•  Mysig butik på landet
  •  Sveriges största riktiga butik
  •  Helsvenskt
  •  3-års garanti

Vi har AAA rating

Glidmedelsguide - Att välja rätt glidmedel

Genom att använda glidmedel vid onani och samlag så förhindrar du friktionsskador och får en skönare upplevelse. När du använder ett glidmedel så kan du tillfredsställa både dig själv och din partner på ett helt annat sätt. Det blir mjukt, vått och varmt. Bara känslan när du smörjer in det gör att lusten börjar infinna sig.

Här får du tips på olika glidmedel så att du kan välja det som känns bäst för dig.

Vattenbaserat glid
Ett vattenbaserat glid dunstar fortare, vilket gör det utmärkt om du bara behöver lite "starthjälp". Det är också bra när du vill behålla lite av friktionen. Vattenbaserade glid kan du utan problem använda tillsammans med alla sexleksaker, oavsett material. Det går lätt att tvätta bort och lämnar inga fläckar. Det är även kondomsäkert. 

Läs mer om Vattenbaserade glidmedel


Silikonbaserat glid
Ett silikonbaserat glid har bättre glidegenskaper än ett vattenbaserat. Det är drygare, har ett mer hållbart glid och passar även bra vid analsex. Sexleksaker gjorda i till exempel jellymaterial bör regelbundet smörjas in med ett silikonbaserat glid för att inte torka ut. Tänk däremot på att du helst inte ska använda ett silikonbaserat glid tillsammans med sexleksaker i silikon, då materialet kan ta skada. 

Läs mer om Silikonbaserade glidmedel


Oljebaserat glid
Ett oljebaserat glid har ofta mycket bra glidegenskaper. Det finns många olika typer oljebaserade glid. Oljan kan ha utvunnits från till exempel oliver, mandel eller aprikoskärnor. Dessa oljor är naturligt återfuktande och även om det inte alltid är speciellt trevligt att få olja i munnen så är de ofta ätbara. Tänk bara på att oljebaserade glid inte ska användas tillsammans med kondom eller sexleksaker, då olja förstör materialet. En annan nackdel med den här typen av glidmedel är att det lägger sig som en hinna på huden och därmed ökar risken för att få svampinfektioner. Oljebaserade glid är däremot mycket bra vid analsex.

Läs mer om Oljebaserade glidmedel


Smaksatt glid
Smaksatta och ätbara glidmedel är perfekt att använda vid till exempel oralsex. Det är bara vattenbaserade eller oljebaserade glid som är smaksatta, aldrig silikonbaserade.

 

För känslig hy
Det finns glidmedel som är speciellt framtagna för dig med känslig hy. Dessa glid kan ha olika hudvårdande ingredienser, som till exempel Aloe vera.

 

Blandade glid
Det finns vattenbaserade glidmedel som har lite tillsatt silikon eller olja för att få ett bra glid utan att det blir för glatt. Dessa glid varar också längre än ett rent vattenbaserat glid. Bra för dig som vill ha ett mellanting.

 

Värmande glid
Det finns glid som kan kännas lite lätt värmande vid användning. Dessa påverkar också blodgenomströmningen positivt vilket i sin tur kan öka känsligheten.

 

Glid med multifunktion
Det finns glidmedel som du kan använda både vid samlag och under massage. De kan samtidigt också vara värmande, ätbara och smaksatta. Bra för dig som vill ha allt och lite till.

 

Glidmedel både vid torrhet OCH fuktighet

Ett glidmedel kan givetvis användas då kvinnan av någon anledning inte producerar tillräckligt med sekret, kanske pga barnafödande, att hon är i klimakteriet, ålder, medicinering, sjukdom, neurologiska skador eller om hon är stressad etc. Det är viktigt att inte ha samlag utan glidmedel om det saknas eller finns för lite lubrikation, då det kan ge både kroppsliga och psykiska problem framöver.

Ett glidmedel är minst lika användbart även då sekretproduktionen (fuktigheten) är god, då känslan med ett glidmedel blir helt annorlunda än utan.  

Många glidmedel är även utmärkta som massageoljor och kombinationen massageolja/glidmedel är ofta oslagbar när det kommer till att göra ens partner upphetsad. - Smek och lek med glidmedel för att upptäcka nya känsliga zoner.

 


Glidmedel på kondomer 

Kondomer är i princip alltid glidmedelsbehandlade för att de inte ska torka ut i förpackningen och för att de ska vara enklare att rulla på. Detta glid brukar alltid vara 100% silikonbaserat. Använd aldrig oljebaserade glidmedel tillsammans med kondom då detta kan lösa upp kondomerna.

 

 

 

Glidmedel vid annan penetrationAlive knipkulor

Glidmedel kan också underlätta vid andra tillfällen i vardagen vid införandet av tampong eller febertermometer eller liknande. Vid användandet av knipkulor gör ett glid att det blir bekvämare att både föra in dem och ta ut dem.

 

 

Klick Natural Glide

Glidmedel och graviditet

Om du försöker att bli gravid så bör du om det är möjligt undvika glidmedel. Inte för att det finns självklara problem med glidmedel och befruktning utan för att vi tycker det är bättre att vara på den säkra sidan. Men har du problem med lubrikationen så är det bättre med ett glidmedel än inget alls. Välj då helst ett vattenbaserat glidmedel.

 

 

 

Smultron glid

 

Glidmedel vid oralsex

Det finns ätbara och smaksatta glidmedel som passar extra bra vid oralsex. Dessa glid är alltid vattenbaserade.

Tips: Tycker du om smultron så kanske Invits wild strawberry är ett glid för dig.

 

 

AnalglidGlidmedel och analsex

Då det inte produceras något naturligt smörjmedel i analen så är det viktigt att använda rikligt med glidmedel vid analsex så att inga skador uppstår. Du kan använda alla typer av glidmedel men det finns även speciellt framtagna glidmedel för analsex

 

 

Tips Dream Glide Waterpå bra vattenbaserat glid

Dream Glide Water - ett prisvärt och helt neutralt vattenbaserat glid av medicinsk kvalité som är hudvänligt och återfuktande, pH-optimerat och fritt från glycerin.

Det är perfekt att använda detta vattenbaserade glid när du bara vill ha lite "starthjälp".

 

 

 

Eros Woman Silicone Care

Tips på bra silikonbaserat glid

Eros Woman silicone care - Ett mycket bra silikonbaserat glidmedel som har ett långvarigt glid och bra glidegenskaper. Innehåller även aloe vera och E-vitamin för bästa hudvård. Perfekt även vid massage.
Författare: Lis Jacobsson
Populärast i kategorin
Scandero Silicone Dream Glide
Scandero Silicone Dream Glide
179 kr
Köp
Info
Hygiene
Hygiene
99 kr
Köp
Info
Satisfyer PRO 2 Next
Satisfyer PRO 2 Next
499 kr
779 kr
Köp
Info
Perform rings 3p
Perform rings 3p
99 kr
Köp
Info
Eros Aqua Water
Eros Aqua Water
69 kr
Köp
Info
Scandero Water Dream Glide
Scandero Water Dream Glide
139 kr
Köp
Info
RFSU Klick natural glide 100ml
RFSU Klick natural glide 100ml
99 kr
Köp
Info
Eros Woman Silicone Care 100ml
Eros Woman Silicone Care 100ml
219 kr
Köp
Info