•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Skötsel av sexleksaker

 
Det är viktigt att sköta om och alltid rengöra leksaken efter användning. Hur tråkigt det än kanske kan kännas efter nöjet så är det värt det både för dig och din leksak. Det ökar produktens livslängd och det minskar risken för bl a infektioner och irritationer. Här följer några enkla steg för hur du bäst tar hand om din produkt. Om din produkt har bifogade skötselanvisningar rekommenderar vi att de följs.

Rengöring 
Ta för säkerhetsskull ut ev batterier innan du tvättar av din leksak. Använd inte tvål, det kan torka ut materialet och förstöra din produkt. Skölj noggrant av produkten i ljummet vatten. Tänk på att vara försiktig runt reglage och batterilucka så att inte vatten kommer in där.Om du av misstag skulle få in lite fukt in i batterifacket tar du av locket och låter produkten torka i rumstemperatur. För att förhindra att batterikontakterna rostar kan du ta på pyttelite vaselin på dem. Stryk sedan på ett bakteriedödande rengöringsmedel, t ex Hygiene*, för att ta bort bakterier och minska risken för bakterietillväxt.

*Hygiene desinficerar utan att skada materialet, samtidigt som det är milt mot huden. Det dunstar snabbt och produkten självtorkar fort.

Efterbehandling
Efter rengöringen är det bra att smörja in produkter i mjuka material (som latex, gummi och jelly) med ett silikonbaserat glidmedel så de inte torkar ut utan fortsätter vara mjuka och smidiga.
Produkter i hudliknande material, tex loveclone, cyber skin, magic flesh osv, håller sig bäst om de talkas efter rengöringen. Låt produkten först torka ordentligt och talka sedan med tex Powder.

Anmärkning
Använd inte silikonglid på produkter i silikon eller hudliknade material.

Förvaring
Förvara dina leksaker i separata förpackningar, gärna i originalförpackningen om den är lämplig annars går en plastpåse bra. Produkter som förvaras ihop kan reagera mot varandra och missfärgas eller smälta. Produkterna bör även skyddas från solljus, värme och fukt. Låt batterierna vara uttagna så de inte läcker och skadar din leksak.

Textiltvätt
Vi rekommenderar mild handtvätt och dropptorkning av de sexiga underkläderna.

Vill du veta mer?
Mer information om skötsel hittar du i artikel Skötselråd
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Pheromones Elexir For Her
Pheromones Elexir For Her
119 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Gen 3
Satisfyer PRO 2 Gen 3
599 kr
989 kr
Köp
Info