•  Mysig butik på landet
 •  Sveriges största riktiga butik
 •  Helsvenskt
 •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Tips och råd vid intimrakningTips och råd vid intimrakning

Rakfinnar uppstår bla av att det blir små mikroskopiska sår när man rakar sig, där i fäster bakterier lättare och de röda kliande rakfinnar uppstår.Det kan även uppstå pga att hårstrået växer inåt istället för utåt efter rakning, detta problem är lite vanligare hos personer med lockigt hår.  Det medicinska namnet för rakfinnar är "Pseudofolliculitis barbae" och det innebär inflammation i hårsäckarna. 
Rakfinnar är vanligt hos både män och kvinnor.  

Följande tips fungerar både för rakning i ansiktet samt intimrakning.

Så här bör du göra:

 1. Undvik torrakning. Raka dig efter duschen eller efter bastun när huden är lite fuktig och ljummen, ex duscha i 10 minuter, raka dig därefter. Man kan också värma ansiktet med varma fuktiga handdukar.
 2. Applicera en förberedande olja som gör att hyveln lättare glider mot huden och på så sätt orsakar mindre friktion och mindre risk för irritationer. Du kan använda exempelvis ett silikonbaserat glidmedel. Oljan eller glidet lägger sig som en tunn hinna på huden och gör att hyveln lättare glider och det  orsakar mindre friktion på huden.
 3. Applicera raklöddret, gelen  eller tvålen.
 4. Raka dig endast i medhårs-riktning med korta drag. Alla tål inte att raka sig mothårs, huden kan protestera vilt genom att blöda och bli väldigt öm efteråt. Att raka mot hårstråna gör att risken för rakfinnar, inåtväxande hårstrån och inflammerad hud ökar. Man blir inte lika slätrakad när man rakar sig medhårs, men om man slipper röda, kliande rakfinnar så kan det kanske vara värt att inte känna sig lika slät som en "babyrumpa". 
  Långa drag med hyveln är också negativt, eftersom man lätt trycker för hårt med hyveln och det gör att huden blir irriterad i onödan. 
  Skölj av hyveln med varmt vatten efter varje drag. Om bladen är fulla av småhår kommer du inte nära med hyveln, vilket gör att du börjar raka med hårdare och ovarsamma tag.
 5. Avsluta rakningen med att skölja i riktigt kallt vatten, då stänger du till porerna och får blodkärlen att dra ihop sig.
 6. Applicera sedan ex "Pjur Med After Shave" på det rakade området eller exempelvis lite av rengöringssprayen "Hygiene" (om man rakar sig i underlivet så bör man bara ha Hygiene där håret har varit, så att man inte tar bort de bakterier man bör ha i underlivet.) Hygiene dunstar väldigt snabbt (några sekunder) och då är det bara att klä på sig.

  Några extra små tips:
  Se till att rakhyvel är riktigt vass. Slöa rakblad ger många småsår samt orsakar irritationer och rakningsresultat blir negativt. Ofta är vi tyvärr väldigt duktiga på att använda en engångsrakhyvel många, många fler gånger än en enda. 
  Se också till att hålla hyveln bakteriefri, spraya bakteriedödande medel på den exempelvis Hygiene, låt det ligga en stund, skölj sedan rakhyveln för att slippa bakterietillväxt på rakbladen.

Här hittar du produkter för intimrakning som gör din rakning säker och lyckad

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Alive knipkulor
Alive knipkulor
249 kr
Köp
Info
Orgasm Gel
Orgasm Gel
99 kr