•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Vad händer i kroppen vid erektion?Vad händer i kroppen vid erektion?

Funktion

Erektionen är resultatet av en följd händelser som startar med att hjärnan skickar en nervimpuls till muskulaturen/blodkärlen i penis, som talar om för denna att slappna av så blodet kan strömma till. I penis finns två svällkroppar, som består av små hålrum med muskeltrådar i väggarna. Hålrummen står i förbindelse med blodkärl, där några för blod till penis och några bort från penis. I normalt tillstånd är muskeltrådarna spända och nästan tomma på blod. Vid sexuell upphetsning slappnar muskeltrådarna av och blod kan rinna till. Till slut blir trycket i hålrummen så stort att de blodkärl som för bort blod från penis stängs av och penis blir erigerad. Om penis inte är helt fylld blir därför erektionen väldigt känslig för störningar.

Detta är en komplicerad kroppsfunktion och står ej under viljans kontroll.

För att få en hållbar erektion är sexuell stimulans en förutsättning. En annan viktig faktor är blodtillförseln till penis. Vid en hållbar erektion så är blodtillförseln till vällkropparna i penis upp till 40 gånger större jämfört med i slakt tillstånd. För att kunna leverera så mycket mer blod måste blodkärlen vara i bra kondition. Av denna anledning är det naturligt att personer med hjärt- och kärlproblem är mer drabbade av erektionsproblem än normalbefolkningen.

Lust och förmåga

När lusten saknas är det svårt att få erektion. Detta gäller dock inte unga män som kan få stånd vare sig de vill eller inte. När lusten för sex saknas kan det bli komplikationer i ett förhållande och det kan kännas jobbigt. Erektion kan man få både av sexuella fantasier, omedvetna tankar eller yttre faktorer såsom beröring, syn- och hörselintryck. Det manliga könshormonet testosteron påverkar också. Det finns en inbyggd drift att vi skall fortplanta oss och signaler från hjärnan skickas till penis som får muskeltrådarna i penis hålrum att slappna av så att de blir blodfyllda.

Symptom

När förmåga saknas att få erektion eller när man inte kan behålla erektionen tillräckligt länge för att fullborda ett samlag betyder det att man har potensproblem.

Har du problem är det också vanligt att sexlusten minskar eller försvinner helt. Orgasmen och utlösningen kan bli fördröjd eller utebli helt.

Exempel på symtom:
- Kan ej få erektion
- Erektion ej lika hård som förut
- Erektionen ej hård tillräckligt länge
- Penis står inte lika rakt upp

Här hittar du hjälpmedel som är lämpliga vid erektionsproblem

Författare Lustjakt/ Lis Jacobsson

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Royal Climax
Royal Climax
349 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Durex Intense Orgasm Gel
Durex Intense Orgasm Gel
169 kr
Köp
Info