•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Här samlar vi lite vanliga frågor vi får om dildosHomeparty, två tjejer ler

Historiskt sett så har kvinnor använt en dildo under årtusendel för att tillfredsställa sig själva. Har du några frågor om dildo, vill ha tips på vilken sorts dildo du ska köpa eller hur du använder en dildo så kanske du hittar svaren här.

Är du intresserad av att köpa en dildo, gå till kategori Dildos

Vilket material är bäst när man skall köpa en dildo?

En fråga som är omöjlig att svara på. Ingen människa är den andre lik så önskemålen varierar stort. Vi har satt ihop en liten sida om de olika material som dildos kan tillverkas av.
Lustjakts beskrivning av olika dildomaterial.

Varför skall man köpa en dildo när man kan köpa en med vibration?

Det är lite som att jämföra äpplen och päron. En dildo är mycket hållbar då den saknar rörliga delar och den kan vara oerhört flexibel och följsam av samma anledning. Däremot så kan inte en dildo ge extra stimulans till exempelvis klitoris då den inte vibrerar. En riktigt mjuk och härlig dildo kan ge helt fantastiskt underbara upplevelser, fast på ett helt annat sätt än en vibrator.

Vad är egentligen en dildo?

En dildo är en stav utan vibration som är avsedd för penetrering.

Varifrån kommer ordet dildo?

Det troligaste är att ordet "dildo" härstammar från renessansens Italien och ordet "diletto", att njuta, Eller möjligtvis från det latinska ordet "dilatare", att "öppna sig stort".

Hur länge har det funnits dildos?

Den första dildo vi känner till tillverkades för över 12.000 år sedan i Kina men det är mycket troligt att dildos fanns långt tidigare än dess. Den moderna människan är ca 150.000 år gammal och det är högst troligt att då de var lika utvecklade som oss och hade samma sexdrift så använde de redan då hjälpmedel för att simulera manslemmen.

Kan man få klamydia av att använda en redan använd dildo?

Ja, en använd dildo kan smitta om den inte är rengjord. Klamydia smittar via sekret t ex lubrikation från vaginan och om det kommer i kontakt med slemhinnor. Tvättar du dildon med rengöringsmedel så dör alla bakterier.  Om du delar dildo med någon annan innan rengöring, så är ett tips att använda kondom på dildon och byta kondom när ni byter användare. 

Är det farligt att använda en dildo/vibrator om jag är gravid?

Nej, barnet tar inte skada av att du använder en dildo eller vibrator när du är gravid. Barnet ligger väl skyddat av den starka livmoderväggen och av fostervattnet. 
Däremot så är det viktigt att du använder en sexleksak i bra material. Välj en produkt som är gjord i silikon, hårdplast, TPR/TPE eller en produkt där det uppges att den är ftalatfri/non toxic. Under graviditeten är du extra infektionskänslig. Det är därför extra viktigt att du rengör dina leksaker noggrant så att du inte får någon infektion. Använd ett bakteriedödande medel så att du är säker på att produkterna blivit helt rena.

Behöver jag glidmedel till min dildo?

Ja, för att din dildo ska komma till sin fulla rätt så behöver du glidmedel. En sexleksak kräver oftast mera glid än vad ett kön gör.
Vilket glidmedel du ska välja, beror på hur mycket sekret (fuktighet) du själv producerar. Ett vattenbaserat glid fungerar som starthjälp. Om dildon upplevs sträv, så behöver du ett bättre glid med längre glidegenskaper. Vi föreslår då ett silikonbaserat glidmedel. 
Tänk bara på vilket material din dildo är tillverkad i. Silikonglid bör inte användas till produkter som är gjorda i Silikon, Cyberskin, Loveclone. Nu finns det speciella silikonglidmedel som du kan använda även tillsammans med silikonprodukter. Använd aldrig olja till dina produkter. Olja löser upp och förstör alla mjuka material. 

Kan jag använda olja till min dildo?

Det beror på vilket material din dildo är tillverkad i. Till hårdplastprodukter kan du använda olja om du så önskar. Är dildon däremot tillverkad i ett mjukare material exempelvis Jelly, Silikon, Cyberskin mfl så löser oljan upp och förstör din dildo på sikt. Detta gäller även kondomer. 
Använd ett vattenbaserat eller silikonbaserat glid i stället, så håller din dildo i många, många år. 

Jag undrar vilket som är det bästa och mest hygieniska sättet att rengöra sin dildo?

Rengör den med ett bakteriedödande medel som är till för att rengöra dina sexleksaker exempelvis Hygiene. Du kan skölja av din dildo/vibrator (om den är vattentät) sedan ha på Hygiene och låta den ligga en liten stund, därefter sköljer eller torkar av Hygienet. Nu är din leksak bakteriefri. Använd inte produkter som kan innehålla olja, då olja kan skada/lösa upp din produkt. 

Jag har hört ordet dongar, vad är det för något?

Dong är ett annat ord för dildo, alltså en stav utan vibrator. Fast idag har ordet dildo blivit ett samlingsnamn för alla stavar, från början var dildo en stav utan vibration. 

Jag har fått en dildo i present som är grov och stor. När jag försökte använda den gjorde det ont, vad gör jag för fel?

Det kan helt enkelt vara så att du har fått en för grov dildo, som inte passar dig. Alla tycker vi olika. En del tjejer gillar själva töjningen av en grov dildo medans andra tjejer tycker att det gör ont. Det är viktigt att alltid använda glidmedel till dina sexleksaker, en stav kräver mera glid än ett kön. Prova att köpa en dildo som är mindre i omkrets. Ofta så köper man för grova stavar. En stav upplevs annorlunda än ett kön. Brukar rekommendera att man väljer en lite mindre stav i omkrets än vad favoritstorleken är på ett kön. 

Jag har köpt en dildo i loveclone, hur sköter jag om den?

Loveclone, Cyberskin, UR3, Realskin, Ultraskin, Superskin, Loveskin är material som är mycket verklighetstrogna, de känns alltså som hud. Efter användning måste materialet tvättas, vi rekommenderar bakteriedödande medel exempelvis Hygiene och därefter klappar du den försiktigt torr med en handduk och låt den därefter stå och lufttorka i minst 15 minuter. Behandla den därefter med Powder eller majsstärkelse, detta för att den ska bevara sin verklighetstrogna känsla. Pudrar man den inte så blir materialet klibbigt. 
Använd aldrig talk eller babypuder, eftersom dessa kan orsaka irritation (talk har också visat sig ha samband med livmoderhalscancer).
Populärast i kategorin
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Twilight Pheromone Men
Twilight Pheromone Men
299 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info