•  Maximal diskretion
  •  Fysisk butik
  •  Helsvenskt
  •  Kunniga medarbetare
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Vilken leksak skall jag välja

Sexleksaker finns i tusentals olika former, storlekar och funktioner. Du skulle kunna ha en för var dag i veckan! Men för att komma lite närmare vad det är just du vill ha, fundera lite över följande frågor:

- Vilken form tilltalar dig?
- Tycker du att vissa ser löjliga ut?
- Har du någon viss färg som du tycker om?
- Vet du vilken typ av material du vill ha? Silikon, jelly, gummi eller plast.
- Vill du ha något traditionellt eller något nytt och spännande.
- Har du problem med att få orgasm vid samlag?
- Vill du ha en grov eller en lite smalare?
- Gillar du extra mycket stimulans av klitoris?
- Vill du använda din leksak ensam eller tillsammans med någon?

Det finns inga "rätta" svar på frågorna. Det är individuellt vad som fungerar för just dig.

Det är helt klart lättare att välja om du funderar lite på vad du vill ha innan du shoppar. Sedan ska du veta att alla inte kan träffa rätt var gång, du får prova dig fram tills dess du hittar vad som är rätt för dig. Låt din åtrå vara din guide.

När du använder sexleksaker så förgyller du din tillvaro för dig och din partner samtidigt som du får ökad sexlust och underlättar orgasmen. Ha ett öppet sinne och prova nya saker, koppla av och ha kul, sex i alla dess former är faktiskt helt underbart!

Innan du läser längre så är det bra om du inser ett viktigt faktum: Det finns inga rätt eller fel när det gäller sexleksaker! Allt handlar om ditt personliga tycke och smak. Det som är "rätt" för dig kan vara "fel" för någon annan.
Här har du lite fler tips i ditt sökande efter en bra kvinnlig sexleksak.
Här hittar du fler tips på manliga sexleksaker

Att välja rätt material

Hursomhelst, det finns ett område som dock är rätt eller fel: Allergier.
Om din kropp reagerar med irritation, kliande eller en brännande känsla så betyder det att du troligtvis är allergisk mot materialet som leksaken är gjord av. Oftast gäller detta latexprodukter och vissa typer av gummi. Välj ex hårdplast, TPE/TPR eller silikon om du är allergisk.

Att välja stav

Ett tips är att välja en stav vars storlek är lite mindre än vad du normalt önskar i storlek på "den riktiga varan". En stav upplevs lite annorlunda än ett kön. Det är i så fall bättre att byta upp sig än att du köper en för stor som inte kommer till användning. I början av förspelet är det vanligt att man vill ha en mindre stav för att senare välja en större, då vaginan vidgar sig när man blivit upphetsad.

Om du har svårt att få orgasm eller vill ha effektfull njutning så kan du satsa på en stav med multifunktioner, en s k pärlstav eller rabbitstav (t ex Rabbit Pearl). Dessa stimulerar på flera områden samtidigt. 

Önskar du g-punktsorgasm så finns det flertalet stavar vars design underlättar g-punktsstimulans, s k g-punktsstav. Tänk på att en stav i hårdplast fortplantar vibrationerna bäst och vibratorn bör vara placerad långt fram i staven för att ge bäst effekt. G-punkten stimuleras också ypperligt genom rytmiska tryck, därför är det bra om staven är lite längre. 

Om du lätt blir öm i underlivet kan det bästa alternativet vara att välja en hård stav, då en hård, slät yta ger minst friktion. En mjuk stav, t ex i jelly, har en porös yta vilket ger mycket friktion. Den suger också åt sig mycket fukt vilket gör att du kanske behöver glidmedel fast du annars inte använder detta.

Klitorisvibratorer

Lättast sättet att få orgasm är att använda en klitorisvibrator, då klitorisorgasm är lättare att få än vaginal orgasm. Har du svårt att få orgasm ska du helst välja en hårt vibrerande. Du kan också med fördel använda dig av en stav med klitorisretare.

En annan typ av klitorisstimulatorer är Womanizer och Satisfyer som stimulerar klitoris med pulserande tryckvågor av luft. Intensiteten kan regleras från mycket lätt till intensiv och är ett bra val oavsett om du har lätt eller svårt för att få orgasm. De har lena silikonmunstycken som omsluter klitoris och ger en sugande och pulserande känsla utan beröring och utan vibrationer. 

Tänk på att du oftast behöver glidmedel tillsammans med en klitorisvibrator, så att du inte får skav och irritation.

Lösvagina/överdrag

En lösvagina är oftast väldigt tight när den är ny, så det är mycket viktigt att du använder ett glidmedel tillsammans med den.
Om du är grövre så är ett tips att välja en produkt som inte har ett ytterhölje, då blir leksaken flexiblare för din storlek. Fleshlights lösvaginor justerar du den sugande effekten genom att öppna eller stänga locket i botten.  
Lösvaginornas insida kan vara släta utan något mönster eller med mer struktur. Vill du ha extra stimulans är en lösvagina med mycket struktur ett bra väl. 

Potensringar

Potensringar sätts runt roten på penis, de förhindrar blodet att lämna penisen och förstärker där med erektionen. De kan också utöka mannens uthållighet och fördröja utlösning.
Potensringar finns i många utföranden, det kan vara en enkelring, flera ringar, med fäste även kring pungen, med plugg. Flexibla ringar passar de allra flesta och varierar i hur töjbara de är. Det är viktigt att de sitter åt såpass att de ger ett stabilt stöd utan att det blir så tight att det upplevs obehagligt. Ett säkert kort är de reglerbara ringarna, de passar alla oavsett storlek och du kan själv välja hur hårt ringen ska sitta. Fasta ringar i t ex metall saknar helt töjbarheten och kan vara lite svårare att använda men ger ett säkert och fast grepp.

Får du inte upp erektionen ordentligt kan en pump underlätta före du för på potensringen. 

Potenspumpar

Potenspumpar är ett bra hjälpmedel när du har svårt att få full erektion på egen hand. Det finns manuella pumpar där du själv pumpar upp ett tryck med blåsa eller ett handtag. Motordrivna pumpar skapar automatiskt ett tryck, de ger bekväm njutning och hantering. Saknar du kraft att själv pumpa upp ett tryck är en motordriven pump praktiskt.   

För att bibehålla den erektion du fått med hjälpa av pump så använder du dig av en potensring vid roten. 

Prostatastimulans

Bra att välja en prostataprodukt med ögla, snöre eller annat stopp så den inte glider inåt då analmuskulaturen jobbar uppåt, så att du inte tappar taget om din produkt och att du tryggt kan använda din leksak. Även g-punktsstavar fungerar vid prostatastimulans. Glidmedel är ett måste vid prostatastimulans så att du inte skadar dina slemhinnor och den anala muskulaturen. Viktigt att också använda ett rengöringsmedel så att du slipper bakterietillväxt på din leksak.

Analstimulans

Oavsett vilken typ av analprodukt du är ute efter så är det bra att börja med en som har mindre diametermått för att sedan öka i storlek. Det är viktigt att leksaken avsedd för analt ändamål har något form av stopp så att produkten inte glider in. För att få händerna fria kan man välja en med sugpropp. En leksak med vibrationer ger mer stimulans och får muskulaturen att slappna av kring anus. Att använda rikligt glidmedel vid analpenetration är mycket viktigt.

Analpluggar finns i en mängd olika storlekar och utformningar. En plugg sitter oftast bra på plats då de har en avsmalnande hals som ringmuskeln kramar om.

När det kommer till analstavar kan du använda i princip alla stavar och dildos. En slät stav glider enkelt in medans en med struktur ger mer stimulans. Tänk på att välja en med stopp eller som ger bra grepp.

Analkulor är ett band med kulor som sitter i följd, kulornas storlek kan både vara jämnstora eller variera i storlek. 

Gemensam njutning

Det finns flertalet produkter som man kan använda tillsammans. Mest populär är en vibrerande ring som ger effektfull njutning till båda parter under kärleksakten. Även We vibe är en mycket populär parprodukt och vissa av dessa kan styras via en App i telefonen, så ni behöver inte ens befinna er i samma land. 

Tillverkaren We-Vibe har lagt fokus på att du ska kunna njuta tillsammans med din partner även om ni befinner er på olika platser i världen. Du och din partner kan med en app på mobilen få kontrollen över den andras leksak. Som förspel, om en av er är ute på resa eller bara för att busa till det. Leksakerna är diskreta till utseende och ljudnivå. Appen ger också möjligheter då du kan skapa egna vibrationsmönster och reglera styrkan. Obs! De allra flesta är appstyrda men inte alla.

Ett överdrag ger framförallt extra stimulans åt kvinnan under samlaget med sin struktur. Önskar större mått på penis kan man välja ett överdrag som gör penisen grövre och/eller längre. Ett överdrag kan göra mannen mer uthållig då det minskar känsligheten i penis.    

En strap-on kan både män och kvinnor använda sig av för att penetrera sin partner med och ge njutning. De allra flesta strap-ons har någon form av sele som de gör att de sitter ordentligt på plats. Antalet stavar kan variera, en enkel eller dubbla. Vissa har stav på insidan selen för att stimulera den som har selen på sig. Det finns de med ihåliga stavar, som är ett bra alternativ när potensen sviker. Det finns också de stavar som träs på mannen för att kunna ge dubbelpenetration, vaginalt och analt samtidigt.

Vibrationer

Vibrationer fungerar lika bra för kvinnor som för män. En mycket stark vibrerande vibrator påverkar nerverna på djupet och ger dig en stimulans som du normalt inte kan få genom smekningar/beröring.  Om du har svårt att få orgasm så kan det också krävas en mera långvarig stimulering, vilket kan vara svårt att utföra för hand men med hjälp av en vibrator så är det enkelt.
Välj gärna en vibrator med flera olika hastighetslägen eller en som har en steglös kontroll, då har du stor valfrihet och kan testa dig fram till vilken vibrationsnivå som du gillar bäst. Om du har svårt att få orgasm så kan ett tips vara att välja en vibrator som når upp till starka eller mycket starka vibrationer på maxhastighet. Dream Diamond är en stav med mycket starka och djupgående vibrationer.

Tänk på

Ett bra glidmedel är A och O tillsammans med dina leksaker för att de ska upplevas på bästa sätt. Det är också viktigt att hålla din leksak bakteriefri genom att använda ett bra rengöringsmedel, t ex Hygiene.

Efter rengöring kan produkter med vissa material behöva talkas t ex loveclone och cyberskin. Ett hälsomedvetet alternativ är t ex Powder. Detta för att de ska återfå sin lena hudkänsla. 

För att ge en ny leksak en rättvis utvärdering så är det viktigt att vara medveten om att man bör ge den flera testtillfällen, speciellt om man aldrig testat något tidigare. Ljudet är ovant, känslan är helt ny, det kan vara svårt att slappna av de första gångerna och då är det svårt att avgöra hur leksaken verkligen är. Så slappna av och ge leksaken en rättvis utvärdering, om du inte skulle gilla den så har du kanske fått en vägledning i material, storlek, vibrationsstyrka, hårdhet, ljudnivå osv och kan välja något annat nästa gång.

Vad som också kan spela in i ett val när du söker batteridrivna leksaker är vad för batterityp de drivs av. De allra flesta drivs av vanliga batterier, där man behöver byta till nya batterier när de gamla tar slut. Använder man sin leksak flitigt kan det vara väl värt att välja bland de uppladdningsbara leksakerna. De kostar oftast lite mer i inköp men kan vara en bra investering. Dessutom smidigt för dig att inte behöva tänka på köp av batterier och det är snällare mot miljön.

Slutord

Att prova en sexleksak i samlivet gör att man enkelt bryter en slentrian som lätt smyger sig på och uppstår i långvariga förhållanden. Det är viktigt att man tänker på varandra och ser till att man har det mysigt tillsammans. Bådas njutning är viktig i ett förhållande och ett ordentligt förspel brukar främja ett gott sexliv.
Att också ha det kul tillsammans i sexlivet är viktigt. Första gången man använder en sexleksak kan det kännas helt onaturligt och man börjar lätt skratta när man exempelvis ser en delfin placerad på sin partner. Detta är jätteviktigt och redan där har ni brutit på slentrianen och har kul tillsammans i sexlivet. Det kan behövas några gånger innan man kan slappna av och uppskatta sexleksaken. Svårt att välja sexleksak?
Se kategorin Bästa sexleksakerna

Författare: Lis Jacobsson

Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
399 kr
899 kr
Hygiene
Hygiene
99 kr
Massage Tool
Massage Tool
399 kr
Satisfyer Kalender Delux
Satisfyer Kalender Delux
1295 kr
7240 kr
Satisfyer Premium Kalender
Satisfyer Premium Kalender
1795 kr
9970 kr
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Eros Woman Silicone Care 100ml
Eros Woman Silicone Care 100ml
219 kr