•  Maximal diskretion
  •  Fysisk butik
  •  Helsvenskt
  •  Kunniga medarbetare
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Vestibulitens effekter på vardagslivet

Drabbar även partner

Vestibulit är ett problem som inte bara drabbar kvinnan, utan även hennes partner.Vestibulit i vardagslivet

Kvinnor beskriver hur de vissa gånger kan ha samlag utan problem, medan det andra gånger är oerhört smärtsamt. Vissa gånger fortsätter kvinnan ändå, och genomför samlaget. Ibland för sin partners skull, ibland av pliktkänsla. Andra gånger blir smärtan övermäktig och kvinnan tvingas avbryta - något som givetvis leder till att mannen känner sig avvisad, om inte kvinnan kan eller vill berätta och förklara. Båda parter känner sig besvikna, och kanske skuldtyngda, och inför nästa samlag har kvinnan ytterligare press på sig.

Negativa känslor kan försämra

En ond cirkel kan bli följden av detta. Kvinnan känner oro inför samlaget, rädsla för att kanske förlora sin partner. En känsla av skam hos kvinnor med vestibulit inte är ovanlig. Dessa negativa känslor gör att sexlusten minskar och eventuella samlag blir ännu mer smärtsamma.
Det är inte sällan som kvinnor "ställer upp" i hopp om att problemet kommer att gå över av sig själv, vilket bara leder till en ytterligare försämring av kvinnans tillstånd.

Sexlusten blir frustration

Det är inte alltid som kvinnan tappar sexlusten, och många kvinnor talar om frustrationen då hon vill men på grund av smärtan inte kan. Frustrationen och lusten kan också leda till att kvinnan ändå försöker, vilket ofta då leder till ytterligare försämring.

Stora förändringar

För många kvinnor som drabbas av vestibulit är det inte bara sexuallivet och förhållandet med partnern som blir lidande. Vissa kvinnor upplever en så stark smärta att de exempelvis inte kan motionera, vilket för vissa kan innebära en stor förändring. Ofta påverkas man även psykiskt av vestibulit och den medförande smärtan och omställningen. Vissa kvinnor blir deprimerade, och det händer att kvinnor under utredning och behandling blir sjukskrivna.

Här kan du läsa mer om vestibulit och få tips på lämpliga hjälpmedel

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Hygiene
Hygiene
99 kr
Holy Mary Climax Oil
Holy Mary Climax Oil
229 kr
Autorabbit
Autorabbit
299 kr
499 kr
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Satisfyer Plus Vibe Ring
Satisfyer Plus Vibe Ring
349 kr
449 kr
Glide 4 you
Glide 4 you
179 kr