•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Vibrator

En kvinna som gillar sin vibratorExtra skön stimulans
De sexleksaker som vibrerar, ger särskilt effektiv stimulering, speciellt om ollonet eller klitoris stimuleras. Stimulering av könsorganen ger en ökad lustkänsla som i sin tur ökar den sexuella tändningsnivån. Blodtillströmningen och cirkulationen ökar vid det stimulerande området hos både män och kvinnor.

När man säger "vibrator" så innebär det oftas en stav med vibrationer. Men det kan även innebära en klitorisvibrator, analvibrator, vibrerande ägg, manlig onaniprodukt eller andra vibratorer.

Underlättar orgasm
Vibrerande leksaker är mycket effektiva om man har svårt att få orgasm, vilket är ett vanligt problem speciellt bland kvinnor.
Vibrationer påverkar nerverna på djupet på ett sätt som vanlig beröring inte gör. Även mäns nerver påverkas av vibrationer vilket man inte får glömma bort. 
De flesta kvinnor får enklast klitorisorgasm, då är en klitorisvibrator att föredra men även en stav kan användas mot klitoris. En del kvinnor vill också ha dubbel stimulering ex vaginal-klitoris, vaginal-anal eller flera stimuleringar i olika områden på en gång. Det finns vibratorer som stimulerar flera områden på en och samma gång.
Män kan ha extra hjälp av en vibrator mot exempelvis mellangården eller genom att använda en prostatavibrator för att få extra stimulans.

Rabbit
Ett exempel på flera stimuleringar på en gång är den kända "Rabbit" från Sex and the city-serien. Där stimulerar kaninen klitoris, staven roterar och längst ner på staven finns kulor som går runt vid slidöppningen. Dessa stavar kallas oftast för multi-stavar. De finns massor av olika utförande, material, färg och form.

Grov
Om staven har en grövre omkrets, så har det effekt på bäckenbottenmuskulaturen där det finns receptorer som är extra känsliga för just töjning. Att man stimulerar dessa receptorer kan ge upphov till sensationella upplevelser. Det gäller både vagina och anus.

Sköna juck
Även rytmiska rörelser är något som stimulerar mycket. Vill man ha det och inte sköta det själv, så finns det stavar som juckar fram och tillbaka.

Utformning
Det finns många olika utförande på en vibrator. Exempelvis raka, böjda, ledade, knottriga, randiga, med taggar eller pärlor, ibland har de en extra klitorisvibrator eller analstav. I vissa vibratorer sitter vibratorn längst fram i toppen, vilket gör den extra bra för stimulerning av ex klitoris eller g-punkten/prostatan. En stav som har vibratorn placerad långt ner kan vara bra om man vill ha mycket stimulans vid slidmynningen. Stavar som är knottriga, ribbade osv ger mer stimulans.

Vibrationsnivå
Hur hårt en vibrator vibrerar är också väldigt varierande ex mycket löst, medel, kraftigt, mycket kraftigt. Många gånger så hänger ljudnivån ihop med hur hårt en vibrator vibrerar, men detta stämmer inte alltid. Många vibratorer har idag också ett antal fasta lägen på vibrationerna ex 3 olika hastigheter, pulserande och eskalerande (upptrappning av vibrationerna). 

Material och design
De finns i olika material ex. hårdplast, jelly, silikon, metall, verklighetstrogna material som t ex cyberskin mfl.

  • En vibrator i hårdplast är att föredra om man har lätt för att bli öm i underlivet. Då hårdplast och glidmedel tillsammans innerbär väldigt liten friktion.
  • Är du känslig eller allergisk mot latex och gummi så väljer du en produkt i silikon, TPE, TPR som är hudvänliga material. Hårdplast och glas fungerera utmärkt också.
  • Välj gärna en vibrator som är lite smalare än idealstorleken på ett kön, då en stav upplevs lite större.
  • Vissa vill att deras vibrator ska se ut som ett kön och andra vill att den ska se lekfull ut som exempelvis en delfin, kaninen eller andra fanastifulla utföranden. Vilken färg man väljer är också en smaksak. ex: hudfärgad, svart, rosa, lila, blå, röd, gul eller kanske regnbågens alla färger.

Använd glidmedel
Glidmedel behövs nästan alltid tillsammans med en dildo/vibrator. En leksak kräver mer glid än vad ett kön gör. Leksaken i sig upplevs annorlunda. Det är också lätt att friktion uppstår vilket kan ge microskopiskt små sprickor, där bakterier lätt får fäste - detta förhindras om man använder glidmedel, då friktionen minskas.

Författare: Lis Jacobsson 

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Royal Climax
Royal Climax
349 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Durex Intense Orgasm Gel
Durex Intense Orgasm Gel
169 kr
Köp
Info