•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Att välja rätt knipkulor

Det är inte alltid så enkelt att välja vilka knipkulor man ska köpa, då det finns ett stort urval av knipkulor att välja bland. Vi hjälper dig med lite tips så att enklare kan hitta rätt knipkulor för just dig.


När ska man börja använda knipkulor

Du kan aldrig börja för tidigt. Det är alltid bättre om du börjar träna innan du fått problem, för det är givetvis enklare att underhålla något som inte blivit försvagat ännu. Ju större besvär du har desto längre tid kan det ta att få ordning på muskulaturen. Bäckenbottenträning kan ta tid, det kan ta upp till 20 veckor innan du ser resultat. Har du inte fått något resultat på 20 veckor med dagliga bäckenbottenövningar, så bör du söka hjälp inom sjukvården. En stark och uthållig bäckenbotten är en av de viktigaste funktionerna för att förebygga och förhindra urin och avföringsläckage samt framfall. Oavsett vilken ålder du börjar träna så ger träningen alltid god effekt på bäckenbotten och förbättrar även sexlivet, då starka bäckenbottenmuskler ger enklare och starkare orgasmer.

Material

Billiga knipkulor
De billigaste kulorna är oftast de som är gjorda i hårdplast eller PVC. Snöret mellan kulorna är oftast gjort i bomull så pga. det behöver vara extra noggrann med rengöringen. Knipkulor i hårdplast går bra att koka för att göra dem helt bakteriefria, då det lätt fäster bakterier i bomullssnöret.
Dessa kulor kan vara bra om du har stora besvär med smärta i underlivet, då de tillsammans med glidmedel glider väldigt lätt och på så sätt ger minimal friktion mot slemhinnorna. Till dessa kulor kan du använda både vatten och silikonbaserat glidmedel.
https://lustjakt.se/sv/artiklar/elvie-exotic-balls.html

Knipkulor i latex/gummi
Knipkulor som är gjorda i gummi eller latex är bra och prisvärda standardkulor. Även snöret brukar vara överdraget med latex eller gummi vilket gör dem lätta att rengöra. Till dessa kulor kan du använda både vatten och silikonbaserat glidmedel. Är du allergisk eller känslig för latex och gummi så kan du välja knipkulor i silikon istället. Dessa kulor har blivit ovanligare då det är bättre att satsa på ett par tillverkade i silikon.

Trygga knipkulor
Knipkulor gjorda i silikon är det absolut tryggaste valet då silikon är ett material som är hudvänligt och skonsamt. Silikon kan man aldrig bli överkänslig emot så det är ett mycket bra material. Till dessa kulor används ett vattenbaserat glidmedel alternativt ett silikonglid för silikonprodukter.

Kulornas utförande

Knipkulor kan se ut på många olika sätt. Det finns de med 1 eller 2 kulor på ett snöre. Det finns de som är helt runda, ovala, droppformade eller ”barbapappa-formade”. Här kan man inte enkelt säga att en kula är bättre än den andra, utan här är det väldigt individuellt vad man föredrar.
Här nedan beskriver vi lite skillnader mellan kulorna:

Droppformade kulor
Det kan vara så att den droppformade kulan är lite enklare att föra in, än den stora helt runda kulan och på så sätt upplevs den mera positiv.
https://lustjakt.se/sv/artiklar/iris-triple-balls-set.html

Kulor med fast eller mjukt snöre mellan kulorna
Vissa kulor har en fast distans mellan kulorna och andra kulor har ett mjukt tunnare snöre mellan kulorna.   De med fast distans mellan kulorna aktiverar/tränar ett litet större/längre område inuti slidan.
De kulor som har det mjuka snöret,  kommer tätt samman när man fört in dem i slidan och tränar då det området.  Med dessa så kan man också avancera träningen, genom att ha en kula hängande på utanför slidan, då blir de tyngre och svårare att hålla kvar.
Knipkulor med fast distans: https://lustjakt.se/sv/artiklar/alive-knipkulor.html
Knipkulor med mjukt snöre: https://lustjakt.se/sv/artiklar/rocknroll-balls.html

Lätta singelkulor
Om du tycker att två kulor känns för stort eller att du upplever dem obehagliga, så kan du välja en singelkula istället. När du är nybörjare eller har förslappad muskulatur så kanske du vill börja med kulor som har en lägre vikt? Knipkulor som endast har en kula väger generellt mindre, men inte alltid. Se kulans vikt.
Kvinnor med bakåtvänd eller nedsjunken livmoder kan föredra en kula istället för två, då två kan kännas obehagligt med de längre dubbla kulorna.  Även de som har livmodern bortopererad föredrar ofta en kula.
Variant med enbart en kula: https://lustjakt.se/sv/artiklar/layla-tulipano-balls.html
Här är en variant där du kan välja mellan en eller två kulor: https://lustjakt.se/sv/artiklar/swish-shape-balls.html

Två kulor
De bäckenbottenvikter som har två kulor på ett snöre gör att ett större/längre område blir muskelaktiverat inuti slidan. På så sätt är det positivt med två kulor.

Tyngre kulor
När du är vältränad eller vill ha större utmaning och träningsmotstånd, så kan du välja knipkulor med en större tyngd/vikt. Du kan också avancera träningen genom att lyfta vikter samtidigt som du gör knipövningar. Du kan också ha dem när du är ute och går. Ett tips kan då vara att hålla knipet exempelvis mellan 2 lyktstolpar.
https://lustjakt.se/sv/artiklar/layla-peonia-balls.html

Storlek på slidan
Vi har alla olika ”storlek” på slidan, både genetiskt och genom påverkan av exempelvis övervikt, graviditet, hormonella förändringar, förlossning mm. Vissa är tightare och andra är större.

Jag har inga problem att hålla knipkulorna

Om du för in ett par knipkulor och du inte har det minsta problem att hålla dem kvar, behöver det inte betyda att du har så bra slidmuskulatur, så att du inte behöver träna knipövningar - Det kan betyda att du är lite tightare i slidan och därför sitter kulorna kvar, men du kan fortfarande ha problem att hålla tätt vid exempelvis vid hosta, skratt, träning eller annan ansträngning. Det är viktigt att alltid ha glidmedel på knipkulorna vid införandet så att kulorna inte irriterar slemhinnorna i slidan. Av samma anledning så behöver du inte använda kulorna längre än normalt. Gör aktivt dina knipövningar när du har kulorna inne och då behöver inte din träning ta så många Glider kulorna ut när du står upp, då måste man börja med att göra knipövningar liggande. Det är också enklare att göra liggande knipövningar om man är ovan.

Mindre knipkulor
Tycker du att knipkulor på 3 cm är för stora för dig även när du för in dem med glidmedel, så finns det mindre varianter som du kan träna med istället.
https://lustjakt.se/sv/artiklar/sweet-glass-balls.html
https://lustjakt.se/sv/artiklar/flip-loop-balls.html

Utbytbara kulor
Det finns knipkulor som har utbytbara vikter, så att du ska kunna anpassa kulorna efter dina behov och din utveckling.
https://lustjakt.se/sv/artiklar/pelvix-concept.html

Utför träningen

Det viktigaste är att man tränar med knipkulor, då dessa kulor gör så att man alltid kniper på rätt sätt! Samt att kulorna också ger ett motstånd i själva knipövningarna och på så sätt ger de större och snabbare effekt åt träningen än utan kulor.  Det är också anledningen till att kulorna är så pass stora som de är.
-Men kom ihåg att den träningen som blir gjord, är den bästa träningen!
Försök att få in din bäckenbottenträning som en rutin i vardagen. Kanske träna varje gång du duschar? Eller varje kväll när du lägger dig?
Tänk på att träningen inte behöver hålla på mer än några minuter totalt.
Efter förlossning är det bra att träna 3 gånger per dag för att sedan träna några gånger per vecka. Gäller även den som genomgått kejsarsnitt.
Alla kvinnor bör underhållsträna 3 gånger/vecka.
Med hjälp av knipövningar med knipkulor så kan du effektivt träna upp dina muskler i bäckenbotten och på så sätt blir starkare, minska eller bli helt fri från dina besvär och som ett extra plus få ett bättre sexliv.

Geishakulor

Geishakulor är två små kulor och främst avsedda att användas för njutning under samlag. En del kvinnor, främst de med vältränad bäckenbottenmuskulatur, använder dessa även som knipkulor. Men många blir istället besvikna om de köper dessa för att träna. Många kan inte ens hålla kvar dem. Samt att dessa kulor inte har något utdragssnöre som vanliga knipkulor har. Det är generellt bättre att använda kulor som är tillverkade för bäckenbottenträning (runt 3 cm i diameter) för dessa ger också ett motstånd i själva knipet genom sin storlek. De gör så att man alltid kniper på rätt sätt samt att knipkulor ger större effekt åt knipövningarna.

Vibrerande kulor

Det finns knipkulor som även vibrerar, ett sätt att kunna förena nytta med nöje.
Här finns det också kulor som vibrerar mer ju hårdare du kniper.
https://lustjakt.se/sv/artiklar/we-vibe-bloom.html
https://lustjakt.se/sv/artiklar/miu-miu-vibe-balls.html

Kan du få en längre förlossning med vältränad bäckenbottenmuskulatur

Nej, det är en myt att man kan få det. Nya studier har visat att kvinnor med vältränad bäckenbotten får kortare krystning och de har även en bättre kroppskontroll.

Det viktigaste är att du alltid tränar bäckenbotten på tre olika sätt:

Snabbheten – genom att knipa snabbt många gånger i rad.
Styrkan – genom att knipa så hårt du kan , upprepade gånger
Uthålligheten – genom att hålla knipet så länge du kan.

Välj din favorit bland de knipkulor vi säljer här.
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Autorabbit
Autorabbit
379 kr
499 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Royal Climax
Royal Climax
349 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Durex Intense Orgasm Gel
Durex Intense Orgasm Gel
169 kr
Köp
Info