•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Lustjakts Blogg

Jag kommer i ett antal blogginlägg att ta upp Lustjakts syn på detta och hur vi agerar i dessa frågor. Den första inriktningen jag tänkte ta upp är miljötänkande och alla de miljösymboler som många företag försöker att profilera sig med.

Som miljövän så skulle jag vilja se mycket mer långtgående redogörelser för hur olika företag hanterar miljöfrågan och inte bara en massa symboler utan bakomliggande innebörd. Den redogörelse jag gör här kommer jag se till så att den även kommer att presenteras på www.lustjakt.se.

De olika områden som vi aktivt jobbar med på Lustjakt är: Transporter, återvinning(produkter), källsortering och arbetsmiljö.

Transporter
Vi har transporter till Lustjakt och från Lustjakt. När det gäller ankommande gods så har vi policyn att helre "beställa för mycket än för lite". Bakgrunden till detta är att vi vill minimera transporterna till Lustjakt av tre skäl: Arbetsmiljö, miljöpåverkan och kostnadseffektivitet. Vi ser inga anledningar till att beställa en pall åt gången när vi lika gärna kan beställa tio. Den enda riktiga nackdelen med stora inleveranser är att det är ett mer kapitalintensivt arbetssätt vilket vi inte ser som ett problem då vi genomgående har en mycket stabil ekonomi.

När det gäller transporter till våra kunder så är det svårare för oss att påverka, men vi ser alltid till att alla försändelser skickas vid ett och samma tillfälle varje dag.

Återvinning
Som importör av elektronikprodukter så omfattas vi av producentansvaret vilket innebär att vi är registrerade hos naturvårdsverket och att vi där varje år rapporterar hur många produkter vi importerat och hur många vi emottagit för återvinning.

Det stora bekymret med att vi tar hand om och i vår tur källsorterar produkterna, är att det krävs ytterligare en transport till oss när produktens livslängd är slut. Av anledning av detta så är det inte helt ovanligt att vi inte kräver produkten i retur till oss vid en reklamation utan att vi helt enkelt skickar kunden en ny.

Skall vi också börja använda Naturvårdsverkets logotype, svanen eller kanske nyckelhålsmärkningen?

Fortsättning följer...

2013-12-21 @ 20:14:12
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden MgbSqD:
Kommentarer:
Fortsätt »
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Orgasm Gel
Orgasm Gel
99 kr
Köp
Info