•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Lustjakts Blogg

Att schemalägga ditt sexlivMalou von Sivers talar om närhet och sex i podden "Tankar med Daniel Redgert."

TV4-profilen berättar där om varför hon tycker att det är viktigt att ha ett rikt sexliv.
Hon säger också – "Jag är inte främmande för att man schemalägger det."

Vi på Lustjakt håller med, det finns perioder i livet där man är trött, utarbetad, stressad, nedstämd osv. Perioder där man exempelvis lägger största energin på jobb och barn, då är det lätt för att sexlivet försvinner pga av stress och ork. Nedsatt/minskad/bristande lust är något som kan inträffa för både män och kvinnor i alla åldrar. Alla har vi olika mycket sexlust, i olika perioder i livet.

Under dessa perioder är bra att försöka planera in närhet, kramar och smek som troligtvis också väcker lusten till att ha sex. Vi behöver närhet för att må bra och när vi berör varandra så producerar kroppen hormonet oxytocin. Exempelvis en kram som varar i minst 20 sekunder påbörjar en terapeutisk effekt på vår kropp och själ. Oxytocin har många fördelar på vår fysiska och psykiska hälsa och hjälper oss bla att koppla av, det motverkar också ångest och rädsla samt får oss att känna oss lugna och trygga.

Enligt en undersökning så har hela 22 procent av Svenskarna sex mer sällan än en gång varannan månad. Var fjärde svensk rapporterar att de ligger en gång varannan månad eller mindre medan var tredje har sex en gång i veckan eller oftare. De vanligaste orsakerna uppges vara stress och brist på energi.

Sexualiteten har i alla tider varit en källa till lust och glädje i människors liv. Så kan det bli igen även om man för tillfället har en svacka. Med små enkla tips och hjälpmedel kan man ofta få en förbättring på det som vänt upp och ner på sexlivet.

Ett stimulerande medel kan ibland ge bra resultat genom att det värmer, kyler, pirrar eller ökar blodcirkulationen i området. Men själva lusten sitter i hjärnan och för att väcka den så behöver man hjälpa det stimulerande medlet på traven. Det kan du göra exempelvis genom att starta ett förspel med kel, gos och smekningar, läs en erotisk novell, se på en film som väcker lusten eller använd en sexleksak som ger nerverna extra stimulans.
Blunda, slappna av och känn efter inifrån hur smekningarna, vibrationerna och kyssarna känns. Många gånger väcks lusten under själva förspelet och gör den inte det, så har du/ni i alla fall gjort ett försök. – Ge inte upp, utan försök igen vid ett senare tillfälle.
Glöm inte att prata ordentligt om det hela, för det är lätt att partnern till den med nedsatt lust känner sig ratad eller misslyckad, för att din lust inte har väckts till liv. Det är också lätt att partnern kan tro att man tröttnat på förhållandet. – Så samtal är mycket viktigt!
Pågår den bristande lusten under lång tid, så kan det också vara bra att ta kontakt med någon professionell för att komma vidare. 

Så vi på Lustjakt säger: Sätt undan tid för varandra. Närheten är viktigare än man tror!

2017-06-16 @ 11:54:49
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden XMPZtf:
Kommentarer:
Fortsätt »
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Pheromones Elexir For Her
Pheromones Elexir For Her
119 kr
Köp
Info