•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Vad är kärlek?

Par fulla av kärlekKärlek är en stark emotionell känsla som kan upplevas mellan två personer. Det är ofta beskrivet som en ömsesidig känsla av välbefinnande, förtroende, känslomässig intimitet, tillgivenhet och passion. Kärlek är oftast associerad med positiva känslor som glädje, ömhet, tillgivenhet, förståelse och respekt.
Kärlek kännetecknas också av en vilja av att ge villkorslöst till någon.

Abstrakt begrepp

Eftersom kärlek är en känsla så det svårt att förklara vad kärlek är med ord. Kärleksupplevelsen är individuell och styrkan i känslan kan också skilja sig åt. En känsla av kärlek kan ha en stark påverkan och kan ta sig rent fysiska uttryck i kroppen. När vi upplever en kärlek eller en längtan efter någon älskad så kan till exempel ögonen tåras.

Empati

När vi har en empatisk förmåga så upplever och känner vi själva vad den andre personen känner och vi förstår även varför den känner så. När vi värdesätter och är intresserade av en annans personens välmående, vilket vi gör i en kärleksrelation, ökar också vår empati.

Medkänsla och omsorg

När vår empati har väckts så upplever vi också medkänsla, vilket innebär en önskan att lindra den andres lidande. Vi vill att den vi älskar ska må bra.

Dubbel glädje

När vi delar varandras bördor kan de upplevas mindre tunga men vad det gäller glädje så kan delad glädje istället bli dubbelt upp. Du blir lika glad för din partners vägnar som om det skulle gälla dig själv. Det är därför det är så glädjande att ge i en relation. Att GE och FÅ innebär i praktiken samma källa till glädje.

Ökat välbefinnande

Att älska och bli älskad betyder oerhört mycket får vårt välbefinnande, både mentalt och känslomässigt. Vi får lättare att uppleva glädje, blir tryggare i oss själva och vi upplever en djupare meningsfullhet i livet.

Bättre hälsa

Kärlek anses var läkande för vår kropp då den bland annat har en stor positiv påverkan på vårt immunförsvar. Eftersom immunförsvaret är det enda system som läker alla våra sjukdomar så är kärleken den allra bästa medicinen för ett långt och friskt liv.

Du får när du ger

När du känner kärlek för någon annan så är det du själv som uppfylls av denna känsla av kärlek, vilket gör att du mår fantastiskt bra. Detta innebär också att om vi har svårt att ge kärlek så kan vi också ha svårt att känna oss älskade. Det är samma känsla som är inblandad i båda fallen.

Kärlek = glädje

Det är inte bara kärlek till en person som ger glädje utan det är också kärleken i sig som är upphovet till nästan all vår glädje. Allt vi älskar känner vi ofta en glädje för.

Om du t ex älskar hästar så skulle du förmodligen bli överlycklig om du fick en häst. Annars inte.

Motsats till kärlek = betydelselöst

Ofta hör man att motsatsen till kärlek är hat men även vid denna känsla så bryr man sig (även om det är något negativt/oönskat). En del säger att kärlek och rädsla är varandras motsats men motsatsen till att bry sig och att älska någon/något är att INTE  bry sig. Det är att känna en meningslöshet, att inget är värdefullt eller betyder något speciellt.

Kärlek = drivkraft

Eftersom kärleken får oss att må bra och känna glädje så är kärleken en av de största drivkrafterna i våra liv. Det gör att kärleken blir otroligt viktig och fyller våra liv med mening. När vi älskar så betyder det något för oss och det blir värdefullt. Kärleken gör skillnad.

FÖLJ DITT HJÄRTA

Tips på produkter för kärlek

1. Blommor
2. Kort
3. Godis
4. Gåvor
5. Underkläder
6. Parfym och doftljus
7. Massageoljor
8. Smycken
9. Presentkort
10. Upplevelser

Här hittar du värmande massageoljor för ett passionerat förspel 
Här hittar du produkter som för er samman under samlaget
Här hittar du sensuella, spännande och fräcka underkläder
Här hittar du dofter som väcker lusten 
Här kan du hitta presenttips för olika tillfällen

Författare Lis Jakobsson

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info