•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

13 tips på varför just DU skall använda sexleksaker

Vilken sexbutik är egentligen bäst.

1. Ju mer sex du har desto mer tillfredsställd blir du. Vilket då rimligtvis borde innebära att du känner dig mer nöjd med livet. Vilket i sin tur torde innebära att ett bra hjälpmedel för sex hjälper dig till ett bättre liv. 

2. Om man har ett öppet sinne så lever man livet till fullo. Att se på sexleksaker som ett roligt inslag och en skön krydda till livet gör att livet blir mer färgglatt och roligt. Våga säga ja kanske, istället för nej. Har man inte testat så vet man ju inte om man kan få ett ännu bättre sexliv. 

3. I en undersökning uppgav 94% av de tillfrågade att de fick en större tillfredsställelse när de använder en sexleksak.

4. Vibrationer är en av de absolut bästa stimulansmetoderna för kvinnans klitoris eller mannens ollon. Vibrationer påverkar nerverna på djupet på ett sätt som vanlig beröring inte kan göra. Idag så har det också kommit produkter med vakuum och luft med de flesta sexleksaker har vibrationer.

5. Sexleksaker är ett alldeles utmärkt sätt att lära känna sitt eget underliv och sina behov. Här kan du läsa mer om att välja sexleksaker för kvinnor och sexleksaker för män

6. Sexleksaker är ett perfekt verktyg för att utforska sin egen sexualitet. Upptäcka vad man gillar utan stress och press. 

7. Frekvent användande av sexleksaker ger en ökad sexlust. 

8. De löser sexuella problem. Såsom glidmedel vid torrhet i slidan, en potensring vid sviktande stånd, fördröjande spray om man kommer för snabbt, en vibrerande leksak för att enklare få orgasm samtidigt, pump om du har problem att få erektion, stimulerande droppar om man behöver mera stimulans mm. 
Sexleksaker och sexhjälpmedel kan vara det som enkelt hjälper till att lösa ett problem, som drabbar båda i ett förhållande. 

9. Sexleksaker gör sexlivet mer varierat och roligare, vilket också gör att sexlusten ökar. Att ha roligt tillsammans är mycket viktigt, även när det gäller sexlivet.

10. Att köpa sexleksaker är att investera i sin egen njutning. Väl värt att betala för.

11. Att använda sexleksaker under samlaget kan förhöja känslan samt ge er möjlighet att nå orgasm samtidigt eller tom för att få orgasm överhuvudtaget. 

12. Sexleksaker, variation och nya upplevelse kan återuppväcka ett slumrande sexliv till liv igen. Sexleksaker kan också bryta en slentrian som lätt kan smyga sig in i sexlivet när man varit tillsammans i många år. 

13. Du kan upptäcka nya sidor hos dig själv som du inte visste fanns.

Här är fler positiva effekter som sexleksaker ger indirekt genom ökad sexlust: 

* Sex förstärker ditt immunförsvar. Genom att ha sex regelbundet så ökar immunförsvarets viktiga ämne lgA med upp till 30 procent.  

* Sex gör dig lycklig, vilket gör att sex förebygger depressioner.
Dopamin, belöningshormonet som styr vår motivation och som gör dig glad, lugn samt att det också höjer koncentrationsförmågan. Noradrenalinet skapar entusiasm och optimism. Så det är många hormon som påverkar oss positivt efter sex.

* När du har sex så utsöndras det smärtlindrande hormoner och du blir därmed mindre känslig för smärta. Det gör att sex kan minska allt från huvudvärk till PMS-besvär.  
I en amerikansk migränstudie upplevde hälften av försökspersonerna att huvudvärken minskade efter samlag.


* Forskning visar att sex stärker vårt självförtroende. Det gör dig också lugn och höjer koncentrationsförmågan.

* Sex fördjupar din relation. Fysisk närhet ökar närhetshormonet Oxytocin. Det får oss att känna ökad trygghet och tillit till vår partner.

* Sex förbättrar din sömn. Vid en orgasm så frigörs en stor mängd Oxytocin, som i sin tur gör det lättare för oss att somna. En god sömn är bra för både immunförsvaret, vikten och blodtrycket.

* Sex dämpar stress. Forskare på University of West Scotland menar att de som har sex minst en gång varannan vecka, klarar sig bättre i stressade situationer och är rent allmänt bättre på att hantera stress. Detta beror på att det frigörs endorfiner och oxytocin.

* En orgasm är väldigt bra träning för bäckenbottenmuskulaturen, ju flera orgasmer ju mera minskar du risken för framtida läckage. 

* Att ha samlag är ingen dålig träning och det förbränner en hel del kalorier i genomsnitt förbränner du 150 kalorier med en halvtimmes sex.

* Sex skyddar mot cancer.  Sexhormonet oxytocin har många goda egenskaper, men en av de viktigaste är nog att det verkar kunna skydda mot bröstcancer. Det finns undersökningar som pekar på att regelbundet sex har en förbyggande effekt när det gäller cancer. Man har också sett att män som får utlösning ofta, har en minskad risk för prostatacancer. 

* Du ser yngre ut. En undersökning på 3500 personer i 10 olika länder visar att de som har ett aktivt sexliv gör att du ser yngre ut och är i bättre form än personer som sällan har sex. 

* Ett längre liv? En brittisk studie med över 1000 deltagare fann att dödstalet var halverat bland de som hade minst två orgasmer varje vecka, jämfört med de som låg mer sällan än en gång i månaden. En annan studie på 3 500 skotska män visade att ett aktivt sexualliv gjorde att männen levde längre och hade minskad risk att drabbas av en blodpropp.
De djupa andetagen som man tar under ett hett samlag, får din kropp att slappna av och syresätta ditt blod. Vilket är bra för hjärtat. Det är även hormonerna oxytocin och DHEA, som friges under en orgasm och dessa kan förebygga hjärtproblem.

Författare: Lis Jacobsson

Svårt att välja sexleksak? Se kategorin Bästa sexleksakerna 

Populärast i kategorin
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info