•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Pressreleaser från Lustjakt

Silikonbaserade glidmedel med silikon torkar ut och kan därmed skada sexleksaker av silikon – med ett enda undantag. Det visar en test utförd av branschledaren Lustjakt. Däremot kan de utan problem användas tillsammans med sexleksaker gjorda i andra material (dock ej cyberskin, loveclone och liknande).   

 −         I flera år har det funnits skilda åsikter om hur silikonbaserade glidmedel fungerar med andra silikonprodukter. Vi bestämde oss för att bringa klarhet i frågan och göra ett eget test, säger Lis Jakobson pressansvarig på företaget Lustjakt som är störst i Sverige inom sexleksaker och hjälpmedel för mer lust och glädje.

 Det tre månader långa testet av 28 produkter och 3 olika silikonbaserade glidmedel påvisade flera oönskade effekter på produkterna, varav uttorkning var den främsta.  Två varumärken utgjorde dock undantag. Glidmedel från Pjur visade sig fungera utmärkt ihop med vibratorer från Swan Products. Företagen Swan och Pjur har även genomfört ett eget internationell test där företagens olika produkter testades tillsammans, varpå inga materialförändringar kunde upptäckas.

 −         Vår rekommendation är att främst använda vattenbaserade glidmedel med sina sexleksaker och hjälpmedel av silikon. Det enda undantaget gäller glidmedel med silikon från Pjur tillsammans med Swan-produkter som fungerar utmärkt ihop. Om man ändå använder ett silikonbaserat glidmedel så är det viktigt att tvätta produkten direkt efter användning med ett antibakteriellt medel. Då håller de längre.

 −         Båda dessa tester motsvarar sannolikt en lång tid av användande under normala förhållanden men vi vill att våra kunder ska känna att de köper produkter som håller länge och att de får kunskap om hur man använder dem på ett hygieniskt och säkert sätt.

 Många föredrar silikonbaserade glidmedel eftersom de till skillnad från vattenbaserade medel inte dunstar och därmed behåller sin glidförmåga under längre tid.  

2013-12-21 @ 17:52:15
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden cgWYWx:
Kommentarer:
Fortsätt »
Populärast i kategorin
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Hair Remover
Hair Remover
149 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Geisha pearls
Geisha pearls
179 kr
Köp
Info
Alive knipkulor
Alive knipkulor
249 kr
Köp
Info