•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Silikonbaserade glidmedel

För dig som efterfrågar ett glidmedel som behåller sin glidförmåga under en längre tid så har silikonbaserade glidmedel den stora fördelen att de inte dunstar bort lika fort som vattenbaserade glidmedel. De silikonbaserade glidmedlen är också mycket drygare än de vattenbaserade. De räcker alltså betydligt längre. Silikon är ett ämne som inte bryts ner och lämnar såledeskroppen i samma form som när det fördes dit. 

Tillverkarna av silikonbaserade glidmedel råder oftast att man inte använder silikonbaserat glidmedel tillsammans med produkter gjorda av silikon då det finns risk för att de blir förstörda. Vi vill dock flika in att under våra mer än tio år i branschen så har vi egentligen aldrig sett några större problem med att använda silikonbaserade glidmedel tillsammans med silikonprodukter, men vi vill ändå inte rekommendera detta då tillverkarna säger annorlunda.


Silikonbaserade glidmedels olika användningsområden

Silikonbaserade glidmedel fungerar alldeles utmärkt med kondom (dock ej med silikonbaserade kondomer) och de är helt doftlösa. Vi rekommenderar dem för dig som lider av vestibulit eller vaginism då silikonbaserade glidmedel har långvarig effekt, vilket gör att det är lättare att slappna av då man inte hela tiden behöver bekymra sig över att glidet snart kommer att minska. De är också bra vid exempelvis klimakteriebesvär eller när man ammar, då man ofta lider av torra och sköra slemhinnor. Vid analsex så rekommendrar vi absolut ett silikonbaserat glidmedel.

De kan också användas som "hudlotion" på torra hudpartier eller vid massage istället för olja. Som massageolja så är de ofta väldigt lämpliga då man inte behöver byta typ när man närmar sig de mer intima delarna av kroppen. Silikonbaserat glidmedel är också bra om du vill ha sex i duschen eller badet, då det är fungerar tämligen bra även i vatten. Du kan även använd detta glid för att smörja in dina leksaker i jelly. Detta för att förhindra att de torkar ut och spricker.

Hållbarheten är ca 4 år om inget datum anges på förpackningen.

Glidmedel på sexleksaker i silikonmaterial?

De flesta tillverkare avråder från användning av silikonbaserat glid på produkter i silikonmaterial då dessa kan ha en negativ inverkan på materialet. Använd istället vattenbaserat glid. Det råder dock delade meningar om detta. Läs artikel Silikon och silikon

 

Är silikon farligt eller olämpligt i glidmedel?

Silikon har använts för medicinskt bruk i mer än 50 år och materialet har visat sig vara väldigt skonsamt mot kroppen. Silikon är s.k. polymerer - långa molekylkedjor - uppbyggda av några av våra vanligaste grundämnen: kol, kisel och syre.

Via dricksvattnet får varje individ årligen i sig 1-2 gram silikon. Ämnet förekommer även i kosmetikaindustrin som ingrediens i läppglans och vissa krämer samt i födoämnen, förpackningar i livsmedelsindustrin m.m.

Citat från Karolinska Universitetssjukhusets webbplats:
"På senare år har det, bland annat i massmedia, diskuterats mycket om silikon kan förorsaka cancer eller vissa mycket ovanliga så kallade autoimmuna sjukdomar.
Några bevis för att silikon skulle vara farligt har inte förkommit, trots att stora patientgrupper med silikonproteser undersökts under lång tid efter operationerna. Däremot kan det finnas risk att det rekonstruerade bröstet kan kännas för hårt eftersom det alltid bildas ärrvävnad runt protesen."

Vi kan inte hitta några belägg för att det skulle vara farligt att använda silikonprodukter i dagsläget. Skulle det komma nya rön så kommer vi omedelbart att ompröva vår inställning baserat på de nya forskningsresultaten. Men tills dess så rekommenderar vi varmt våra kunder att använda silikonbaserat glidmedel. Det är det absolut mest sålda glidmedlet på marknaden.

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Eros Woman Silicone Care 100ml
Eros Woman Silicone Care 100ml
219 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info