också skyddas från solljus värme och fukt. Se därför till att produkten är helt torr innan du lägger den i lufttät påse.

Tänk på
Ta alltid ut batterierna ur dina leksaker innan du lägger undan dem. Om ett batteri går sönder kan syra läcka ut och skada produkten. Det finns dessutom leksaker som drar ström från batterierna även när de är avstängda.

Författare: Lis Jacobsson

Populärast i kategorin
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr